Miksi myös toimitusjohtajan kannattaa opiskella pilviteknologian perusteet?

Miksi myös toimitusjohtajan kannattaa opiskella pilviteknologian perusteet?

Miten mahdollistaa organisaation siirtyminen vanhoista teknologioista kohti julkipilveä nopeasti ja tehokkaasti? Kuntien Tierassa päätettiin selättää teknologiamurros tuomalla pilviteknologia osaksi jokaisen työntekijän osaamista. Kaikki johtoporrasta myöten osallistuivat Sovelto Eduhousen järjestämään Microsoft Azure -pilviteknologian perustason valmennusohjelmaan.

Myös Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen osallistui koulutukseen. ”Olin itse mukana aika lailla alusta saakka tässä jatkuvan oppimisen muutoksessa.” Pilviosaaminen on ollut osa Tieran strategiaa ja sitä on jalkautettu kaikille organisaation sisällä. ”Tiera on investoinut tänä vuonna 2022 poikkeuksellisen paljon oppimiseen. Me haluamme olla ajan hermolla niin, että se näkyy Tieran sisällä mutta myös meidän asiakkaillemme. Edelläkävijyys ja toiminnan muutoksen tukeminen on meille hyvin tärkeää”, kertoo Tieran Jyrki Halttunen.

Koko organisaatio mukaan muutokseen

Tieran toimitusjohtaja Halttusen mukaan strategian jalkauttamisessa on olennaista, että se viedään henkilötasolle. ”Teknologiamuutokset ja pilvisiirtymä vaikuttavat siihen, miten tuotamme perustietotekniikan palveluita, miten kehitämme sovelluksia ja se vaikuttaa myös siihen, minkä tyyppistä osaamista me Tieralle palkkaamme.” Jyrki Halttusella on terveisiä kaikille pilviopintoja harkitseville: ”Kannustaisin kaikkia organisaatioita etenemään niin, että koko porukka mukaan alhaalta ylös ja ylhäältä alas!”

Pilviosaamista koko organisaatiolle

Sovelto PRO Skills -palvelussa pilviteknologioiden oppiminen on tavoitteellista ja vaivatonta.