Harjoittelussa Soveltossa ja Exceliä oppimassa

Harjoittelussa Soveltossa ja Exceliä oppimassa

Hola!

Terveisiä Soveltolta! Olemme Axel ja Robin, Dos Amigos. Opiskelemme toista vuotta merkonomilinjalla Prakticum kauppaopistossa ja suoritamme kahden kuukauden harjoittelujaksoa täällä Soveltolla. On muuten huippupaikka!

Saimme mahdollisuuden osallistua kahden päivän Excel -peruskurssille, jonka kouluttajana toimi ihana Eine Lahtisalo. Päätös osallistumisesta ei ollut lainkaan vaikea ja tartuimme mahdollisuuteen ilomielin.

Päivät olivat seitsemäntuntisia, eli normi koulupäivän mittaisia. Excel on meille koulusta jo jonkin verran tuttu työkalu, mutta toki opimme paljon uuttakin. Täällä Soveltolla koulutus eroaa koulussa totuttuun opetukseen siten, että täällä käydään asioita läpi huomattavasti tehokkaammalla ja nopeammalla tahdilla ja mietityttikin alkuun, jaksammeko keskittyä ja oppia kaiken koulutettavan. Turha pelko. Oppimiskäyrä kulki suoraa reittiä ylöspäin ja kouluttaja motivoi ja kannusti oppimaan. Koulutus oli meille hyödyksi ja olemme iloisia, että saimme tämän tilaisuuden. Vaikka kurssin nimi on Excel Peruskurssi, oppi tällä kurssilla paljon työkirjoista, kaavoista, taulukoista ja visuaalisista kaavioista. Niin, että todella paljon kiitos, Eine!

Alla Excel-vinkki, jolla haetaan taulukossa olevien lukujen keskiarvoa:

Excel keskiarvon laskeminen

Kirjoita johonkin tyhjään soluun =average(

Suomenkielisessä Excelissä kirjoita =keskiarvo(

Maalaa kaikki luvut, joista haluat nähdä keskiarvon. Esimerkkikuvassa solussa tässä vaiheessa =average(A1:C9

Napsauta lopuksi ENTER.
Tuloksena näet mikä on lukujen keskiarvo.

 

Katso myös nämä:

Excel PowerPivot >

Excel luokkakurssit >

Excel itseopiskelukurssit >