Microsoftin Jussi Tolvanen: ”Luottamuksen rakentuminen vaatii konflikteja”

Microsoftin Jussi Tolvanen: ”Luottamuksen rakentuminen vaatii konflikteja”

Maailmankuulun bisnesguru Patrick Lencionin seminaaripuheenvuoro Helsingissä keräsi ison auditorion täyteen kuulijoita. Kutsuvierastilaisuudessa mukana ollut Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta ja pienistä ja keskisuurista asiakkaista vastaava Jussi Tolvanen kehuu puheenvuoroa kiinnostavaksi.

”Lencionin malli työyhteisöjen kehittämiseen on hyvä ja yksinkertainen, käytäntö tietenkin vaikeampi”, hän summaa.

Aitoa pohdintaa asiakkaalle tuotetusta arvosta

Tolvanen on Lencionin kanssa yhtä mieltä siitä, että luottamus on kaiken menestyksellisen liiketoiminnan ytimessä.

”Uusien toimintamallien vieminen organisaation jokaiseen tiimiin vaatii paljon työtä. Pitää olla valmis käymään myös niitä niin sanottuja kovia keskusteluja, joissa uskalletaan olla eri mieltä ja aidosti pohditaan, luoko meidän toiminta asiakkaalle arvoa.”

Sama pätee Tolvasen mukaan luottamuksen rakentamiseen kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa.

”Kyllä luottamuksen rakentuminen vaatii avoimia ja rakentavia konflikteja ja sitä, ettei joka asiaan reagoida pelkästään happy happy joy joy -meiningillä.”

Myyminen historiaan, auttaminen tilalle

Tolvanen arvioi, että koko yrityselämässä on käynnissä iso ajattelutavan muutos.

”Ollaan siirtymässä tuotteiden ja palveluiden myymisestä entistä vahvemmin siihen ajattelumalliin, kuinka asiakasta voidaan aidosti auttaa.”

Myös Microsoftilla on käynnissä globaali ja laajavaikutteinen toimintamallin muutos. Tolvasen mukaan muutoksen ensimmäinen askel on saada johtoryhmä toimimaan hyvin.

”Itse asiassa käytimme ensimmäisessä yhteisessä palaverissa Lencionin ideoiden kanssa yhtenevää metodia: Jokaisen henkilöhistoriaa käytiin läpi, jolloin yhteinen ymmärrys lisääntyi.”

Haluatko lukea lisää luottamuksen rakentamisesta ja mm. siitä, mikä on keinotekoinen rauha ja miksi se on rikottava? Lencionin seminaaripuheenvuorosta kertovaan artikkeliin pääset täällä.

Konkreettisen ratkaisun luottamuksen kulttuurin luomiseen ja tiimityöskentelyn tehostamiseen tarjoaa myös Sovelton Winning Team -valmennus.

KATSO ESIMIESKOULUTUKSET