Kesäkuun voittaja laittaa hyvän kiertämään vapaaehtoistyössä

Kesäkuun voittaja laittaa hyvän kiertämään vapaaehtoistyössä

Koko 2017 kesän ajan Sovelto palkitsi suomalaisia, jotka vievät osaamisellaan Suomea eteenpäin. Jaossa oli yhteensä 100 koulutusstipendiä eri alojen osaajille.

Kesäkuun stipendiaatti

Kesäkuun päästipendin voittaja Satu Partanen on tehnyt pitkän uran tilitoimistossa. Vaikka ammatti talouden parissa on intohimo ja elämäntapa, niin lisäksi elämään mahtuu myös vapaaehtoistyötä.

”Sydäntäni lähellä ovat lapset ja nuoret, varsinkin sellaiset, jotka ovat yhteiskunnassamme syrjäytymisvaarassa”, Partanen kertoo.

”Rohkaisen jokaista yksilöä unelmoimaan”

Partanen toimii vapaaehtoisena partiossa ja on muun muassa vastannut Roihu2016-suurleirin taloudesta. Lisäksi hän auttaa turvapaikanhakijoita suomalaisten asiakirjojen tulkinnassa ja täyttämisessä sekä viranomaiskommunikaatiossa.

”Pidän turvapaikanhakijoille myös workshopeja työnhakuun liittyen. Rohkaisen jokaista yksilöä unelmoimaan ja löytämään oman polkunsa suomalaiseen yhteiskuntaan.”

Partasen mukaan hänen aiemmin käymänsä Sovelton monipuoliset kurssit ovat auttaneet työelämän lisäksi vapaaehtoistyössä.

”Esimerkiksi Sovelton kaksipäiväinen Excel-kurssi, jolle työnantaja joskus lähetti koko meidän työporukan, oli erittäin hyödyllinen.”

Eväitä projektinhallintaan Sovelton kurssilta

Partanen pitää tärkeänä itsensä kehittämistä ja uskallusta mennä myös epämukavuusalueelle, sillä siellä oppii uusia asioita ja kehittyy ihmisenä.

100 stipendiä -kampanjan Partanen hoksasi Sovelton uutiskirjeestä ja innostui osallistumaan.

”Stipendi oli todella iloinen yllätys, kiitokset Soveltolle!” hän kommentoi.

Voittamansa stipendin Partanen aikoo käyttää projektinhallinnan koulutukseen, sillä oma rooli työelämässä on kasvamassa.

”Minulla on ollut jo joitakin pikkuprojekteja hallinnoitavana. Olin ilahtunut, kun Sovelton valikoimasta löytyi juuri sellaista projektinhallinnan koulutusta, josta on varmasti hyötyä tähän kohtaan.”

KATSO PROJEKTIKOULUTUKSET