Digian asiantuntijat oppivat perjantaisin

Digian asiantuntijat oppivat perjantaisin

On perjantai-iltapäivä Digian pääkonttorilla Helsingin Pitäjänmäessä. Senior Architect Manu Laakkonen ja Senior System Specialist Oskari Koskela ovat saamassa päätökseen useamman kuukauden opiskelurupeamaa. Kyseessä on Sovelton Digialle räätälöimä kurssi, jonka tavoitteena oli saavuttaa expert-tason arkkitehtuuriosaaminen Azuressa sekä prepata Digian asiantuntijat kohti Microsoftin Certified Azure Solution Architect Expert -sertifikaattia.

“Jokainen digialainen on Senior Trainee” -lauseessa kiteytyy Digian oppimiseen ja itsensä kehittämiseen kannustava strategia. Projektiluonteisesta työstä on vaikea irrottautua useiden päivien kestoisille kursseille. Siksi Sovelto esitteli Digialle oppimismallin, jossa opiskelua on vain yksi päivä viikossa. Näin kurssin oppiminen syvenee ja kurssin opit pysyvät mielessä paremmin. Laakkosen mielestä päivä viikossa -järjestely toimi erinomaisesti.

On pitänyt suorittaa nämä sertit jo hetken aikaa. Nyt tuli sitten sellainen mahdollisuus, että tarjotaan koulutusta ja kurssia, niin saatiin kaksi kärpästä samalla iskulla.

Myös Oskari Koskelan mielestä opiskelu kannattaa aina, sillä oppiminen lisää motivaatiota työn tekoon, kun opitun avulla pystyy käyttämään sujuvasti uusia teknologioita.

Uuden oppimiseen kannustaa myös kurssin kouluttaja Sovelton Senior-konsultti Ahti Haukilehto, joka jakaa vielä Digian oppijoille viimeiset tärkeät faktat ennen kurssin päättymistä. Haukilehto tietää, että projektiluontoisessa työssä asiat opitaan usein aika kapeasti. “Koulutuksen aikana on mahdollista katsoa laajemmin, mitä kaikkea vaikkapa Azuressa on ja mitkä ovat sitten niitä best-practices-käytäntöjä kuhunkin eri tarkoitukseen”, kertoo Haukilehto.

Aiheesen liittyvät koulutukset