Photoshop perusteet – Kurssilaisen silmin

Photoshop perusteet – Kurssilaisen silmin

Oletko koskaan miettinyt, miten julkkisten kuvia on muokattu ennen kuin ne julkaistaan? Haluaisitko itse oppia tekemään samanlaisia? Onko kuvissasi ollut joskus ylimääräisiä objekteja, jotka tulisi poistaa? Oletko joskus avannut kuvankäsittelyohjelman vain todetakseen niiden olevan kovin monimutkaisia? Voin kertoa, ettet ole ainoa!

Itse olen aikoinaan avannut vanhemman Photoshop CS3 version ja erehdyksien kautta oppinut ohjelmaa käyttämään. Usein omat kuvat eivät ole lopputulokseltaan haluttuja, vaan ne ovat joko liian vaaleita tai tummia, jolloin ne vaativat korjauksia. Itsekseen oppiminen vie aikaa ja hermoja, siinä missä toisen opettamana asia saattaa viedä vain minuutteja. Hauska on myös huomata, että samoja asioita voi usein tehdä monella eri tapaa.

Osallistuin Soveltossa Seppo Alangon Photohop Perusteet kurssille yhdessä monen markkinointia työkseen tekevän henkilön kanssa. Kahden päivän aikana tutustuttiin Photoshopin perustoiminnoista aina paikalliskorjauksiin, maskeihin, layereihin, kuvien syväämiseen sekä kuvan koon muuttamiseen. Moni saattaa työssään tarvita ainakin yhtä edellä mainittua, muttei ole täysin varma kuinka asia tehdään. Usein pelkästään kuvan suhteet ja kuvan tallennusmuodot saattavat olla asioita, jotka luovat epävarmuutta ja toisinaan myös syitä kuvankäsittelyn lopettamiseen. Photoshop onkin ohjelma, joka sisältää erittäin laajan skaalan työkaluja, joista voi valita itselleen sopivimmat. Parhaimmillaan halutut asiat voidaankin suorittaa muutamalla napinpainalluksella.

Omalla taipaleellani kyseessä oli ensimmäinen alan virallinen kurssi, vaikka ohjelman parissa olenkin aikaa viettänyt jonkin verran. Photoshopin lisäksi aikaa olen käyttänyt Adobe Premiere Pro:n parissa videoita työstäen. Kurssilta sain erinomaisen valmiuden työstää, editoida ja manipuloida kuvia oman yritykseni markkinointiin sekä henkilökohtaiseen käyttööni. Osallistujien yksilölliset tarpeet otettiin huomioon eikä lähtötasollakaan ollut väliä, sillä ensimmäisenä päivänä tutustuttiin Photoshopin käyttöliittymään, uuden tiedoston avaamiseen ja sitä ohjelmiston perustoimintoihin ja edistyneemmätkin löysivät uusimman ohjelmistoversion hienouksista täysin uusia ulottuvuuksia.

Pienenä vinkkinä vielä kerrottakoon vielä, että uusi Photoshop CC mahdollistaa työkaluvalikon muokkaamisen oman maun mukaan. Nyt voit piilottaa käyttämättömät työkalut ja pitää esillä useimmiten käytettyjä.


Kolme eri kuvaa yhdistettynä

Mikäli vielä epäröit toteuttaa unelmasi digikuvien taiturina, niin tutustu kurssitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan! 

KATSO ADOBE-KURSSIT