Jatkuva oppiminen ja pilviosaaminen kasvussa Staran tietohallinnossa

Jatkuva oppiminen ja pilviosaaminen kasvussa Staran tietohallinnossa

Staran tietohallinnossa työskentelevä järjestelmäasiantuntija Juha Kemppainen tietää, että IT-alalla uudistuminen ja jatkuva oppiminen ovat osa jokapäiväistä työarkea: “Uusia tekniikoita ja ratkaisuja tulee ja vanhoja poistuu, joten jatkuva oppiminen kuuluu osana alaan.” Halu oppia uutta ja soveltaa sitä omassa työssä on monelle alan ihmiselle prioriteetti numero yksi. Niin myös Juha Kemppaiselle, jonka osaamisrepertuaariin on viimeisimpänä tullut Microsoftin Power Platform -ratkaisujen toteuttaminen ja käyttöönotto. Kemppainen vastaa Staralla (Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos) Microsoftin pilvipalveluiden hyödyntämisen kehittämisestä ja käyttöönotosta.

Staralla on jo pitkään luotettu Sovelton teknologiakoulutuksiin ja aluksi Kemppaisella oli käytössään Sovelto PRO Skills -palvelu, joka sisältää perustason valmennusohjelmia pilviteknologioissa. Power Platform Fundamentals -perusopintojen jälkeen Kemppaisen halu syventää pilviosaamistaan kuitenkin kasvoi, ja hän esitti esihenkilölleen Sovelto PRO -palvelun käyttöönottoa. “Katsottiin esihenkilöni kanssa, että PRO-jäsenyyden kautta voisin saada kustannustehokkaimman ja kattavimman ratkaisun tälle tarpeelle”, kertoo Kemppainen.

PRO-jäsenyys mahdollistaa osallistumisen yli 50 asiantuntijatasoiseen valmennukseen, joista useimmat johtavat sertifiointiin. Palveluun kuuluu oppimiseen erikoistunut sparraaja eli Learning Coach, jonka avulla opinnot sujuvat varmuudella aikataulutetusti ja tavoitteellisesti. Kemppainen kertoo, että Learning Coach on yksi parhaista asioista PRO-palvelussa: “Kun oppimiselle on laadittu opintosuunnitelma etukäteen pidemmälle tulevaisuuteen, niin siihen on helpompi sitoutua.”

Sovelton Learning Coach Petri Kettunen on ollut Kemppaisen mukana opintomatkan jokaisessa vaiheessa. Coachin kanssa opinnot suunnitellaan yhdessä ja sovitaan säännölliset tapaamiset, joissa tarkistetaan suunnitelman toteutuminen ja jatkotoimenpiteet. Learning Coach on tavoitettavissa koko jäsenyyden ajan. Jatkuvan oppimisen palvelu Sovelto PRO on osoittautunut Kemppaiselle parhaaksi tavaksi oppia. “Oikea-aikaisen ja jatkuvan oppimisen palvelu ja sen hyödyntäminen omassa työssä on loistava yhdistelmä. Opitut asiat siirtyvät käytännön tekemiseksi.”

Kemppainen on suorittanut Power Platform -opintojensa jälkeen useita online-koulutuksia sekä Power Platform Fundamentals (PL-900) -sertifioinnin ja kokee, että uuden osaamisen saavuttamisessa coachin sparrauksella on ollut merkittävä rooli. “Ilman Learning Coachia tällaisten oppimispolkujen toteuttaminen olisi ollut hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Lisäksi sparraus ja kannustus on ollut iso osa tätä palvelua!”

This image has an empty alt attribute; its file name is Juha_Kemppainen1.jpg

Juhan terveiset muille oppijoille kannustavat oppimaan lisää joka päivä: “Sovelto PRO -palvelun kautta saat mielestäni parhaan ja joustavimman tavan kehittää omaa osaamistasi. Hyvää loppuvuoden jatkoa ja tsemppiä opiskeluihin!” 

Tutustu Azure opintopolkuihin

Sovelto PRO -palvelussa saat Learning Coachin henkilökohtaisen tuen ja osallistut haluamiisi opintopolkuihin tai koulutuksiin.