Onko tiimilläsi riittävä osaaminen digitalisaatiohankkeiden läpivientiin?

Jokainen organisaatio on kytköksissä digitalisaatioon. Miten sinä aiot varmistaa, että organisaatiossasi tai tiimissäsi on riittävästi osaajia tulevaisuudessakin? 

Huutava osaajapula

Tänään haetaan yli tuhatta IT-osaajaa. 10 vuoden sisällä Suomi tarvitsee 130 000 osaajaa.

Lähteet: Oikotiellä on auki 1135 IT-alan työpaikkaa 25.11.2021.
Teknologiateollisuuden mukaan Suomi tarvitsee 10 vuoden sisällä 130 000 uutta osaajaa. 

Huutava osaajapula

Tänään haetaan yli tuhatta IT-osaajaa. 10 vuoden sisällä Suomi tarvitsee 130 000 osaajaa.

Lähteet: Oikotiellä on auki 1135 IT-alan työpaikkaa 25.11.2021.
Teknologiateollisuuden mukaan Suomi tarvitsee 10 vuoden sisällä 130 000 uutta osaajaa. 

Digikehitys ei saa olla kiinni yhdestä henkilöstä tai vain ulkoisista toimijoista.

Varmista, että organisaatiossasi on riittävästi osaajia. Rakenna osaamispolut  ja tulevaisuuden osaaminen asiantuntijamme tuella.

Digitaalisen ympäristön muuttuessa nopeammin kuin koskaan, on osaaminen, sertifioituminen ja valmiudet oppia arvokkaampaa kuin koskaan aiemmin. Tämä pätee, niin yksittäiselle työntekijälle kuin organisaatioillekin. Osaamista on rakennettava digitalisaation tahtiin, jatkuvasti.

Älä rakenna organisaation digitalisaatiota muutamien supersankareiden varaan, vaan vankalle kestävälle pohjalle.

Varaa 30 min maksuton keskusteluaika pilvikyvykkyyksien johtamisen konsultilta, Susanna Eerolalta.

Webinaaritallenne: Oppimisen johtaminen organisaatiossa

Varmista, että organisaatiossasi tai tiimissäsi on riittävästi osaajia tulevaisuudessakin.

Oppimisen johtaminen on organisaation kilpailukyvyn ratkaisevin kulmakivi ja tuo organisaatiolle arvoa työnantajana.
Oppimisen ja osaamisen johtaminen jää usein arjen kiireiden jalkoihin ja vaille näkyvää mitattavaa toimintaa. Kuuntelemalla webinaarin opit keinoja, joilla viet oppimisen johtamisen osaamistarpeiden tunnistamisesta osaamisen osoittamiseen ja mittaamiseen.
Varmista oma taitosi oppimisen johtajana. Oppimisen johtamisella mahdollistat tiimisi onnistumisen ja organisaation strategisten tavoitteiden täyttymisen.

Webinaari järjestettiin yhteistyössä Work goes happy:n kanssa

TietoEVRY kouluttaa 3 000 työntekijäänsä Microsoftin Azure -pilviteknologian asiantuntijoiksi

Sanna Sammallahti on yksi TietoEvryn Azure-kouluttautuneista asiantuntijoista. Suoritettuaan Azure -pilviteknologiakoulutuksen ilman aikaisempaa teknistä taustaa Sanna siirtyi teknisempään rooliin, jossa hän auttaa nyt suurta joukkoa asiakkaita siirtymään pilviaikakauteen.

”Azure-sertifikaatin saavuttamisen myötä uskon, että se todella auttoi minua ymmärtämään paremmin julkisen pilven kokonaisuutta, mikä taas auttoi minua ymmärtämään asiakkaitamme paremmin.”

Myös ruotsalainen Niklas Åkerlund on yksi heistä. Niklasille jatkuva oppiminen ja uteliaisuus ovat kriittisiä hänen roolissaan. Katso, kuinka Niklas ja hänen palvelemansa asiakkaat ovat hyötyneet Azure-koulutuksesta.

”Yksi koulutuksen hyödyistä minulle henkilökohtaisesti on se, että saan tunnustusta kollegoiltani ja he kääntyvät puoleeni monimutkaisissa pilvikysymyksissä, joita voin auttaa ratkaisemaan.”

“Kaikkien tulee ymmärtää perusasiat pilvipalveluista”

Yhä useammin digitalisaatiohankkeiden osana on pilvipalveluiden käyttö puhuttiinpa yksityisistä yrityksistä tai julkishallinnollisista organisaatioista. Kuuntele Soveltoradion jakso, jossa Ari Puisto Suomen Microsoftilta avaa haasteita ja ratkaisuja, joita modernien teknologioiden käyttöön liittyy. 

Jaksossa Ari Puisto vastaa mm. kysymyksiin:

 • Miksi suomalaiset oganisaatiot eivät halua käyttää pilvipalveluita tai käyttävät niitä rajoitetusti?
 • Mikä on tällä hetkellä organisaatioiden kyvykkyys tehdä digiloikkaa?
 • Mitä organisaatiossa kannattaa osata itse, mitä ulkoistaa kumppanille ja mitä palveluntarjoajalle?

Kuuntele jakso →

Ari Puisto

Tulevaisuuden tavoitteellisille pilviosaajille

Valitse sinun tapasi oppia

Opitko paremmin valmentajan johdolla vai omaan tahtiin verkossa?

Covid-19-pandemian aiheuttama maailmanlaajuinen siirtyminen verkko-oppimiseen kiihdytti vuosikymmeniä jatkuneiden digitaalisten oppimistyökalujen käyttöönottoa.

Vaikka moni oppija suosii yhä henkilökohtaista opetusta, joustavamman verkko-opiskelun yleistyminen on tuonut kouluttautumiseen mukanaan hybridilähestymistavan, jossa käytetään sekä henkilökohtaista että digitaalista opetusta.

Nykypäivän koulutustarjontamme sisältö mukautuu jatkuvati vastauksena nopeasti muuttuvaan teknologiaympäristöön.

Oletko sosiaalinen oppija?

Me kaikki kaipaamme ihmiskontakteja, ja maailmassa, jossa turvavälit saavat ihmiset tuntemaan itsensä eristyneemmiksi, sosiaalinen oppiminen – eli yhdessä oppiminen virtuaaliympäristöissä – kukoistaa.

Pandemian myötä yhä useammat ihmiset etsivät uusia keinoja oppia yhdessä, olla yhteydessä ohjaajiinsa ja löytää yhteisöllisyyttä oppimisympäristöistään.

LinkedIn:in tutkimuksen perusteella on havaittavissa muutosaskeleita siinä, miten oppijat ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa verkossa. Tutkimuksen mukaan 75 % koulutustarjoajista uskoo sosiaalisen oppimisen eri muotojen, kuten verkko-oppimisryhmien tai foorumeiden yleistyvän lähivuosina.

Oletko visuaalinen tai tekstiin keskittyvä oppija?

Moni meistä sisäistää uusia kokonaisuuksia parhaiten esimerkiksi keskittymällä tekstiin tai kuviin, tekemällä muistiinpanoja tai tutkimalla kaavioita ja tilastoja.

Olemme kaikki erilaisia oppijoita. Siksi Microsoftin ja Sovelton yksi tärkeimmistä lähestymistavoista oppimiseen on sen huomioiminen, että eri ihmiset sisäistävät uusia kokonaisuuksia eri tavoilla.

Koulutustarjontamme onkin tämän vuoksi laaja, monipuolinen ja mukautettu tämän päivän tarpeisiin, jotta kaiken tyyppiset oppijat olisi huomioitu menestyksen maksimoimiseksi.

Tutustu eri keinoihin oppia

Opiskelu lyhyissä 1-4h jaksoissa valmentajan kanssa

PRO Skills sisältää kaiken tarpeellisen yhdessä paketissa. Säästät aikaa ja hermoja etkä jää yksin, vaikka opimmekin etänä.
VALMENTAJAN TUKI

Itseopiskelu Microsoft Learn -alustalla

Sinulle, joka olet sinut itseopiskelun kanssa. Microsoft Learn tarjoaa yli 1000 omaan tahtiin suoritettavaa moduulia, jotka tarjoavat kattavan perehdyksen valitsemistasi aihealueista. Etene urallasi ja osoita saavutuksesi toimialan tunnustamien Microsoft-sertifiointien avulla.
Itseopiskelu

Microsoft Virtual Training Days

Nämä 1- ja 2-päiväiset virtuaalikoulutukset antavat mahdollisuuden laajentaa osaamistasi ja valmistautua sertifiointiin.
Virtual training
Opiskelu lyhyissä 1-4h jaksoissa valmentajan kanssa

PRO Skills sisältää kaiken tarpeellisen yhdessä paketissa. Säästät aikaa ja hermoja etkä jää yksin, vaikka opimmekin etänä.

Itseopiskelu Microsoft Learn -alustalla

Sinulle, joka olet sinut itseopiskelun kanssa. Microsoft Learn tarjoaa yli 1 000 omaan tahtiin suoritettavaa moduulia, jotka tarjoavat kattavan perehdyksen valitsemistasi aihealueista. Etene urallasi ja osoita saavutuksesi toimialan tunnustamien Microsoft-sertifiointien avulla.

Microsoft Virtual Training Days

Nämä 1- ja 2-päiväiset virtuaalikoulutukset antavat mahdollisuuden laajentaa osaamistasi ja valmistautua sertifiointiin.

“Sovelto PRO Skills -valmennusohjelma sopii kiireiselle ammattilaiselle, jonka on vaikea löytää aikaa kalenterista usean päivän koulutuksille.”

Koulutukset on jaettu 1-4h jaksoihin, jotka saat mahdutettua työkalenteriisi ilman pitkiä poissaoloa töiden ääreltä. 

“Sovelto PRO Skills -valmennusohjelma sopii kiireiselle ammattilaiselle, jonka on vaikea löytää aikaa kalenterista usean päivän koulutuksille.”

Koulutukset on jaettu 1-4h jaksoihin, jotka saat mahdutettua työkalenteriisi ilman pitkiä poissaoloa töiden ääreltä. 

Tutustu eri oppimismuotoihin

EI 

 • PowerPoint-sulkeisia
 • Pitkiä poissaoloja töistä 
 • Yksin jäämistä

KYLLÄ

 • Kaikki tarpeellinen yhdessä paketissa
 • Oppiminen jaksotettu pieniin osiin
 • Aina tukea valmentajalta

Sertifioidu samalla

90% läpäisi sertifioinnin.

Sami Osenius

5/5

“Loistava tapa saavuttaa sertifiointi! Motivoiva ja kannustava Learning Coach toimii erinomaisena hyvän fiiliksen nostattajana sekä huolehtii aidosti, että kaikki saavat tarvittavan avun ennen sertifiointitestejä!”
– Sami Osenius, Lead Service Architect, TietoEVRY
Azure Fundamentals -valmennusohjelma

Jo 9087 organisaatiota on kasvattanut taitoja avullamme

“Erinomaiset kouluttajat, tasokas opetus.”

“Todella kätevää oppimista.”

“Suomenkielisyydestä lisäpisteet!” 

Sertifioinneista tutkitusti hyötyä

Korostamme sertifioinnin ja jatkuvan kehityksen merkitystä yksilön oppimisprosessissa. Olemme sitoutuneet auttamaan organisaatioita kuromaan umpeen teknistä osaamisvajetta ja vahvistamaan tuhansien suomalaiskehittäjien ja IT-henkilöstön taitoja.

Tavoitteenamme on vastata niin yksilöiden kuin tämän päivän organisaatioiden muuttuviin tarpeisiin ja priotiteetteihin, tarjoamalla yhä laajemmin kokonaisuuksia aihe-alueiden, kuten kestävän kehityksen, monimuotoisuuden ja saavutettavuuden tueksi.

Sertifioinnista on tutkitusti hyötyä ainakin seuraavilla osa-alueilla:

 • Työn tehostuminen jopa 70 %:lla
 • Mahdollisuus jopa 9 % korkeampaan palkkaan sertifioimattomaan henkilöstöön verrattuna
 • 40 % sertifioiduista sanoo suoriutuvansa työstänsä nopeammin
 • 30 % on pystynyt kehittämään järjestelmien tehokkuutta
 • Sertifioidut kertovat sertifioinnin parantaneen myös esimerkiksi itseluottamusta, työtyytyväisyyttä, työtovereiden ilmaisemaa kunnioitusta ja yhteisöllisyyden tunnetta muiden sertifioitujen ammattilaisten keskuudessa.

Uskomme vakaasti, että panostuksemme nykyisen työvoiman osaamisen kehittämiseen tulevat tuottamaan tulosta. Yksi asia on kuitenkin varmaa, olitpa vasta alkuvaiheessa uraasi tai pidemmälle edennyt ammattilainen – jokaisen on otettava vastuu omasta kehityksestään.

Lähde nostamaan organisaatiosi arvoa työmarkkinoilla ja tekemään Suomesta digitalisaation kärkimaa!

Tehdään Suomesta digitalisaation kärkimaa!

Microsoft ja Sovelto yhdessä haluavat parantaa suomalaisten kilpailukykyä ja hyvinvointia digiosaamisen kasvattamisella, sekä vastata yhdessä suomalaiseen osaamispulaan.
Tavoitteenamme on auttaa jokaista oppijaa löytämään itselleen oikeat tavat kasvattaa osaamistaan työn ohessa.

Sovelto ja Microsoft yhdessä haluavat auttaa Suomea pysymään digitalisaation kärkimaiden joukossa kouluttamalla 1000 uutta pilviosaajaa 2022 vuoden loppuun mennessä. Lue lisää.

Sovelto - A Proud Member of the LLPA

Soveltolle tunnustusta innovatiivisista oppimismetodologioista

Sovelton innovatiivinen ajattelu koulutuksen metodologioista, niiden soveltaminen käytännön koulutustarjontaan sekä teknologian ylivoimainen hyödyntäminen osana oppimiskokemusta ovat niitä valtteja, joilla autamme asiakkaita tekemään muutosta.

Tunnustuksena vahvasta osaamisen kehittämisestä Sovelto valittiin mukaan Training Industryn globaalille 2021 Top IT Training Companies -seurantalistalle.

Bloomberg 50 Global leaders: Oppiminen on supervoima!

Sovelto valittiin mukaan Bloombergin 50 Global leaders -dokumenttisarjaan, joka tutkii yritysjohtajien ajattelutapoja ja toimia globaalisti. Käyttämällä moderneja oppimisratkaisuja Sovelto on pystynyt varmistamaan asiakkaidensa kyvykkyyksien kasvattamisen, vaikka pandemia on kaatanut suunnitelmia. Oppimisesta on tullut supervoima.

Katso video

Avainlippu-merkki

Avainlippu-alkuperämerkistä tunnistat Suomessa valmistetun tuotteen tai Suomessa tuotetun palvelun.

Sovelto on suomalainen vuonna 1999 perustettu valmennuksiin, konsultointiin ja oppimispalveluihin keskittynyt asiantuntijoiden omistama yritys.

Kaikki Avainlippu-tuotteet ja -palvelut voit katsoa Sinivalkoinenvalinta.fi -palvelusta.