Knowhow Kilta blogi

Sovelton Killat ovat nyt Kilta-blogeja

Olemme siirtäneet Kiltamme sovelto.fi -sivuston alle. Löydät täältä vastaisuudessa asiantuntijakirjoituksemme sekä Kiltojen blogiarkiston. Tervetuloa!

Tuotatko Excelillä raportteja tai luotko PowerPoint-esityksiä tai esitysmalleja? Toteutatko asiakirjamalleja? Hyödynnätkö SharePointia ryhmätyövälineenä tai toimitko SharePoint-ympäristössä sisällöntuottajana? Tarvitsetko työssäsi jotain seuraavista: Lync, CRM, Project, Visio, Digium, Lotus Notes, Google Apps tai OpenOffice?

Knowhow Kilta on avoinna kaikille, jotka ovat kiinnostuneita modernista tietotyöympäristöstä, oman työajan hallinnasta sekä työhön liittyvistä välineistä ja menetelmistä!

Knowhow Kilta blogi 9.12.2016

Petteri Sjöholm

SharePoint-luetteloihin on kätevä kerätä tietoa erilaisista aiheista. Perinteisesti luettelotiedon syöttäminen pitää tehdä kuitenkin luettelon omassa käyttöliittymässä SharePoint-sivustossa. Tämä vaikeuttaa esimerkiksi liikkuvaa työtä tekevällä luettelon käyttöä. Helppo ratkaisu SharePointin luetteloaineiston mobiilikäyttöön on luoda luettelolle PowerApps-sovellus.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 8.12.2016

Maiju Lehtonen

Osallistuin 80-luvun lopulla SPR:n järjestämälle Hätäensiapu-kurssille. Kurssin päätteeksi meille osallistujille jaettiin pahviset kortit merkiksi kurssin suorittamisesta. Kurssilla käsitellyistä asioista muistan, että venähtäneeseen nilkkaan käytetään KKK:ta (kylmä-koho-kompressio), tajuton käännetään kylkiasentoon ja tarvittaessa annetaan painelu-puhalluselvytystä. Siitä, miten nuo käytännössä tehdään, en voi sanoa muistavani kovinkaan paljoa.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 14.11.2016

Anna Perttilä

Office 2013:n myötä PowerPointin oletusdiakoko muuttui perinteisestä 4:3-koosta laajakuva 16:9-kooksi. PowerPoint-esityksiä näytetään yhä enemmän neuvotteluhuoneissa taulu-tv avulla ja myös uudet projektorit tukevat laajakuvaformaattia. Läppäreiden näytöthän ovat jo hetken aikaa olleet leveydeltään laajakuvamallisia eikä niinkään laatikkomaisia (4:3).

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 10.11.2016

Tuula Virtanen

Adoben CC-paketin kuukausihinnoittelu mahdollistaa ennen niin arvokkaiden ohjelmistojen kustannustehokkaan käytön. Esimerkiksi tiedottamisessa sekä myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen tuessa tulee tilanteita, joissa tarvitaan ammattimaiselta näyttävää visualisointia. Adobe Illustrator jää joskus ohjelmistona InDesignin ja Photoshopin varjoon. Milloin sitä kannattaa hyödyntää?

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 8.11.2016

Petteri Sjöholm

SharePointissa tiedostojen vahingoittaminen on vaikeaa toimivan versioinnin ja roskakorin ansiosta. Kuitenkin pientä haittaa voi syntyä, jos tiedostoja poistetaan tai vahingossa muokataan, eikä muutosta heti huomata. Kriittisille tiedostoille onkin syytä ottaa käyttöön järeämpi suojaus vahingossa tehtäviä muutoksia ja poistoja vastaan.

Lue kokonaan »