Knowhow Kilta blogi

Sovelton Killat ovat nyt Kilta-blogeja

Olemme siirtäneet Kiltamme sovelto.fi -sivuston alle. Löydät täältä vastaisuudessa asiantuntijakirjoituksemme sekä Kiltojen blogiarkiston. Tervetuloa!

Tuotatko Excelillä raportteja tai luotko PowerPoint-esityksiä tai esitysmalleja? Toteutatko asiakirjamalleja? Hyödynnätkö SharePointia ryhmätyövälineenä tai toimitko SharePoint-ympäristössä sisällöntuottajana? Tarvitsetko työssäsi jotain seuraavista: Lync, CRM, Project, Visio, Digium, Lotus Notes, Google Apps tai OpenOffice?

Knowhow Kilta on avoinna kaikille, jotka ovat kiinnostuneita modernista tietotyöympäristöstä, oman työajan hallinnasta sekä työhön liittyvistä välineistä ja menetelmistä!

Knowhow Kilta blogi 15.9.2016

Jari Kotola

PC-tietokoneiden alkutaipaleella tietokoneiden valmistajat ja tietotekniikkaintoilijat kannustivat ihmisiä hankkimaan tietokoneen kotiinsa. Yhtenä perusteluna käytettiin mahdollisuutta käyttää kortisto-ohjelmia. Halusipa sitten ihminen järjestää kirjahyllynsä sisällön, tallettaa tiedot äänilevyistänsä tai mikä ikinä mahtoi ollakaan tarve henkilökohtaiselle tietokannalle, niin kortisto-ohjelma tai henkilökohtainen tietokanta nähtiin hyvänä ratkaisuna. Ja olihan se.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 9.9.2016

Tuula Virtanen

Muistatko ajan, jolloin aloitit urallasi? Eteesi taisi tulla monta hetkeä, jolloin tunsit itsesi täysin vihreäksi vasta-alkajaksi. Toit samalla organisaatioosi raikkaan tuulahduksen ulkopuolista näkemystä ja osaamista.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 1.9.2016

Anna Perttilä

Office 365 muuttuu jatkuvasti, mutta mihin suuntaan?

Jotta sinua ei yllätetä housut nilkoissa, jokaisen uuden ominaisuuden kanssa mitä Microsoft päivittää Office 365-palveluun, kannattaa tutustua Microsoftin toteutussuunnitelmaan eli Roadmappiin.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 16.8.2016

Petteri Sjöholm

SharePointin käyttöönotto tuo mukanaan paljon uutta ja se vaikuttaa käyttäjien arkeen. Sillä mahdollisesti korvataan jokin aiemmin käytössä ollut tietojärjestelmä tai sitten sillä lähdetään valloittamaan kokonaan uusia alueita. Käyttöönotossa huomiota ja suunnittelua vaativien asioiden määrä riippuu tietysti siitä mihin järjestelmää aiotaan hyödyntää. SharePoint on valtava kokonaisuus.

Lue kokonaan »

Knowhow Kilta blogi 20.6.2016

Marika Kotola

Ketteryys merkitsee joustavaa, nopeaa ja samaan aikaan hallittua reagointia käsillä olevaan asiaan tai tilanteeseen. Ketterät menetelmät (Scrum, Agile, Lean, Kanban…) toimivat loistavasti myös oppimisessa.
Ketterissä menetelmissä tekijälle annetaan vastuu omasta tekemisestä ja tekemisen suunnittelusta. Samalla tavalla homman pitäisi toimia myös oppimisessa. Kommunikaatio ja yhteisöllisyys ovat avaintekijöitä ketterässä oppimisessa.

Lue kokonaan »