Apetit otti uudet ohjelmaversiot käyttöön digitaalisesti oppien

Apetit otti uudet ohjelmaversiot käyttöön digitaalisesti oppien

Apetitilla oli edessä siirtyminen Office 365:n käyttöön ja käyttöönoton tueksi haluttiin perinteisen koulutuksen ohella myös digiopiskelumahdollisuus. Apetit oli todennut digioppimisen hyväksi koulutuksen lisäksi jo edellisen Office-siirtymän yhteydessä. Kuten monessa muussakin organisaatiossa, myös Apetitilla ihmiset kokevat, että perinteisiin koulutuksiin ei työn ohessa ehdi osallistua.

Sovelto tarjosi Apetitille kokonaisuutta Office-siirtymäkoulutuksista ja Sovelto Channelista. Pia Rantanen Apetitin tietohallinnosta kertoo, että Sovelton pakettiin päädyttiin, sillä ”Palvelussa oli laajin materiaalipankki. Videoita löytyy laajasti tietotyön osalta ja muualtakin.” Testikäyttäjät olivat antaneet positiivista palautetta palvelun käytöstä, joka myös osaltaan vahvisti hankintapäätöstä. Lisäksi hinta koettiin edulliseksi sen laatuun ja aktiivisten käyttäjien saamaan tulokseen nähden.

Apetitilla Sovelto Channel otettiin käyttöön kaikille työntekijöille. ”Meillä oli ensin Sovelton vetämiä Skype-tietoiskuja miten palvelun voi ottaa käyttöön. Intraan on myös laitettu vinkkilinkkejä videoihin. Lisäksi suunnitellaan kurssityyppisten tilaisuuksien pitämistä, niin että kurssilaiset kokoontuvat Skypellä muutaman kerran, mutta opiskelevat aiheen omaehtoisesti työnsä ohessa.” Pia Rantanen kertoo ja lisää, että ihmisiä pitää tukea ja kannustaa digiopiskeluun säännöllisesti, jotta aikaa tulee työn ohessa varattua myös oppimiselle.

Rantanen antaa myös kehitysehdotuksia palveluun. Hän toivoo, että hakutoiminto parantuisi ja nopeutuisi, raportointia kehitettäisi ja etusivun räätälöinti oman yrityksen tarpeiden mukaiseksi olisi mahdollista. Me Soveltossa otamme parannusehdotukset iloisina vastaan ja toivomme saavamme palvelua kehitettyä myös tällä saralla.

”Ne käyttäjät, jotka Channelia käyttävät kokevat saavansa paljon apua materiaaleista.”
Pia Rantanen, System specialist

Apetit on suomalainen, vahvasti ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava ruokayhtiö. Tavoitteemme on olla kasvipohjaisen ruokaketjun edelläkävijä. Valmistamme kasviksista herkullista ja helppoa hyvinvointia tarjoavia tuoretuotteita ja pakasteita. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rehupuristeita sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Toimintaamme kuuluu lisäksi tuore kala ja kalajalosteiden valmistaminen.