Pilviakatemialaisesta pilviasiantuntijaksi jatkuvan oppimisen avulla

Pilviakatemialaisesta pilviasiantuntijaksi jatkuvan oppimisen avulla

Goforen pilviasiantuntija Olli Eskola valmistui Sovelton ja Goforen yhteistyössä toteuttamasta Pilviakatemiasta pilviasiantuntijaksi reilu vuosi sitten. Aiemmin tietovarastoinnin parissa työskennelleellä Eskolalla on ajantasaista tietoa siitä, mitä pilviosaamisen haltuun ottaminen tarkoittaa: “Tietoa tulee jatkuvasti joka suunnasta ja erilaisia teknologioita on mieletön määrä, joten tärkeintä on halu oppia uutta. On myös hyvä osata kysyä ajoissa, jos on epäselviä tilanteita”, kertoo Eskola.

Sovelto PRO pilviosaamisen laajamittaisessa kehittämisessä

Pilviasiantuntijalta vaaditaan laaja-alaista yleistietämystä, sillä uusia teknologioita tulee eteen liukuhihnalta ja informaatiosta täytyy osata suodattaa tärkeimmät asiat. Pilviakatemia ja Sovelto PRO -palvelu antoivat Eskolalle vakaan perusosaamisen Microsoft Azuresta: “Palvelun tarjonta Microsoft Azuren osalta tuntui olevan hyvin laaja ja Sovelto PRO:n valmennukset ja materiaali tukivat hyvin pilviteknologioiden oppimista.”

Sovelto PRO -palvelussa toimiva pilviteknologioihin erikoistunut Learning Coach Petri Kettunen on tullut Eskolalle tutuksi. “Kävin Learning Coachin kanssa keskusteluja tasaisin väliajoin, ja sain häneltä hyviä vinkkejä opiskeluun ja sertifiointitentteihin valmistautumiseen.”

Miten työssäoppiminen käytännössä tapahtuu?

Goforella kannustetaan henkilöstöä kehittämään omaa osaamistaan ja jatkuva oppiminen on osa jokaista työpäivää. Eskolan mukaan käytännössä tämä näkyy mahdollisuutena käyttää erilaisia lisensoituja oppimissivustoja, tarjolla on myös paljon sisäisiä kiltoja, joissa jaetaan tietoa työntekijältä toiselle. Lisäksi asiantuntijoille on olemassa bonusohjelmia suoritettujen pilvisertifiointien osalta.

Olli Eskolan mukaan osaaminen karttuu parhaiten tekemällä töitä oikeissa asiakasprojekteissa, mutta oppimiselle on myös tärkeä oma paikkansa työnteon lomassa: “Azure-valmennukset antoivat hyvän pohjan pilviosaamiseen. Valmennusten sekä suoritettujen sertifiointien avulla oli itsevarmempi olo, kun varsinaiset asiakasprojektit alkoivat. Kursseilla ei tietenkään jää kaikki päähän kerralla, mutta ne antavat muistijäljen, joka sitten auttaa käytännön töissä.”

Motivaatio takaa parhaat oppimistulokset

Mikä sitten motivoi oppimaan? Eskolalla on itsellään suoritettuna jo kymmenisen sertifiointia liittyen Microsoft Azureen: “Sertifiointi merkitsee itselle sitä, että on ollut itsekuria suorittaa koulutus loppuun saakka. Työnantajalle sertifiointi on osoitus siitä, että asiantuntija on teknisesti tarpeeksi perillä menetelmistä ja teknologiasta.”

Olli Eskola kannustaa muita oppimaan lisää, vaikka välillä tulisikin lunta tupaan: “Ei kannata lannistua, jos sertifiointitesti ei mene ensimmäisellä kerralla läpi, uutta yritystä vaan 🙂”

Tutustu Azure opintopolkuihin

Sovelto PRO -palvelussa saat Learning Coachin henkilökohtaisen tuen ja osallistut haluamiisi opintopolkuihin tai koulutuksiin.