Oppiminen tulevaisuuden työelämässä

Oppiminen tulevaisuuden työelämässä

Oppimisesta on tullut uusi supertaito

Anne Tarkiainen, Director and Executive Coach at Sovelto

Oppiminen ei pääty koulun loppumiseen. Yritykset ovat huomanneet yhä enenevissä määrin, että muutostahti maailmassa edellyttää jopa kaikkein taitavimpien työntekijöiden kouluttamista uusiin teknologioihin ja lähestymistapoihin. On selvää, että koulutuksen tai uusien taitojen kehittämiseen perinteiset opetusmenetelmät ovat tehottomia, hitaita ja kalliita.

Oppiminen on avain muutokseen

Sovelto on erikoistunut nykyaikaisten koulutusratkaisujen toimittamiseen yrityksille. Digitaalisen teknologian avulla Sovelto on pystynyt varmistamaan, että asiakkaat pystyvät jatkamaan työvoimansa kouluttamista myös silloin, kun Covid-pandemia sotki suunnitelmat.

Suomen Partiolaisten Johtajatulet-tapahtuman johtaja Milka Hänninen kertoo, että Sovelto on ollut olennaisen tärkeä kumppani koulutuksen toteuttamisessa läpi vuoden 2020:  

Sovelton tarjoama lähestymistapa on ollut erittäin tehokas. Johtoryhmämme järjesti tapahtuman nimeltä Johtajatulet. Kukaan ei osannut arvata alkaessamme suunnitella sitä, että työskentelisimme koko vuoden etänä.

Hänninen korostaa, että tarjotut ratkaisut eivät ole olleet vain “toiseksi parhaita”, vaan ne ovat ylittäneet odotukset:  

“Sovelto on nopeuttanut ongelmien ratkaisemista ja samalla parantanut ongelmanratkaisun laatua. Sovelto on myös auttanut meitä saavuttamaan tavoitteemme ripeämmin ja oppimaan nopeammin, mikä on tärkeää millä tahansa toimialalla.”

Miksi Sovelton lähestymistapa on niin tehokas? TietoEVRY:n ohjelmistokehittäjä Alisher Aliev sanoo, että vaikka lapset voivat viettää koko päivän oppien, aikuisille työ voi olla esteenä:

Työntekijänä minulla ei ole kovin paljon aikaa keskittyä oppimiseen. Sovelton vaikutus oli sellainen, että pystyin oppimaan, mitä halusin.

ARE Groupin henkilöstöjohtaja Kaisa Tuuliainen kertoo johtajan näkökulmasta, että Sovelton lähestymistapa mahdollistaa yhteistyön hänen organisaatiossaan työn pirstaloitumisesta huolimatta:

“Liiketoimintamme ja tiimimme ovat hyvin hajautettuja, työskentelemme projekti- ja asiakaslähtöisesti. Meidän on pidettävä työskentelykulttuurimme sekä työntekijämme yhteydessä toisiinsa. Meillä on oltava hyvä sisäinen viestintä ja meidän on huolehdittava asiakasviestinnästä.”

Sovelto mahdollisti meille tämän matkan aloittamisen nykyaikaisilla työkaluilla ja toimintatavoilla.

Kaisa Tuuliainen, ARE Group

Laajempi yhteyden pitäminen yrityksessä on mahdollistanut aiempaa suuremman tuen tason. Tuuliainen perustelee:

“Työskentelytapamme ovat nyt nykyaikaisempia. Jatkuva oppiminen on juurrutettu kaikkeen. Olemme pystyneet tukemaan työntekijöitämme Covid-aikana; kommunikoimaan, yhdistämään ja johtamaan heitä.”

Sovelton johtaja ja johtava Business Coach Anne Tarkiainen sanoo, että tekniikka voi muuttua, mutta taustalla olevat periaatteet ovat yksinkertaisia: “Jokaisessa esittelemässämme strategiassa varmistamme, että tilaa jää yksilöllisiin tarpeisiin ja itsensä määrittämiseen.”

Teknologia on kaikilla aloilla kehittymässä vallitsevaksi tekijäksi maailmassa. Tilan luominen ihmisille osoittaa, että ihmiset ja koneet voivat työskennellä yhdessä – meidän on vain opittava, miten. Koska innovaatioiden kierteen ennustetaan vain kiihtyvän, oppimisesta todella kasvaa supervoima.

Lue artikkeli 50 Global Leaders -sivustolta »