Lehdistötiedote 13.3.2018 klo: 8:00

Miltä näyttää tulevaisuuden ansioluettelosi? Mitä taitoja tarvitset pärjätäksesi työnhaussa ja erottuaksesi muista?

Sovelton kehittämä FutuBot tarjoaa vastaukset. Leikkisä tulevaisuusvalmentaja auttaa sinua löytämään vahvuutesi sekä neuvoo, mitä taitoja tarvitset tulevaisuudessa.

FutuBot ei vain listaa tarvittavia taitoja vaan auttaa sinua myös löytämään oman tiesi. Japanilaisten mukaan jokaisella on oma ikigai, syy olemassaoloon. Tulevaisuuden työelämässä työn merkityksellisyys kasvaa. Siksi tämä botti kyselee myös arvoista ja unelmista sekä utelee mistä innostut ja mitä sisimmässäsi kaipaat.

Keskustelun päätteeksi FutuBot luo Future CV:n, tulevaisuuden ansioluettelon, sekä auttaa asettamaan konkreettisia askelia omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tulevaisuuden taitojen ennakointi on tärkeämpää kuin koskaan, sillä työelämä muuttuu kovaa tahtia. Sovelto haluaa FutuBotin avulla tuoda esille mitä taitoja tarvitaan ja miten niitä voi hankkia. Elinikäinen oppiminen ja täydennyskoulutus ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

FutuBotin nyt julkaistu versio on erikoistunut ict-teknolgiaosaajien valmentamiseen. Jatkossa FutuBot on valmis antamaan neuvoja myös muilla ammattiosaamisalueilla.

”Työuranaikainen osaamisen kehittäminen pitää mahdollistaa kaikille, sillä kenenkään osaaminen ei saisi uran aikana hapantua”, sanoo Sovelto Oyj:n toimitusjohtaja Sanna Varpukari

”Haluamme murtaa käsityksen, että uuden oppiminen on vaikeaa tai vie paljon aikaa ja rahaa. FutuBot on leikkisä tapa nähdä asioita toisin.”, Varpukari sanoo.

Varpukari kertoo, että Sovelton kiihdytetyn oppimisen valmennusten avulla uuden ammatin voi hankkia jopa 100 päivässä. Erityisesti Sovelto on huolissaan tietotekniikka-alan osaamisvajeesta ja korostaa täydennyskoulutuksen merkitystä.

“Haluamme tarjota jokaiselle suomalaiselle mahdollisuuden vaikuttaa osaamiseensa ja uravalintoihinsa tilanteesta ja taustasta riippumatta. Meillä on vahva näkemys tulevaisuuden teknologioista ja niiden vaikutuksista työelämään. Me tarjoamme tehokkaita ja hyväksi todettuja kursseja työssäoppimiseen, Varpukari sanoo.

Digitalisaation myötä työn tekemisen tavat ja koulutustarpeet ovat murroksessa. Osaamisvajeiden tunnistaminen, uuden oppiminen ja osaamisen osoittaminen siirtyvät arkeen ja osaksi työpäivää sekä yhä enemmän virtuaalisiksi ja verkkoon. Tieto- ja viestintäteknologia on avainroolissa suomalaisten tuottavuusloikassa. On osaamisesta kiinni, pystytäänkö sen mahdollisuudet hyödyntämään.

Menneisyyden ansioluetteloiden ja pätevyyksien sijaan katse pitää nyt siirtää tulevaisuuteen ja panostaa koko työuran kestävään osaamisen kehittämiseen ja ammatilliseen uudelleenkoulukseen. Sovelton tavoitteena on, että suomalaiset ovat maailman tuottavin ja rennoin kansa.

”Työväestön osaamisen kehittäminen on myös nopein tapa vaikuttaa kilpailukykyyn ja ihmisten hyvinvointiin”, Varpukari sanoo.

 

Sovelto Oyj, toimitusjohtaja Sanna Varpukari,

+358 40 7621762, sanna.varpukari@sovelto.fi.

Sovelto on työelämän suunnannäyttäjä: työssäoppimisen, työn mielekkyyden ja tuottavuuden sekä teknologian hyödyntämisen opettaja. Sovelto toimii aktiivisesti Suomi 2.0 -ohjelmassa, jonka tavoitteena on kaksinkertaistaa henkilötyön tuottavuus ja kouluttaa suomalaiset tulevaisuuden aloille.

Päämäärämme on, että suomalaiset ovat maailman tuottavin ja rennoin kansa.

https://www.sovelto.fi/kampanja/future-cv/

www.sovelto.fi