Knowhow Kilta blogi

Sovelton Killat ovat nyt Kilta-blogeja

Olemme siirtäneet Kiltamme sovelto.fi -sivuston alle. Löydät täältä vastaisuudessa asiantuntijakirjoituksemme sekä Kiltojen blogiarkiston. Tervetuloa!

Tuotatko Excelillä raportteja tai luotko PowerPoint-esityksiä tai esitysmalleja? Toteutatko asiakirjamalleja? Hyödynnätkö SharePointia ryhmätyövälineenä tai toimitko SharePoint-ympäristössä sisällöntuottajana? Tarvitsetko työssäsi jotain seuraavista: Lync, CRM, Project, Visio, Digium, Lotus Notes, Google Apps tai OpenOffice?

Knowhow Kilta on avoinna kaikille, jotka ovat kiinnostuneita modernista tietotyöympäristöstä, oman työajan hallinnasta sekä työhön liittyvistä välineistä ja menetelmistä!

Knowhow Kilta blogi 31.10.2016

Maiju Lehtonen

Googlen sähköpostin, Gmailin rinnalla on mahdollista käyttää toista sovellusta, Inbox by Gmailia. Jos sähköpostisi toimii tehtävälistana tai saat suuren osan päivän töistäsi sähköpostin kautta, kannattaa kokeilla Inbox by Gmailia.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 19.10.2016

Petteri Sjöholm

Digitalisoitumisen myötä asiantuntijatyö kuluttajistuu. Kun työn ulkopuolella on mahdollista saada tarvitsemansa tieto ajasta ja paikasta riippumatta ja vieläpä helppokäyttöisesti, myös työpaikoille alkaa nousta samanlaisia vaatimuksia. Pystytkö täyttämään nämä vaatimukset? Jos teet raporttisi edelleen Excelillä, nyt on hyvä aika ottaa haltuun Microsoft Power BI!

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 17.10.2016

Anne Tarkiainen

Kiillotetulla viestillä, esitteellä tai yksittäisellä mainoksella ei enää myydä eikä aikaansaada. Kaukana takana ovat ajat, jolloin markkinointi- ja viestintäosasto oli päävastuussa yrityksen mielikuvan rakentamisesta tuottamalla erilaista materiaalia.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 6.10.2016

Petteri Sjöholm

SharePoint-sisältö jakautuu useisiin sivustokokoelmiin. Kuitenkaan SharePoint ei tarjoa käyttäjälle mitään valmista navigointiratkaisua liikkumiseen sivustokokoelmasta toiseen. Sivustosta toiseen pääsee kyllä liikkumaan sivustokokoelman sisällä hyödyntäen automaattisesti täydentyvää top link baria eli ylälinkkipalkkia. Mutta kun haluat siirtyä toiseen sivustokokoelmaan, niin sinulla pitää olla sen osoite selaimen suosikeissa tai SharePointin seuratuissa sivustoissa. Tai ehkä joudut kirjoittamaan sivustokokoelman osoitteen päästäksesi sinne tai etsimään sitä haun kautta. Ei siis mitenkään miellyttävä tilanne käyttäjille, mutta onneksi tähän on olemassa ratkaisu.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 22.9.2016

Petteri Sjöholm

SharePoint-käyttäjät kommentoivat usein käyttöliittymää tylsäksi ja sekavaksi. Tämä saattaakin pitää paikkansa joissain SharePoint-ympäristöissä, missä ulkoasuun ja käyttöliittymään ei ole minkäänlaista piristettä keksitty.

Lue kokonaan »