4+1 kysymystä, joilla voit löytää menestyksen polun jo tänään

4+1 kysymystä, joilla voit löytää menestyksen polun jo tänään

Ikigai – Avain merkitykselliselle elämän polulle

Olin jo vaipunut epätoivoon.

Olin valmis sanomaan hyvästit uudelle urapolulle, jättämään uuden koulun kesken ja hylkäämään uuden ammatillisen kehitykseni. Ympärilläni näin vain itseäni taidokkaampia osaajia, enkä tiennyt olinko oikealla polulla, jolla haluaisin jatkossakin kasvaa. Siinä hetkessä käännyin ystäväni puoleen mielipidettä kysyen tietämättä, että ystäväni tulisi muuttamaan maailmani seuraavalla kysymyksellä:
“Oletko kuullut Ikigaista?”

Ikigai (englanniksi “a reason for being”) tarkoittaa omaa itsellemme kertomaa syytä olemassaoloomme – Se on kiteytys siitä, miksi nousemme ylös sängystä aamulla. Ikigain kerrotaan olevan avain merkityksellisen elämän polulle. Kuulostaa isolta, eikö? Todellisuudessa oman Ikigain löytäminen on helpompaa kuin uskoisi – se alkaa neljään avainkysymykseen vastaamisesta itselleen:

  • Mitä rakastan?
  • Mitä osaan?
  • Mistä minulle voidaan maksaa?
  • Mitä maailma tarvitsee?
  • Mitä menestys tarkoittaa sinulle? (Sovelton kysymä bonuskysymys)

Löydä Ikigaisi FutuBotin avustuksella

Koska näihin elämääkin suurempiin kysymyksiin ei ole aina suoraviivaisia vastauksia, Sovelton uusi tulevaisuusvalmentaja, FutuBot, keskustelee kanssasi ja auttaa sinua paikantamaan oman Ikigaisi vain 5 minuutin keskustelun pohjalta. Saat keskustelun pohjalta selville oman alla näkyvän Future CV:si, tulevaisuuden ansioluettelosi, joka auttaa sinua Ikigain tunnistamisen lisäksi asettamaan konkreettisia askelia oman tavoitteen saavuttamiseksi. Ei pöllömpää!

Future CV on tulevaisuuden ansioluettelosi Ikigain ympärillä
Future CV on tulevaisuuden ansioluettelosi Ikigaisi ympärillä


Kun tunnustelet omaa Ikigaitasi ja tulevaisuuden ansioluetteloasi, on tärkeää on myös pohtia, mitä menestys tarkoittaa juuri sinulle. Määrittelemme menestyksemme Ikigaimme suhteen kukin omalla tavallamme: toisille se tarkoittaa uuden oppimista, toisille taloudellista menestymistä ja toisille läheisten ihmisten kanssa ajanviettoa. Minulle tärkeää on saada aidosti auttaa muita ihmisiä ja siksi FutuBotista ja Ikigaista eteenpäin kertominen saa ilonpilkkeen silmäkulmaani. Tunnen oloni levolliseksi, kun ajattelen, että joku muukin voisi jättää epätoivossa ahdistumisen tai kalliin Life Coachin palkkaamisen väliin kokeilemalla keskustelua Sovelto FutuBotin kanssa, vaikka omalta kotisohvaltaan.

Ps. Aloittamalla keskustelun FutuBotin kanssa voit tulla valituksi jopa 19 500 € arvoisen Sovelto Unlimited-stipendin saajaksi, jolla saat vuodeksi pääsyn sinulle räätälöidyille Sovelton kursseille. Älä siis jää paikallesi möllöttämään, vaan ota tulevaisuutesi omiin käsiisi – Kokeile keskustelua nyt!

Kokeile Sovelto FutuBottia ja löydä Ikigaisi tänään.