Miten kartuttaa tiimin data- ja analytiikkaosaamista?

Miten kartuttaa tiimin data- ja analytiikkaosaamista?

“Meillä panostetaan Veholla sisäiseen data- ja analytiikkatekemiseen. On tärkeää ymmärtää mahdollisuudet kyetä joustavasti hyödyntämään teknologioita ja ennen kaikkea tarjota työntekijöille mahdollisuus kasvaa ja kehittyä ammattilaisina.”

Head of Data & Analytics Salla Kuula etsi tiimilleen lisäosaamista data- ja analytiikkapuolen uusiin ratkaisuihin. Oli selkeä valinta lähteä tekemään roolikohtaista oppimissuunnitelmaa ja Microsoftin AI-102-koulutus vastasi tekoälypuolen osaamistarpeisiin.

Miksi juuri AI-102?

“Data- ja analytiikka-asioissa olemme ison murroksen edessä, kun datatekeminen siirtyy Azureen ja Power BI:hin. Tarvitsemme lisää osaamista niin keskitetylle Data ja Analytiikka -tiimille kuin liiketoiminnalle tiedonhyödyntäjinä. Meillä on pidemmän aikaa ollut tarve osata ja ymmärtää paremmin tekoälyn hyödyntämistä ja tekoälyprojektien toteuttamista. AI-102-valmennus vastasi tähän tarpeeseen”, Salla kiteyttää Vehon tarpeita.

Kurssilaiset pitivät kurssia inspiroivana ja osaaminen karttui eli tavoitteisiin päästiin.

VEHOn Business Analyst Minna Martin-Päivä osallistui Sovelton Toni Ylärinteen vetämään AI-102-valmennukseen ja löysi uusia välineitä datan työstämiseen: “Tärkeimpiä taitoja omassa työssäni ovat tietomallien luominen, analyysien tekeminen ja vastauksien löytäminen datasta liiketoiminnan tarpeisiin.” Minnan työarjessa suurin haaste on aika, ja AI:n hyödyntämisestä saa uusia mahdollisuuksia myös työn tehostamiseen ja prosessien automatisointiin.

“Lähdin koulutukseen avoimin mielin oppimaan uutta. AI:n hyödyntäminen kiinnostaa ja sille on tarvetta esim. tekstianalyysien hyödyntämisessä”, kertoo Minna.

Pilviosaaminen on edellytys kehittyvälle liiketoiminnalle. “Maailma muuttuu niin voimakkaasti ja digitalisaatio on perusedellytys toiminnan kehittämiselle. Veholla digitaalisuus näkyy myös voimakkaasti strategiassa.”

Datan hyödyntäminen tuo kokonaan uusia mahdollisuuksia sekä mahdollisuuksia kehittää nykyisiä prosesseja.

Myös Data Engineer Juha Kolarin mielestä Designing and Implementing a Microsoft Azure AI Solution -koulutus oli hyödyllinen: “Tavoitteena oli oppia AI:n perusajatukset ja syvemmin tekstin analysoinnin työkalujen ominaisuuksia ja käyttöönottoa. Minulla on aiempaa kokemusta Sovelton koulutuksista, ja ne ovat aina olleet ammattitaitoisesti vedettyjä. Kuten tämäkin Tonin vetämä.”

Mitä Veholla seuraavaksi opitaan?

“Olemme mukana Data Engineer-, Data Analyst- ja AI-puolen oppimispoluissa, seuraavaksi suunnitelmissa on DP-100 Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure”, kertoo Salla Kuula.