Jatkuva oppiminen tueksi Solitan julkipilviosaajien oppimismatkalla

Jatkuva oppiminen tueksi Solitan julkipilviosaajien oppimismatkalla

Ainutlaatuinen tilaisuus oppia pilviosaajaksi

 

”Suomi tarvitsee sellaisia julkipilviosaajia, jotka hallitsevat koko palvelun elinkaaren asiakastarpeesta palvelun loppumetreille saakka”, toteaa Solita Cloud Academyn rehtori Lauri Siljander. Tähän tarpeeseen valittiin Sovelto Eduhousen Cloud Pro -palvelu, jonka avulla toteutetaan kiihdytetyn pilvioppimisen ohjelma, Solita Cloud Academy, jossa rekrytoidaan ja perehdytetään eri aloilta tulevat hakijat asiantuntijoiksi Solitan julkipilviprojekteihin.

Akatemian aikana noin puolet ajasta on pilviopiskelua Cloud Pro -palvelussa ja puolet ajasta on Solitan järjestämää koulutusta: ”Tultiin yhdessä siihen lopputulokseen, että meille kannattavin opintopolku on tässä vaiheessa Microsoft Azuren arkkitehtiopintopolku”, kertoo akatemian rehtori Siljander, “Solitalla kaikkien pilviasiantuntijoiden tehtäviin kuuluu erilaisten infraratkaisuiden suunnittelu ja toteutus.” 

Azuren arkkitehtipolun jälkeen oppijoilla on mahdollisuus jatkaa eteen kohti haastavampia kokonaisuuksia (AZ-400 ja AZ-500).

AZ-900 Microsoft Azure Fundamentals

AZ-104 Microsoft Azure Administrator

AZ-305 Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions

AZ-400 Designing and Implementing Microsoft DevOps Solutions

AZ-500 Microsoft Azure Security Technologies

 

Oppimisalusta mahdollistaa yksilöllisen edistymisen

Tuore akatemialainen Aleksi Ylitalo kertoo oppijan näkökulman: ”Olemme oppineet hurjasti Azuresta! Oppimisalusta vastaa tosi hyvin oppijan tarpeisiin, siellä löytyy tosi hyvin materiaaleja. Esimerkiksi AZ-104:n löytyi tosi hyvin videomateriaalia ja tietoa, miten valmistautua tenttiin. Jos löytyy aikaa, niin siellä voi opiskella vaikka mitä!” Aleksi kertoo.

Cloud Pro on jatkuvan oppimisen koulutusmalli, joka sisältää kouluttajan vetämiä intervalli- ja intensiivikoulutuksia sekä itseopiskelua videoiden ja harjoitusmateriaalien avulla. Akatemian rehtori Lauri Siljanderin mukaan Cloud Pro sopii upeasti pilviakatemian kiihdytettyyn oppismalliin ja pilviteknologioiden oppimiseen.

Learning Coach auttaa luottamaan oppimistaitoihin

Akatemian aikana oppijoiden tukena on Sovelto Eduhousen pilveen erikoistunut Learning Coach, joka sparraa oppijoita oppimaan ja auttaa valmistautumaan sertifiointeihin. Akatemialaisten kommentteja:

💪🏻 Learning Coach on tosi hyvä rohkaisemaan. Mulla oli vähän sellainen pelko sertifiointitenttejä kohtaan ennen tätä. Coach vei sen pelon pois!

🙏 Kyllä tärkein tuki on ollut tsemppaus! Learning Coach sanoo meille, että aika on meidän puolellamme ja lopulta asiat tulee kyllä loksahtamaan paikoilleen!

👌 En päässyt ensimmäisellä kerralla AZ-104 sertifiointia läpi ja olin siitä aluksi tosi hajalla. Learning Coachin tsemppauksella pääsin toisella kerralla läpi ja lopulta se oli tosi hyvä oppimiskokemus ja fiilis tosi voimaannuttava!

Solitan Lauri Siljanderin mukaan jatkuva oppiminen on osa jokaisen IT-alalla työskentelevän ihmisen arkea. Kahta samanlaista asiakasekosysteemiä ei olekaan ja se, että pilviasiantuntijat pystyvät soveltamaan oppimaansa ja valitsemaan juuri ne oikeat pilviteknologiat kuhunkin projektiin, on todella tärkeää. Oppiminen Cloud Pro:ssa Learning Coachin tukemana on antanut Solitan uusille pilviasiantuntijoille varmuutta oppia ja soveltaa oppimaansa. ”Se, että ihmiset oppivat oppimaan, tekee työntekijöistä todella arvokkaita heidän työnantajilleen”, toteaa Siljander.

Pilviosaamista koko organisaatiolle

Sovelto Pro on nyt Cloud Pro! Sano kyllä in-house pilviosaamiselle – kasvata taitoja Cloud Pro:n avulla. 

Tutustu Cloud Pro