Heinäkuun voittaja: ”Kiitos, Sovelto! Koko lastenkulttuurin kenttä kiittää”

Heinäkuun voittaja: ”Kiitos, Sovelto! Koko lastenkulttuurin kenttä kiittää”

Koko 2017 kesän ajan Sovelto palkitsi suomalaisia, jotka vievät osaamisellaan Suomea eteenpäin.

Heinäkuun päästipendin voittaja Maarit Ruotsalainen tavoitettiin haastatteluun iloisissa tunnelmissa.

”Huhhuh! Tuntuu niin hyvältä, että meinasi mennä jalat alta, kun sain puhelun”, kertoo Ruotsalainen. ”Sovelto on keksinyt hienon tavan panostaa Suomi 100 -juhlavuoteen.”

Työtä lasten ja perheiden hyvinvoinnin puolesta

Ruotsalainen työskentelee Suomen lastenkulttuurikeskusten liitossa koordinaattorina. Liiton tavoitteina on kehittää lastenkulttuurialaa elinvoimaisemmaksi ja taata jokaiselle lapselle yhtäläinen oikeus taiteeseen.

Heinäkuun stipendi tuli todelliseen tarpeeseen, sillä vasta 2-vuotiaalla Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolla on paljon tekemistä.

”Kehittämisen ja kasvun palo on meillä liitossa valtava, sillä perheiden ja lasten hyvinvoinnin tukeminen on Suomessa tällä hetkellä elintärkeää”, Ruotsalainen kertoo.

Datan jalostus avainroolissa myös kulttuurialalla

Koordinaattorina toimiva Ruotsalainen aikoo koulutusstipendin avulla hankkia lisää osaamista datan jalostukseen. Koordinaattorina hän saa suuria määriä dataa, jonka jalostus ja visualisointi auttavat liittoa yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, päättäjien lähestymisessä ja toiminnan kehittämisessä.

”Kyseessä on paljon enemmän kuin leikkikerhojen vetäminen, kun korkeasti koulutetut ammattilaiset tuottavat lastenkulttuuria. Tavoitteeni koordinaattorina on luoda verkosto, jossa toimijat koko Suomesta kohtaavat ja tukevat toisiaan.”

Myös digimarkkinoinnin osaamisen syventäminen kiinnostaa Ruotsalaista, jotta liiton näkyvyyttä ja viestintää voidaan parantaa entisestään.

Uutiskirje avasi oven osaamisen kehittämiseen

Ruotsalainen sai tiedon 100 stipendiä -kampanjasta Sovelton uutiskirjeen kautta, ja suosittelee sen tilaamista muillekin.

”Eri organisaatioihin kannattaa tutustua, niin uusia ovia ja mahdollisuuksia aukeaa”, hän vinkkaa.

Lopuksi Ruotsalainen haluaa vielä lähettää terveisensä Sovelton väelle.

”Kiitos, Sovelto! Koko lastenkulttuurin kenttä kiittää. Teemme valtavasti töitä ja apu otetaan avosylin vastaan. Tämä tuli todella tarpeeseen.”

KATSO DATAN HALLINTA JA AI -KOULUTUKSET