Automatisoi rutiinit ja opi enemmän datasta!

Automatisoi rutiinit ja opi enemmän datasta!

Kuten hyvin tiedät, dataa kertyy kaikkialta sellaista tahtia ja sellaisessa muodossa, että välillä on työlästä pysyä mukana. Kaikesta kertyvästä datasta voidaan kuitenkin oppia paljon ja sitä voidaan hyödyntää päätöksenteossa nyt ja tulevaisuudessa. Yksi avainkysymyksistä on alkuvaiheessa se, että mistä lähteä liikkeelle.

Irti aikaa tuhlaavista rutiineista ja data järjestykseen

Toistuvat mekaaniset suoritukset päivästä toiseen ovat turhauttavia ja aikaa vieviä. Jos aina joudut vastaamaan samoihin sähköposteihin samalla tavalla tai syöttämään manuaalisesti dataa päivästä toiseen samalla tavalla samoihin järjestelmiin, niin sen voi tehdä helpomminkin. Tai jos tiedon syöttämisestä on tehty liian hankalaa, niin se jää usein syöttämättä. Puuttuvasta tiedosta on vaikea oppia mitään. Tekemällä tiedon syöttämisestä helpompaa ja mielekkäämpää saadaan varmistettua, että tietoa halutusta aiheesta varmasti kertyy ja vielä oikeassa muodossa. Automatisoimalla prosessista soveltuvat osat saadaan tiedonkäsittely vakioitua ilman pelkoa käyttäjälähtöisistä virheistä ja turhautumisista.

Microsoftin Power Platform tarjoaa tarvittavat työkalut tiedon syöttämisen ja muokkaamisen helpottamiseen (Power App), automaattiseen käsittelyyn (Power Automate) ja raportointiin (Power BI). Olet ehkä törmännyt aiemmin näihin yksittäisiin sovelluksiin, mutta oletko miettinyt mitä ne mahdollistavat yhdessä? Jos joskus kliseen käyttö on perusteltua, niin nyt on. Power App, Power Automate ja Power BI ovat todellisuudessa yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

Sovelton tarjontaan on tälle syksylle lisätty kurssi PL-900 Microsoft Power Platform Fundamentals, joka on johdanto Power Platform -maailmaan. Tämän koulutuksen avulla pääset kahdessa päivässä kiinni siihen mitä Power Platform tarjoaa ja mitä se tekijältä vaatii.

Tiedon analysointi ja raportointi

Jos kertyneestä datasta halutaan jotain oppia, niin tieto pitää analysoida, mallintaa ja tuottaa helposti tulkittavaan muotoon. Tämän voit tehdä Power BI:lla. Power BI on mullistanut tavan tuottaa erilaisista tietolähteistä raportteja, joiden ulkoasu on tyrmäävä ja käytettävyys helpompaa kuin mikään.

Power BI -tuoteperhe tarjoaa ilmaisen työpöytäsovelluksen tiedon mallintamiseen ja raportointiin sekä tarpeen mukaan ilmaisen tai maksullisen powerbi.com-pilvipalvelun ja mobiilisovellukset raporttien tarkasteluun. Tiedon mallintamisessa ennen raporttien tuottamista auttaa mm. kyselytyökalut ja DAX-funktiot. Raporteissa tiedon esittämiseen voidaan käyttää monipuolisesti muotoiltavia visualisointeja. Laaja kaaviovalikoima, taulukot, tietokortit, KPI:t ja karttaraportit mahdollistavat upeiden dashboardien tuottamisen. Ja kaiken lisäksi kokonaisuuden voi jakaa helposti muille käyttäjille Power BI -pilvipalvelun kautta. Raportin lukija saa ajankohtaisen tiedon varmasti toimivassa ja tyylikkäässä muodossa riippumatta siitä missä tai millä välineellä raporttia käyttää. Power BI -palveluun julkaistuja raportteja voi avata internetselaimella ja ilmaisilla mobiilisovelluksilla, jotka on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-laitteille. Eikä raportin lukijan tarvitse osata mitään erikoista. Power BI -raportti on todella helppokäyttöinen.

Sovelton Power BI -koulutustarjonta kattaa seuraavat vaihtoehdot.