A-Insinöörien Assaritiimillä on yhteinen tapa oppia

A-Insinöörien Assaritiimillä on yhteinen tapa oppia

“Meidän työnkuvaamme kuuluu ihan kaikkea”, hymyilee Anne Virtanen kun kysytään assistenttien työnkuvasta. Anne on toimialan assistenttina suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinööreillä ja muistelee tilannetta, jossa tarve kouluttautua alun perin syntyi. Useat assistentit kokivat, ettei työajasta ehdi oikein nipistää uusien O365-taitojen oppimiseen. Ensin oli suunnitteilla koko päivän kestoisia peruskoulutuksia, mutta kaikille sopivia ajankohtia ei tuntunut löytyvän. Sitten löytyi Sovelto Easy, jossa kaikki opit ovat saatavilla jatkuvana oppimispalveluna, silloin kun itselle parhaiten sopii.

A-Insinöörien Anne Virtanen ja Katja Heikkinen ovat ottaneet haltuun Office365-sovellukset

Assarit päättivät, että Office365-oppien haltuun ottamiseen on tarpeen muodostaa kolmen hengen koulutustiimi, joka miettii miten ja mitä kannattaa ottaa haltuun ensiksi. Annesta tuli koulutustiimin puheenjohtaja ja Easyn käyttöönoton myötä Assaritiimi kehitti aivan uudenlaisen yhteisöllisen oppimispiirin eli #assarilaataamon. Siinä eri toimipisteiden assistentit kokoontuivat virtuaalisesti oppimisen pariin vartiksi kerran kuussa. Näissä viidentoista minuutin pituisissa sessioissa katsottiin valikoituja videoita Easysta ja jaettiin yhdessä oppimisvinkkejä ja keksittiin tapoja saada työnteosta sujuvampaa.

Kaikillehan on tuttu se tilanne, kun ei muista, miten Excelissä tehdään joku tietty juttu.

Anne kertoo oppineensa Easyn avulla eniten erilaisten Microsoftin Office-ohjelmien käytöstä, itselle tärkeimpiä ovat olleet Teams, Excel, Planner ja Stream. Uusia ominaisuuksia on helpompi ottaa haltuun, kun on katsonut vaikkapa pienen opetusvideon tai osallistunut Sovelton senior-konsultti Antti Kivivallin tehotreeniin. Katja sanoo ilmoittautuneensa jo useampaan tehotreeniin ja kiinnostusta herätti varsinkin Competence Coach Teemu Ahlströmin “Kysy Teamsistä mitä tahansa” -tehotreeni. Aina nimittäin voi oppia uusia hyviä käytäntöjä sellaisiinkin ohjelmiin, joita on tullut käyttäneeksi jo vuosia. Anne huomauttaa myös, että koulutusten suomenkielisyys on tosi tärkeä asia. Kiireisen assistenttityön lomassa on helpompi tarttua oppeihin omalla äidinkielellä.

Muutaman kuukauden A-Insinööreillä toimistoassistenttina työskennellyt Katja Heikkinen kertoo, että Assarilataamo on kehittynyt nykyisellään vieläkin pidemmälle. Tietotyön oppien lisäksi panostetaan myös akkujen lataamiseen – yhdessä oppiminen voi olla vaikkapa kasvojumppaa, mielenhallintaa ja rentoutumista. Anne ja Katja tuumivat, että Easysta on saanut varmuutta ja hyviä kikkoja Office-ohjelmien käytön sujuvoittamiseen. Katja lisää, että Easyn täsmävideoiden lyhyt kesto on ratkaisevaa. Kahden minuutin videon malttaa katsoa vaikka heti silloin, kun ongelma tulee työtilanteessa eteen.

Ottakaa ihmeessä Easy käyttöön, se parantaa kaikkien tekemistä!

Mahtavaa #assarilataamo!

Tutustu Easyyn

Tutustu Sovelto Easyyn, jossa saat yhdellä kuukausimaksulla käyttöösi säännölliset online-tehotreenit livenä kouluttajan vetämänä sekä yli 800 täsmävideon kirjaston itseopiskeluun. Lisäksi Easyn asiantuntijapäivystys auttaa sinua O365 -kysymyksissä joka päivä.