Creative Kilta blogi

Sovelton Killat ovat nyt Kilta-blogeja

Olemme siirtäneet Kiltamme sovelto.fi -sivuston alle. Löydät täältä vastaisuudessa asiantuntijakirjoituksemme sekä Kiltojen blogiarkiston. Tervetuloa!

Aiheuttaako Photoshop harmaita hiuksia? Kysyykö InDesign puuttuvia Plug-ineja kun avaat tiedoston? Liittyykö Ipad jotenkin tulevaisuudessa omaan työhösi. HTML5,CSS3 , Jquery? Miten ne minuun liittyvät?

Creative Kilta on yhteisö jonka tarkoitus on tarjota lajitovereiden näkemyksiä ja tukea nopeasti muuttuvassa julkaisutyön ympäristössä.

Creative Kilta blogi 23.2.2015

Tuula Virtanen

Graafisen alan työtehtävistä tulee ensimmäisenä mieleen sana luovuus, vaikkakin työn luonnetta kuvastaa hyvin projektityö. Asiakkaalta tulee toimeksianto, kootaan suunnittelutiimi, pidetään palavereja, tehdään koevedoksia ja työllä on aina deadline.
Projektityössä korostuvat tehokkaat työtavat ja käytännöt, mutta hyvät käytännöt ja tehokkaat työprosessit eivät tunnu tärkeiltä työssä, jossa vain lopputulos merkitsee.

Lue kokonaan »

Creative Kilta blogi 19.1.2015

Janne Nummela

Globaali viestiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Riittää, kun hankkii tarvittavat ohjelmistot, googlaa vinkit niiden käyttämiseen, tuottaa esitettäväksi halutun materiaalin ja julkaisee sen verkossa. Tarvittavia ohjelmistoja ei tarvitse enää edes ostaa, vaan niihin saa hankittua käyttöoikeuden vain kuukaudeksi kerrallaan. Mihin enää tarvitaan visuaalisen viestinnän ammatillista osaamista, jos ohjeet itsenäiseen tekemiseen löytyvät netistä?

Lue kokonaan »