Flowroxin Tommi Talasto haastaa henkilöstöhallinnon päättäjät tutustumaan digioppimiseen

Flowroxin Tommi Talasto haastaa henkilöstöhallinnon päättäjät tutustumaan digioppimiseen

Sovelton chat-palveluun tuli viime syksynä yhteydenotto Flowrox-nimisestä yrityksestä. Flowrox toimii Suomessa Lappeenrannassa ja Kouvolassa ja tämän lisäksi globaalisti viidellä eri mantereella. Chattiin vastasi Sovelton myyntipäällikkö Petri Hytönen, yhteydenotto koski Sovelto Channel-digioppimisympäristöä.

”Olemme luomassa uudenlaista kulttuuria Flowroxille, jossa henkilöstöhallintoon yleisesti liittyviä asioita ollaan jalkauttamassa henkilöstön itsensä päätettäväksi. Osaamisen kehittäminen muuttuvassa ja kasvavassa liiketoiminnassamme on yksi merkittävimpiä menestystekijöitä. Uskomme, että näihin asioihin keskittymällä lisäämme henkilöstön tyytyväisyyttä ja sitoutumista työnantajaan. Asioilla on toki suora vaikutus myös liiketoimintamme menestykseen.” kertoo Tommi Talasto, Vice President, Human Resources Flowroxista.

Viestintä Petri Hytösen ja Flowroxin välillä jatkui tiiviisti välineen vaihtuessa chatista sähköpostiin ja puhelimeen. Petri lähetti Flowroxille koekäyttötunnukset Channeliin ja kahden viikon koekäytön jälkeen yritys päätyi hankkimaan Channelin Premium-kokonaisuuden Suomessa toimivalle henkilöstölleen sekä ulkomailla työskenteleville suomalaisille työntekijöilleen. ” Ensimmäisen kerran kuulin Sovelto Channelistä pari vuotta sitten, mutta en kokenut, että kulttuurimme olisi ollut silloin valmis hyväksymään oma-aloitteisuuteen perustuvaa opiskelua. Nyt 2016 tilanne on toisenlainen ja tein päätöksen hankkia Sovelto Channelin kaikkine sisältöineen henkilöstömme käyttöön. Seuraavassa vaiheessa olemme implementoimassa Sovelto Channelia globaalisti.”, sanoo Tommi Talasto.

Kuten monessa muussakin yrityksessä, myös Flowroxilla mietittiin ennen hankintapäätöksen tekoa, miten henkilöstö saadaan mukaan ja innostumaan digioppimisesta, olisiko yrityksen kulttuuri ja henkilöstö kypsä uudenlaiselle tavalle oppia. ”Kun näin palvelun konkreettisesti ensimmäisen kerran, pidin käyttöliittymää ja sivuston rakennetta hyvin selkeinä. Tämä lisäsi kiinnostustani, sillä uskon edellä mainituilla asioilla olevan merkitystä myös henkilöstöllemme.”, sanoo Talasto.

Digioppiminen on Talastolle itselleen tuttua jo kymmenen vuoden ajalta oman osaamisen kehittämisen välineenä ja omien kokemuksiensa perusteella hän uskalsi luottaa siihen, että myös Flowroxin henkilöstö hyötyy digitaalisesta oppimisympäristöstä, vaikka suurimmalle osalle digioppiminen olisikin ihan uutta. ”Channelin sisältö tuki varsin hyvin sitä suunnitelmaa, minkä olimme Henkilöstöhallinnossa seuraavalle 12kk ajalle suunnitelleet. Koin heti, että takaisinmaksuaika on todella lyhyt. Yllätyin sen lisäksi positiivisesti siitä, miten laajasti palvelulla oli sisältöä mm. markkinointiviestinnän, esimiestyön ja oman työn kehittämisen saralle. Kun sisältö ja hinta oli kohdallaan, oli päätös itse asiassa aika helppo tehdä.”

Sovelto Channel otettiin Flowroxissa käyttöön koko henkilöstölle yhdellä kertaa. Sovelto asiantuntija esitteli Channelin ja kävi palvelun toiminnallisuudet läpi Skype-palaverissa. ”Käyttäjien aktivointiin olemme valjastaneet esimiehemme, työhyvinvointi työryhmämme ja Henkilöstönhallinnon. Lisäksi olemme panostamassa viestintään sisäisesti, jossa vinkkaamme kollegoillemme parhaista koulutuksista. ”, Talasto kertoo ja jatkaa: ” Vastaanotto on ollut positiivinen, vaikkakin henkilöstö on jakautunut kahtia. Toiset käyttävät palvelua vapaa-ajallaankin ja toisten kanssa olemme edelleen rohkaisemassa palvelun käyttöä.”

”Sovelto Channel on mielestäni kustannustehokas tapa vastata osaan yrityksillä ilmenevistä osaamisen kehittämistarpeista. Palvelua on helppo käyttää ja mitään lisäkäyttöohjeita ei ole ainakaan meillä ikinä tarvittu. Haastan kaikki Henkilöstöhallinnon päättäjät selvittämään digioppimisen mahdollisuuksia, sillä oppiminen on tällä menetelmällä nopeampaa ja selvästi kustannustehokkaampaa.”

”Sovelto Channelin käyttöönoton yhteydessä lanseerasimme henkilöstölle ajatuksen ”käytä 15min työpäivästäsi oman osaamisesi kehittämiseen”. Ajatusta pidettiin aluksi rohkeana, mutta vastaanotto ja lopputulokset ovat olleet hyvinkin positiivisia. Sovelto Channelista voi halutessaan tilata demo-tunnukset. Kokeile ja ylläty!”
Tommi Talasto, Vice President, Human Resources, Flowrox

Flowrox valmistaa venttiileitä ja pumppuja raskaaseen teollisuuteen. Lisäksi tarjoamme asiakkaillemme virtauksensäädön automaatiotuotteita ja kattavia huoltopalveluita. Pääkonttorimme sijaitsee Lappeenrannassa. Flowrox Groupilla on tytäryhtiöt USA:ssa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Kiinassa ja Venäjällä.

Sovelto Channel on nyt Sovelto Easy!

TUTUSTU SOVELTO EASYYN