Academy opettaa uudenlaiseen opiskeluun

Academy opettaa uudenlaiseen opiskeluun

Sovelton ja Academic Workin yhteistyössä toteuttama Academy on tulevaisuuden koulu, joka tarjoaa tehokkaan tien uuden uran äärelle. Aiemmin kauppatieteitä opiskellut Anni Kaivola oli yksi motivoituneista ja innostuneista Academyn oppilaista, joka oppi uuden ammatin ainoastaan kolmessa kuukaudessa.

Koodariksi kolmessa kuukaudessa

Viidentenä opiskeluvuotenaan Kaivola päätti tehdä täyskäännöksen. Suoraan lukiosta yliopistoon siirtynyt Kaivola työskenteli kauppatieteiden maisteriohjelman kimpussa, mutta oli pienestä asti ollut kiinnostunut teknisemmästä alasta. Hän kuuli kaverinsa kautta Academysta, ja lupaus oppia koodaamaan kahdessatoista viikossa sekä työllistyminen ohjelman jälkeen tekivät vaikutuksen. ”Olin jo jonkin aikaa pohtinut Teknilliseen yliopistoon hakemista. Kuitenkaan uudet viisi vuotta yliopistossa eivät kuulostaneet kovin houkuttelevilta”, Kaivola kertoo. ”Kun kuulin tämänkaltaisesta fast track -vaihtoehdosta, suunnanmuutos uravalinnan suhteen oli lopulta helppo päätös.”

Kaivolan ennakko-odotukset Academysta perustuivat verkkosivuilta löytyneisiin kuvauksiin, rekrytointiprosessin aikana kerrottuun lisätietoon sekä erään tuttavan aiempiin kokemuksiin koulutuksesta. Vaikka lupaus täysin uuden osaamisalueen haltuun ottamisesta vain kolmessa kuukaudessa kuulosti hurjalta, Kaivola lähti matkaan innostuneena ja motivoituneena. ”Koulutus oli kaikkea sitä, mitä oli luvattukin. Käytännön sisältö toimi mallikkaasti ja olin todella tyytyväinen. Tavoitteeni oli oppia koodaamaan, ja se täyttyi tehokkaasti”, hän kertoo.

Academy on investointi omaan tulevaisuuteen

Kouluttajat olivat alan huippuasiantuntijoita ja koulutuksen sisältö oli kaikin puolin toimivaa, mutta Kaivola korosti erityisesti oppijan omaa roolia.

”Lähdin mukaan sillä asenteella, että tämä mennään täysillä päätyyn asti. Keskityin koko ajan sataprosenttisesti, sillä investoin koulutuksella omaan tulevaisuuteeni. Tahdoin ottaa kaiken irti.”

Juuri valmistuneena Kaivolalla ei ollut työ- tai muitakaan velvoitteita, joten koulutus sopi elämäntilanteeseen erinomaisesti. Hänen mukaansa varsinkin näin intensiivisessä koulutuksesta saa irti sitä enemmän, mitä enemmän siihen panostaa. Koulutus sisältää runsaasti käytännön harjoituksia, joten oppimiskäyrä on jyrkkä. ”Täytyy olla päämäärätietoinen. Itse pidän haasteista ja kaipasinkin konkreettista tekemistä, jolloin oppiminen tehostuu”, Kaivola kertoo.

Kaivolan mukaan koulutuksessa oli myös perheellisiä opiskelijoita, joilla oli pieniä lapsia odottamassa kotona. Hekin pystyivät opiskelemaan vaaditulla intensiteetillä, kun vain suunnittelivat ja aikatauluttivat opintonsa hyvin. ”Ihmiset, elämäntilanteet ja uravalinnat ovat erilaisia, mutta tässä koulutuksessa kyse on lopulta vain omasta motivaatiosta”, Kaivola summaa.

Onnistuneen koulutuksen päätteeksi Kaivola työllistyi Academic Workin asiakasprojektiin. Tiivistahtisen opiskelujakson jälkeen on tärkeää taata, että opittuja asioita voi jalkauttaa myös käytäntöön, soveltamalla oppimaansa työelämässä.

Kaivolan mukaan Academyn tärkein anti oli uudenlaisen ajatusmallin omaksuminen. ”Koodaamisen ohella Academyssa oppii oppimaan”, hän korostaa.

”Se on tulevaisuudessa yhä tärkeämpi taito, varsinkin IT-alalla, missä asiat kehittyvät aina kiivaaseen tahtiin. Uusien asioiden omaksuminen, motivoitunut asenne oppimista kohtaan sekä tietynlainen tekemisen meininki vievät varmasti pitkälle.”