6 vinkkiä tehokkaaseen opiskeluun Sovelto Easyssa

6 vinkkiä tehokkaaseen opiskeluun Sovelto Easyssa

Ota Sovelto Easyn käytöstä kaikki irti hyödyntämällä asiantuntijoidemme vinkit siitä, kuinka oppia tehokkaimmin Sovelto Easy -palvelussa. Sovelto Easyssa osallistut kouluttajan vetämiin lyhyisiin Tietotyön tehotreeneihin, sekä opit itsenäisesti videokirjaston avulla.

 1. Kirjaa mieleesi tulevat kysymykset ylös heti
  Kun törmäät arkisessa työssäsi haasteisiin O365-sovellusten käytössä tai sinulla herää kysymyksiä, kirjaa kysymykset ylös esimerkiksi puhelimesi muistioon tai OneNoteen. Esitä kysymyksesi Tietotyön tehotreeneissä kouluttajalle chatin tai mikrofonin kautta. Muista kysyä tarkentavia kysymyksiä, jos jokin jää askarruttamaan.  
 2. Lisää Tietotyön tehotreenit kalenteriisi ajoissa
  Katso tulevat Tietotyön tehotreenit seuraavan 3 kuukauden ajalta. Ilmoittaudu sinua kiinnostaviin treeneihin hyvissä ajoin, ennen kuin kalenterisi täyttyy muista palavereista.
 3. Tule mukaan, vaikkei aihe olisikaan ihan tuttu
  Tehotreeneihin saa tulla mukaan myös “kuunteluoppilaaksi”. Saatat löytää uusia työkaluja työhösi ja näin syventää osaamistasi.
 4. Kertaa Sovelto Easy -videoiden avulla
  Kun olet osallistunut tehotreeniin, on aiheita hyvä kerrata videokirjaston avulla. Sovelto Easyn hakutoiminnolla löydät helposti videot sinua kiinnostavasti aiheesta, myös muista kuin O365:sta. Kokeile esimerkiksi hakusanaa “stressi”, niin saat vinkkejä stressinhallintaan Kaisa Jaakkolalta.
 5. Luo itsellesi opintosuunnitelma Sovelto Easyssa
  Voit lisätä Sovelto Easyssa videokokonaisuuksia omaan oppimissuunnitelmaasi, palata niihin suoraan ylävalikosta “Opintosuunnitelma” ja jatkaa siitä mihin viimeksi jäit.
 6. Valitse itsellesi sopiva opiskelurytmi ja tapa
  Sovelto Easy mahdollistaa opiskelun lyhyissä pätkissä työn ohella, mutta opiskeluhetkien pituus on kiinni omista aikatauluistasi. Halutessasi voit opiskella vaikkapa kokonaisia päiviä kerralla, jos siihen on mahdollisuus. Muista verrytellä välillä vaikkapa Sanna Ahosen taukojumppavinkkien avulla (Easyssa hakusana “jumppa”). Sovelto Easya voit käyttää mobiililaitteella mistä tahansa, joten voit hyödyntää junamatkat tai odotteluhetket. Easyn oppimismuodot, online-opetus ja itseopiskelu, tukevat työssäoppimisen onnistumista ja tehokkuutta.

Mikä on Sovelto Easy?