​Loistava tapa saavuttaa Azure-sertifiointi​

​Loistava tapa saavuttaa Azure-sertifiointi​

Pilvitaitojen perusteet haltuun neljässä viikossa valmentajan avulla? Sami Osenius on TietoEVRYn Lead Service Architect. Hän testasi ensimmäisten joukossa Sovelton uutta ohjelmaa, jossa Learning Coach Petri Kettunen luotsasi joukon Azure-oppijoita kohti Azure-sertifiointia. Oppimistulokset olivat huikeita, sillä toukokuun 2021 ohjelmaan osallistuneista 90 % läpäisi AZ-900 Azure Fundamentals -sertifiointitestin 

Se oli aitoa huolenpitoa. Varmistettiin, että kaikki saivat tarvittavan avun ennen sertitestejä

Myös Sami Oseniuksen mukaan oppiminen coachin avulla oli motivoivaa ja tehokasta: “Opintomoduulit oli jaksoteltu sopivan kokoisiin osa-alueisiin, eikä valmennusjaksolla ollut valtavia PowerPoint-sulkeisia. Näin vältettiin oppimisähky, joka tulee helposti pidemmillä usean päivän kokopäiväkursseilla. Saatiin nostettua oppijoiden motivaatiota suorittaa koko valmennusjakso loppuun.”

Tämä uudenlainen “koutsaus” oli Samin mukaan oppimisen kannalta oivallinen, sillä koutsi Kettunen oli mukana prosessissa alusta loppuun, piti huolta valmennettavista ja kannusti kaikkia selviytymään Azure-testistä. Sami pitää tärkeänä myös yhteisön tukea, sillä oppimateriaalit ja yhteydenpito tapahtui Pro Skills -alustalla ja siellä kaikki saivat jakaa kokemuksiaan sekä vinkkejä toisille kurssilaisille. Tämä yhteisö oli Samin mukaan sekä opetuksellisesti että yhteiskuuluvuuden tunteen kannalta oiva buusteri

Käytössä oli harjoitustestialusta MeasureUp, ja se tuki hienosti oppimiskokemusta

Sami Osenius ja koutsi Pete Kettunen olivat lähes päivittäin yhteyksissä valmennusjakson aikana.

Ehdotonta plussaa Sami antaa siitä, että kouluttajat artikuloivat selkeästi ja rauhallisesti sekä olivat pedagogisesti taitavia. Suomenkielisyydestä lisäpisteet! “Tykkäsin myös paljon siitä ns. jälkihoidosta wrap-up-sessioineen, jossa käytiin livenä läpi kurssille osallistuneiden kokemuksia ja fiiliksiä”, Sami kertoo.

Ja Azure-oppiminen ei lopu tähän! Seuraavaksi Samilla on suunnitelmissa Azure Administrator -sertifiointi. Onnea pilviopintoihin Sami!