Core Kilta blogi

Sovelton Killat ovat nyt Kilta-blogeja

Olemme siirtäneet Kiltamme sovelto.fi -sivuston alle. Löydät täältä vastaisuudessa asiantuntijakirjoituksemme sekä Kiltojen blogiarkiston. Tervetuloa!

Core keskittyy infran ja sovelluskehityksen ammattilaisen asioihin. Ei mitään Exceliä tai Photoshoppia, vaan esim. identiteetin federointia ja hajautettujen sovellusten arkkitehtuuria.

Kiltamestarit ovat Sovelton omia asiantuntijoita, jotka kouluttavat ja konsultoivat näitä aiheita päivittäin.

Core Kilta blogi 10.5.2016

Heikki Bergius

Pilvessä tallennettuna olevan datan määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Merkittävä osa pilveen tallennetusta, niin kuin muustakin, datasta on kuitenkin sellaista, että sitä käytetään hyvin harvoin, jos ikinä.

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 6.5.2016

Mika Seitsonen

Onko Active Directory Federation Service -palvelussasi käytössä tähtivarmenne (*.yritys.fi tms.)? Onko Android ja/tai iOS-päätelaitteilla haasteita kirjautumisessa? Ratkaisu voi olla AD FS -palvelimen http.sys -sidoksissa.

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 3.5.2016

Jukka Vuola

Maailma ja tarpeemme muuttuvat uuden teknologian myötä.
Edullinen tekniikka ja tietoliikenneyhteydet mahdollistavat uusien palvelujen tuottamisen ja luovat uusia tarpeita. Itse en enää ostaisi sykemittaria, jossa ei ole myös GPS:ää ja joka ei osaisi näyttää reittiä, kulunutta aikaa, nopeutta ja sykkeen kehitystä pilvipalvelun kartalla.

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 11.4.2016

Mika Seitsonen

Skype for Business -sertifiontitestit tulivat vihdoin suoritettaviksi viime viikolla. Kävin ne tammikuun alussa suorittamassa beta-versioina ja totesin, että tälläkin kertaa testeissä on mahdollisuus ratkoa erilaisia haasteita nopeaan tahtiin pienen aikataulupaineen alla. Samalla voi myös oppia käyttöskenaarioita, joihin ei välttämättä ole aiemmin törmännyt.

Lue kokonaan »

Core Kilta blogi 11.4.2016

Tommi Teräsvirta

Minulla on reilut 20 vuotta kokemusta Linuxin käytöstä,joten Microsoftin Bash shellin tuominen Windowsiin oli iloinen yllätys. Tässä muutamia kokemuksia, ohjeita siihen miten päästä alkuun ja ehkä joitain vinkkejäkin.

Lue kokonaan »