Microsoft Ignite -ensikokemus

Microsoft Ignite -ensikokemus

Pienen pieni katsaus kulissien taakse Sovelton trainee-ohjelmassa mukana olevalta nuorelta herrasmieheltä. Hän pääsi käymään ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa Microsoft Ignite -konferenssissa.

Pre-day Sunnuntai

Saavuttiin hotellille lauantai-iltana yhdentoista aikoihin illalla. Melko kova väsymys 15 tunnin reissun jälkeen, joten ei muuta kuin suihkuun ja pää tyynyyn. Melkoista koiranunta koko yö mutta sen verran uusi ja jännä tilanne, että helposti sängystä pääsi ylös. Lähdettiin kollegani Mika Seitsosen kanssa aamupalalle ja vatsanpohjalle löysi amerikkalaiseen tyyliin pekonia, munakasta ja pannukakkuja. Seuraavaksi tilattiin Uber, jonka saapumiseen meni yllättävän pitkään ja alkoi tulla kiire. Lopulta kuitenkin auto saapui ja otimme suunnaksi Orlandon konferenssikeskuksen.

Paikalle päästyä aulassa odotti violettipaitaisia Microsoftin tapahtumatyöntekijöitä leveästi hymyillen ja tervehtien. Microsoftin porukka opasti meidät eteenpäin rekisteröitymään, jotta saadaan kulkukortit alueelle. Saatiin laput kaulaan ja lähdettiin metsästämään pre-day -luokkia! Luokat löytyivät nopeasti, mutta samalla selvisi, että aikatauluja oli muutettu tunnilla eteenpäin! Se siitä kiireestä. Lähdettiinkin sitten valokuvaamaan ja tutustumaan tiloihin.

ensimmainen_paiva_ignitessa.jpg

Ensimmäistä päivää ignitessä

Pre-day kurssit poikkesivat radikaalisti muista päivistä, sillä osallistujat viettävät samalla kurssilla koko päivän. Itse olin ilmoittautunut IoT -kurssille. Astellessa luokkaan, käteeni iskettiin MXChip DevKIt, jota käytetään IoT-ratkaisujen kehittämiseen Azure-ympäristössä.

MXChip_DevKIt.jpg

MXChip DevKIt

En ollut aikaisemmin käyttänyt DevKittejä, ja laitteen toimintakuntoon asentamisessa vierähtikin pidempi tovi. Ongelmia loivat niin omat taidot, kuin Microsoftin jakamat väärät ajuritkin. Lopulta kuitenkin DevKit saatiin rokkaamaan ja ehdin tekemään useita harjoituksia hyödyntäen laitteen sensoreita koskien puheen tunnistusta, ilmankosteuden mittaria sekä liikkeentunnistinta.

Tämä oli ehdottomasti suosikkipäiväni tämän konferenssin osalta, sillä oppi tarttuu minuun parhaiten, omatoimisen räpeltämisen kautta. Onni suosi myös Suomen poikaa, sillä voitin kurssipäivän päätteeksi HP:n kannettavan tietokoneen!

Pääosio maanantai-perjantai

Mikäli et erikseen ilmoittautunut Pre-daylle, niin konferenssi alkoi maanantaina. Maanantaiaamuna konferenssialueelle saavuttua huomio kiinnittyi osallistujamäärään, joka oli valtava. Tämän vuoden Microsoft Ignite olikin suurin, mitä on koskaan järjestetty. Osallistujia oli yli 25,000. Mielenkiintoista oli seurata, miten Microsoft oli järjestänyt ruokailut, kahvit, virvokkeet ja kuljetukset tälle laumalle. Henkilökuntaa oli myös mieletön määrä ja palvelu oli erittäin sujuvaa. Erilaisia luentoja oli viidelle päivälle mahdutettu noin 1000. Kesto luentojen osalta vaihteli 20-75min välillä

Tarjontaa oli siis yllin kyllin. “Ongelmaksi” muodostui kuinka valita oikeat luennot joihin osallistua. Aina oli nimittäin vähintään 2-5 mielenkiintoista luentoa päällekkäin. Luentoja tuli siis nähtyä ja esiintyjiä koettua. Konferenssikeskus koostui kolmesta suuresta rakennuksesta, joiden välille oli rakennettu ylikulkusillat. Kävelyä päivän aikana tuli harrastettua useita kilometrejä, kun luokkia etsittiin milloin mistäkin rakennuksesta. Tässä vielä hieman listaa joihin omat luentoni liittyivät: IoT, Big data, Azure, MS Azure, MS Teams, EM+S & FastTrack, Process Monitor, Q&A sessions, Machine learning ja Powershell.

Luentoja kertyi sen verran monta, että suurin osa tavarasta katoaa muistista kuin syyllinen rikospaikalta. Tämän viikon duunien osalta, pitääkin ottaa projektiksi muistiinpanojen läpikäynti sekä pariin kiinnostavimpaan aiheeseen syventyminen. Kiinnostavista aiheista tulikin mieleeni vielä se, että erittäin suuri paino on kouluttajalla, liittyen siihen mitkä aiheet alkavat kuulijoita kiinnostamaan. Varsinkin kun jetlag painaa jatkuvasti päälle, huomasin suuria eroja omassa keskittymiskyvyssä riippuen luennoitsijasta. Olemme Sovelton harjoittelijoiden kesken suorittamassa Certified Technical Trainer -kurssia (CTT), joka valmentaa meistä nimensä mukaisesti sertifioituja kouluttajia. Hyviltä kouluttajilta onnistuinkin varastamaan pari hyvää ideaa myös omaan CTT -kurssin näyttökokeeseen.

ems_lounas.jpg

Lounasta EMS -aiheen parissa

Viimeisenä täyspitkänä kurssipäivänä Microsoft oli varannut Universal Studios -huvipuiston illaksi Ignite-osallistujien käyttöön. Juhlat alkoivat 19:30 ja päättyivät puolen yön jälkeen. Huvipuistolaitteita sai käyttää vapaasti ja ruokaa ja juomaa löytyi säännöllisin välimatkoin pienistä kojuista. Aikataulu oli kuitenkin erittäin tiukka ja näiden muutaman tunnin suuri osa ajasta kului jättimäisessä huvipuistossa kävelyyn ja jonotukseen.

ignite_patsas.jpg

Taistelupari: Miro & Megatron

Yksi hauska yksityiskohta juolahti vielä mieleeni torstaipäivän luennoilta, kun Microsoftin esiintyjä ei saanut Azure Migrate -luennon aikana demoa toimimaan Internet Explorerilla ja päätyi asentamaan Google Chromen (raikuvien aplodien saattelemana), jotta demo saatiin suoritettua.

Loppusanat

Orlandossa painettiin pitkää päivää. Usein herättiin aikaisin ja hotellille päästiin takaisin puolen yön tienoilla. Tämä oli ikään kuin tiedon ja sosiaalisen kanssakäymisen pyörremyrsky, jonka silmään hyppäsit alkuviikosta ja loppuviikosta löysit itsesi jälleen Suomesta ja jäit miettimään, että mihin se viikko oikein hurahti? Näin niin kuin S -persoonatyyppisenä (DiSC-profile) maalaispoikana oltiin juurikin siellä epämukavuusalueella, johon itseä tulisi jatkuvan kehittymisen kannalta puskea.

Loppuun vielä iso shoutout Mika Seitsoselle ja Mika Pitkämäelle! Näiden kehäkettujen mukana oli oikein nastaa hengailla ja sai paljon hyviä tipsejä omalle uralle pelkästään seuraamalla heidän puuhastelua vierestä. Näin kamppailulajien ystävänä sanonkin että, thanks for showing the ropes!


Kirjoittajasta

 

Kirjoittaja on lappeenrantalainen 29-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Sovelton trainee-ohjelmassa aika kuluu harjoitellen Microsoft Azure -ympäristöä, open edX -platformia sekä suorittaen sertifikaatteja laaja-alaisesti.