Matka Learning Coachiksi – pilviosaaminen, jatkuva oppiminen ja arjen haasteet

Matka Learning Coachiksi – pilviosaaminen, jatkuva oppiminen ja arjen haasteet

Kolme kuukautta sitten aloitin Learning Coach -hommat Sovelto 💗 Eduhouse -tiimissä ja onpa ollut mielenkiintoista aikaa. Minulle on aina ollut mielekästä oppia uusia asioita, ja pilviteknologian kanssa työskentely toden totta oli täysin uutta. Tämän takia olenkin kokenut suurta intoa uutta työtäni kohtaan. Learn or Expire!

Paras aika aloittaa oppiminen

Opettelin Pete Kettusen vinkillä Azuren perustiedot (AZ-900) jo rekrytointiprosessin aikana ja kun nimet laitettiin soppariin, olin jo käynyt sertifioitumassa. Tämä oikeastaan kuvastaa myös yhteistä mentaliteettiamme oppimisen suhteen. Ei ole parempaa aikaa aloittaa kuin heti. Heinäkuussa alkoikin sitten todellinen opiskelu. Tavoitteena oli ymmärtää kaikki eri opintopolut, joita Sovelto tarjoaa, minkä lisäksi piti opiskella mahdollisimman monta Fundamentals-tason kokonaisuutta. Heinäkuussa sain AI-900-sertifioinnin tehtyä ja elokuun alussa myös MS-900- ja SC-900-sertit.

Arjen haasteet

Tämän jälkeen onkin ollut hiljaista onnistuneiden sertifiointikokeiden kohdalla. Olen oikeastaan koko syyskuun yrittänyt opetella PL-900-pakettia eli Power Platformia. PL-900 on todella laaja kokonaisuus, joka itsessään aiheuttaa omat ongelmansa tällaiselle ensikertalaiselle, mutta suurin haaste onkin ollut ajan puute ja arjen haasteet. Työnkuva on laajentunut ja vastuualueitakin on tullut lisää ja opiskeluun ei ole jäänyt ehkä tarpeeksi aikaa. Tämän lisäksi käyn kurssia yliopistolla ja valmennan päivittäin huipputason futsalia. Oppiminen tuntuukin yhtäkkiä aika paljon vaikeammalta!

Learning Coach on tukenasi silloinkin, kun arki tulee vastaan eikä oppiminen maistu.

Learning Coach tukena

Hetkellisen pettymyksen jälkeen onkin ollut hyvä paikka ymmärtää, että oma syyskuu muistuttaa paljon valmennettavieni normaalia työelämää. Projektit painavat eikä oppiminen olekaan niin helppoa. Tähän apuun riennämmekin Learning Coacheina. Olemme tukena teidän arjessanne, autamme teitä suunnittelemaan ja aikatauluttamaan omaa oppimistanne ja sertifioitumistanne. Coacheina pyrimme ymmärtämään teidän tilannettanne ja miettimään siihen sopivaa ratkaisua. Omalla kohdalla parasta oli vain tehdä pitkäjänteisempi aikataulutettu ohjelma, jonka lisäksi siirsin sertifiointikoetta myöhemmäksi.

Oppiminen jatkuu

Suunnitelmallisuus on omasta mielestäni tärkein osa oppimista. Omissa suunnitelmissani seuraavana on PowerShellin käyttö (AZ-040) sekä AZ-104-sertifioituminen. Nämä molemmat koulutukset ovat osa Sovelto PRO:ta. Suosittelen vahvasti liittymään mukaan meidän jatkuvan oppimisen palveluumme!

Miltä sinun pilviteknologian opintopolkusi näyttää?

Aloita Microsoft Fundamentals -valmennusohjelmassa Learning Coachin tuella!