Microsoft BizTalk Server ja Azure Integration Services

Microsoft BizTalk Server ja Azure Integration Services

“Eikös se BizTalk ole jo kuollut?” on leikkimielinen kysymys, jota olen kuullut jo vuosia. Totuus on, että BizTalk Server hanskaa integrointeja useassa organisaatiossa ja on hyvin kiinteä osa monen yrityksen arkkitehtuuria. Usein toimivaa ratkaisua ei kannata lähteä vaihtamaan ja BizTalk Server onkin saavuttanut ikään kuin legacy-järjestelmä statuksen ja järjestelmää olisi aika työlästä lähteä korvaamaan jollakin ihan uudella. Huojentavana asiana myös Microsoft tuntuu ymmärtävän tilanteen. Microsoft julkaisi elokuussa tietoa heidän Integration Product Roadmapistä. Ja Microsoft BizTalk Server vNext on tulossa.

BizTalk Server “vNext” yhdessä Adapter Packin ja Host Integration Serverin kanssa julkaistaan noin yhdeksän kuukauden päästä Windows Server 2019:sta julkaisusta. Tämä tietäisi, että tuote on ulkona luultavasti joskus vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla. Ominaisuuksista tiedetään, että löytyy ainakin tuki viimeisille versioille Windows Serveriä, SQL Serveriä ja Visual Studiota.

Sovellukset ja järjestelmät siirtyvät pilveen ja niin myös integraatio. Microsoftin yksi yritys Azure BizTalk Services vietiin alas viime keväänä ja sitä tuli korvaamaan Azure Logic Apps, Integration Platforms as a Service (iPaaS) -ratkaisuna. Nyt puhutaan laajemmin Azure Integration Servicestä, johon kuuluu Logic Appsien lisäksi Service Bus, Api Management ja Event Grid -teknologiat Azuressa. Azure Integration Services tullaan samaan ensi vuonna myös ajettavaksi on-premises omille palvelimille haluttaessa ja lisäksi BizTalk Server pitää sisällään tuen hybrid-integraation skenaarioihin, joissa esimerkiksi Azure Logic Apps -ratkaisu voi kommunikoida on-premises BizTalk Server -ratkaisun kanssa.

Joten hyvältähän tämä näyttää niin ajatellen perinteisiä BizTalk Server -toteutuksia kuin uusia pilvi-integraatioratkaisuja!