Core Kilta blogi

Sovelton Killat ovat nyt Kilta-blogeja

Olemme siirtäneet Kiltamme sovelto.fi -sivuston alle. Löydät täältä vastaisuudessa asiantuntijakirjoituksemme sekä Kiltojen blogiarkiston. Tervetuloa!

Core keskittyy infran ja sovelluskehityksen ammattilaisen asioihin. Ei mitään Exceliä tai Photoshoppia, vaan esim. identiteetin federointia ja hajautettujen sovellusten arkkitehtuuria.

Kiltamestarit ovat Sovelton omia asiantuntijoita, jotka kouluttavat ja konsultoivat näitä aiheita päivittäin.

Core Kilta blogi 2.12.2016

Heikki Raatikainen

Pääsin kokeilemaan itse ensimmäisen kerran Microsoftin Hololens virtuaalilaseja muutama viikko sitten. Hololens on Mixed Rality-tyyppinen laite eli sen läpi näkyy reaalimaailma johonHololens lisää asioita, esimerkiksi näyttää Excel-taulukon jollain seinällä.
Muutaman kokeilukerran jälkeen sitten miettimään miten tuota laitetta voisi hyödyntää tekemällä siihen omia sovelluksia...

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 2.12.2016

Heikki Bergius

Windows Server 2016 on ollut valmiina nyt parin kuukauden verran ja GA:kin oli jo runsas kuukausi sitten. Lopullista versiota on tullut pyöriteltyä myös Sovelton luokkaympäristössä ja ensimmäiset kurssitkin on pidetty kyseistä versiota käyttäen.
Mitkä sitten ovat kokemukset uudesta serveristä tähän mennessä?

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 10.11.2016

Toni Ylärinne

Angular 2.0 julkaistiin 15.9.2016 vihdoinkin. Angular 2 on herättänyt paljon kysymyksiä Web Front End -kehittäjäyhteisössä siitä asti, kun ensimmäiset speksit Angular 2 -tiimin puolelta saatiin ulos.
Mitä Angular 2 sitten antaa?

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 21.10.2016

Meiju Sundelin

Viime vuosina on nähty lukuisia hype-termejä: Agile, Scrum, Bigdata, Lean IT… DevOps lienee näistä yksi kaikkein arvoituksellisimmista. Tätä termiä käytetäänkin usein melko häilyvästi ilman, että ihan tarkalleen on selvää, mitä se tarkoittaa. Mitä siis DevOps on ja mitä hyötyä siitä on?

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 17.10.2016

Mika Seitsonen

Microsoft ilmoitti 21. syyskuuta muuttavansa sertifiointiohjelmaansa vaativampien MCSE- ja MCSD-sertifiointien osalta. MCSA-sertifioinnit ovat jatkossakin tuotespesifisiä, mutta MCSE ja MCSD kehittyvät yhä enemmän työtehtävän tai roolin vaatiman osaamisen mittaamiseen ja osoittamiseen.

Lue kokonaan »