Uutiskirjeet

sovelto-suomi-100-nainen.jpg

14.9.2017

Kysyimme kevään ja kesän mittaan suomalaisilta, miten he vievät Suomea eteenpäin. Kampanjan suosio yllätti meidät täysin! Saimme runsaasti pitkiä ja koskettavia kertomuksia siitä, miten ihmiset haluavat kehittää ja jakaa omaa osaamistaan. Erityisen liikuttavia olivat lasten ja nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten tarinat. Tulevaisuuden Suomi kuulostaa upealta paikalta, jos vain opettelemme uusia asioita, teemme yhteistyötä ja olemme liikkeellä positiivisella asenteella.

Lue uutiskirje »

ryhmakuvasovelto.jpg

10.8.2017

Väärin. Työelämä muuttuu nopeammin kuin koskaan, mutta mukana pysymisen ei tarvitse olla tuskallista sinnittelyä. Uusi oppimiskulttuuri mullistaa koko oppimisen kentän. Kokosimme neljä Sovelton asiantuntijaa kertomaan, miten omaa ja koko organisaation oppimista voi parantaa. Muun muassa oppimiskynnyksen madaltuminen ja ajan säästyminen mahdollistuvat uudenlaisen jatkuvan oppimisen avulla.

Lue uutiskirje »

uutiskirje12017_paakuva.jpg

6.6.2017

Tämän päivän työ on yhä enemmän verkostoissa toimimista, monien eri tahojen ja yhteistyökumppaneiden yhteistoimintaa. Uudet digitaaliset työkalut eivät yksin ratkaise näitä haasteita vaan myös työtapojen ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen on tuettava tekemistä.

Lue uutiskirje »

oppimisen-uudet-muodot.jpg

16.12.2016

Me kaikki kamppailemme arjessa puutteellisten taitojen tai ymmärryksen varassa. Työ, välineet ja ympäristö muuttuvat jatkuvasti. Oppiminen on noussut tärkeimmäksi tulevaisuuden metataidoista. Vain oppimalla pystymme hyödyntämään muutosten mahdollisuudet. Vuorovaikutusosaaminen ongelmanratkaisukyvyt ja ajanmukaiset käytännön taidot saavat digiajassa ihmeitä aikaan. Kyse ei ole suurista investoinneista, vaan jo pienet samansuuntaiset arkiset askeleet yksilöiden työssä tuottavat suuren yhteisen muutoksen.

Lue uutiskirje »

arkiluovuus-kunniaan.jpg

17.11.2016

Haluaisitko saavuttaa tavoitteesi ja nauttia elämästä? Olisiko mukavaa, jos voisit vaikuttaa ihmisiin haluamallasi tavalla ja vähentää samalla stressiä? Mitä, jos menestyksen ja onnen avaimet ovatkin kädessäsi?

Lue uutiskirje »

man_robot_280.jpg

20.10.2016

Elämäsi tärkein projekti on kasvaa parhaaksi versioksi itsestäsi. Ihmiseksi, joka loistaa niin ammattilaisena kuin ainutlaatuisena yksilönäkin. Nordic Business Forumissa mm. Peter Diamandis ja Seth Godin kuvasivat maailmaa, jossa eksponentiaalinen teknologinen kehitys muuttaa tapaamme olla yhdessä ja tehdä töitä. Vaikka robotit vaanivat ovesi takana, on hyvä nähdä itsensä osana tulevaisuutta, jossa robotit eivät korvaa ihmisyyttä, ja jossa teknologia valjastetaan luomaan hyvää.

Lue uutiskirje »

suit_hand_280px.jpg

15.9.2016

Management by perkele ei enää toimi. Asiajohtaminen on monin osin automatisoitavissa ja maailman murrokset pakottavat keskittämään investoinnit ihmisiin. Resurssien johtamisen sijaan on palveltava ihmisiä tavalla, jolla jokaisen potentiaali saadaan mahdollisimman hyvin hyödynnettyä. Verkostoituneessa ja vaikeasti ennakoitavassa maailmassa jokaisen on oltava tilannejohtaja ja johtajan valmentaja. Joukkojen viisaus ratkaisee onnistumisen!

Lue uutiskirje »

digitaidot.jpg

25.8.2016

Digitalisaatio, automaatio, tekoäly sekä muut teknologiset innovaatiot muuttavat työelämää. Digitalisaation myötä syntyy uutta työtä mutta samalla vanhaa työtä tulee häviämään. Kaikki työ on muuttumassa digityöksi ja erilaisten digitaalisten perustaitojen on oltava hallussa mikäli aikoo pitää itsensä haluttuna työmarkkinoilla. Me kehitämme Soveltolla helppoa ja joustavaa tapaa kehittää omaa digitaalista osaamistaan työn ohessa, omaan tahtiin.

Lue uutiskirje »

jokainen-paiva-on-oppimispaiva.jpg

17.8.2016

Tiedot ja taidot vanhenevat nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Kolmanneksen nykyisistä työpaikoista ennustetaan katoavan kokonaan. Yleisellä tasolla huoli on turha, ei työ mihinkään katoa. Uusia työtehtäviä ja -paikkoja syntyy koko ajan mutta ne vaativat digiajan osaamista. Pärjätäksesi työelämässä, jokaisen on opeteltava uusia tietoja, taitoja ja toimintatapoja.

Lue uutiskirje »

future_cv_thumb.jpg

21.6.2016

Sinä olet vastuussa omasta kyvystäsi luoda arvoa muuttuvassa maailmassa ja toteuttaa itseäsi ammatillisesti tavalla, jolle on kysyntää. Vapaus luo perinteisesti vastuuta, mutta vastuu luo myös vapautta. Voisitko rohkeasi lähteä tavoittelemaan tulevaisuutta, jossa viihtyisit?

Lue uutiskirje »

tavarat-alykkaiksi-uutiskirje.jpg

18.5.2016

Tervetuloa kurkistamaan tulevaisuuteen! Me haluamme turvata suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Uskomme, että työn tuottavuus on nostettavissa kaksinkertaiseksi ja tiedämme, että samalla pystymme lisäämään myös työn mielekkyyttä ja työhyvinvointia.

Lue uutiskirje »

uutiskirje_01.jpg

20.4.2016

"Työelämä on muutoksessa. Kun vanhat keinot tuottavat vain väsyneitä tuloksia, on käännettävä katse ihmisiin ja luotettava heidän innovatiivisuuteensa.", kertoo tutkimuspäällikkö Jokke Eljala Suomalaisen Työn Liitosta.

Lue uutiskirje »

sovelto-uutiskirje-aika-voimavara.jpg

17.3.2016

Jos kysyisin, mikä on tärkein voimavarasi, toivon että vastaisit "aika". Sitä ei kukaan saa lisää. Näin aloittaa Microsoftin tuotemarkkinointipäällikkö Harri Mikkanen, joka tuntee modernin tietotyön mahdollisuudet. Hän kertoo kokemuksensa uudesta toimintakulttuurista, jossa aika on sekä syy että seuraus.

Lue uutiskirje »

julkisen_rahan_mahdollisuudet.jpg

29.2.2016

Jo klassinen uhkakuva on, että pian ihminen joutuu vaihtamaan ammattiaan jopa seitsemän kertaa työuransa aikana. Välillä täydellinenkin suunnanmuutos tekee toki hyvää, mutta suuressa kuvassa työurien taitekohdissa on helpompi miettiä miten sairaanhoitajista koulutettaisiin lääkäreitä ja Symbian-koodareista mobiilin Windowsin taitajia, kuin esimerkiksi päinvastoin.

Lue uutiskirje »

tiimi-rowing.jpg

27.1.2016

Jos ihminen olisi kone, olisi työllistäminen yksinkertaisempaa. Laitteiden speksejä on helpompi tulkita, kuin henkilöiden. Niinpä yksiulotteiset rutiinityöt siirtyvätkin roboteille – öljyäminen on helpompaa kuin tunnejohtaminen ja kehityskeskustelut.

Lue uutiskirje »