​Azure Developer -valmennusputken avulla maaliin 5/5

​Azure Developer -valmennusputken avulla maaliin 5/5

Vertex Systemsin kahden vuoden takainen sertifiointiurakka herättää vieläkin ohjelmistokehittäjä Jari-Matti Auttilassa muistoja: “Viime kerralla oli hirvittävä aikataulupaine ja nyt päätettiin, että sellaista ei enää tule.” Tällä kertaa Vertexin sertifiointiritarit olivat lähdössä matkalle kohti pilveä hyvissä ajoin ennen Microsoft Gold -partneruuden uusimisajankohtaa.

Vertexillä ei vielä tuotannollisesti olla siirtämässä asioita pilveen, mutta tarve pilviosaamiseen on ilmeinen: “Meidän tuotteitamme kehitetään ja uusitaan jatkuvasti. Suunta on se, että kaikki on menossa pilveä päin. Siinä mielessä sertifioinnin muuttuminen Azure-sertifioinniksi oli hyvä asia. Se tuli meille oikeaan aikaan.” kertoo Jari-Matti.

Meillä on suunnitteilla pilvistrategia ja tämä osaaminen tukee sitä hyvin vahvasti

Kun oppimisesta on kyse, Jari-Matilla on selkeä mielipide: “Osaaminen ei synny tyhjästä. Se vaatii hyviä kontakteja, yhteisöllisyyttä ja hyviä työkavereita ympärille. Ja osaamista myös oman talon ulkopuolelta. Kannattaa hankkia ympärille sellaisia ihmisiä, jotka todella välittävät osaamisen kehittämisestä.”

Sovelto valikoitui koulutuskumppaniksi, sillä Vertexillä oli erittäin hyviä kokemuksia sertifiointiin johtavasta koulutuksesta (katso video Vertex Systemsin uskomaton sertifiointimatka) ja Microsoftin Gold-partneruuden menettäminen ei tälläkään kertaa tullut kysymykseen. Sovelton valmentaja Heikki Raatikainen lähti kollegoineen rakentamaan neljän viikon online-valmennusta, joka tähtäisi AZ-204 Azure Developer -sertifiointiin. Valmennukset toteutettiin työn ohessa, kahtena päivänä viikossa ja aamupäivän teoriaosuuden jälkeen jokaisella oli aikaa tehdä työajan puitteissa harjoituksia.

Työn ohessa oppiminen miellytti koko Vertexin tiimiä, ohjelmistoasiantuntija Antti Heinosen mielestä etäopiskelu tuntui jopa luokkamuotoista oppimista paremmalta: “Etäopinnoissa opintopäivät tuntuivat hiukan kevyemmiltä. Kotona pystyy olemaan rennommin ja kun koulutusta oli vain kahtena päivänä viikossa, niin oma jaksaminen oli parempaa ja tiedon imeytyminen ehkä mahdollistui paremmin.”

Myös ohjelmistoasiantuntija Heikki Käsnänen piti etämuotoisesta valmennuksesta: “Se sopi minulle tosi hyvin! Kun koulutusta oli parin päivänä viikossa, ehti tekemään muita töitä, mutta ehti myös hautua opitut asiat. Olin yllättynyt kuinka hyvin online-valmennus toimii.” Myös Heikki Raatikainen ja sertifiointiin johtava valmennus saa kehuja Vertex Systemsin Heikiltä: ”Heikki osasi opettaa tosi hyvin. Aluksi tuntui, että oli pihalla kuin lumiukko, mutta siinä kun tankattiin teoriaa ja materiaalia läpi ja pääsi mukaan kärryille, niin huomasi että Heikillä on selkeä punainen lanka siinä hommassa. Ja tosi hyviä tärppejä tuli sertifiointitestiin.”

Tavoitteena oli viisi sertifikaattia ja se tietysti saavutettiin ja hyvin saavutettiinkin!

Oppimismatkaan tyytyväinen Jari-Matti on siirtymästä pian ohjelmistoasiantuntijan tehtävistä Vertex Systemsin Product Owneriksi ja pohdiskelee oppimisen merkitystä. “Kaikki meidän tuotteemme pohjautuvat vahvaan omaan tuotekehitykseen. Ja koska se on tämän yrityksen sielu ja ydin, niin osaamisen laajentaminen ja ylläpitäminen on hyvin keskeinen meidän toimintamme kannalta. Jos me ei saada pidettyä osaamistamme yllä, se tarkoittaa kilpailukyvyn heikkenemistä. Siksi osaamiseen kehittämiseen keskitytään Vertexillä erittäin paljon.”

Ja organisaation osaamistason kehittämisen motivaatio kyllä näkyykin oppijoiden asenteissa. Sovelton valmentaja Heikki kehuu sertifiointiritareita tehdystä matkasta: “Täytyy kyllä todeta, että Vertexin porukka on melkoista! Jo toinen sertifiointiputki takana ja läpäisyprosentti on täysi sata! Pätevää porukkaa, motivaatio kohdallaan ja oppimiskyky varsin huima. On hauskaa ja mukavaa kouluttaa teitä, koska oppi menee kerralla perille!”

Mikä on Vertex Systemsin seuraava matka? Sitä jäädään odottamaan innolla. Mutta yksi on varmaa – oppiminen jatkuu ja kuten sertifiointiritareiden kahden vuoden takainen slogan kuuluu: Don’t panic!