Pilvioppiminen on matka ja matkalla tarvitaan hyvät eväät

Pilvioppiminen on matka ja matkalla tarvitaan hyvät eväät

Kuntien Tiera on investoinut viime vuosina poikkeuksellisen paljon pilviosaamisen kehittämiseen. Panostus on taloudellisestikin merkittävä ja vaatii organisaatiolta voimakasta tahtotilaa. HR Business Partner Jarkko Sanisalon mukaan Tieran pilvisiirtymässä on ollut olennaista se, koko organisaatio on mukana muutoksessa: ”Lähdimme rakentamaan pilviosaamista johdosta ja myynnistä alkaen. On tärkeää ymmärtää pilviteknologian aiheuttama muutos asiakkaisiimme ja omaan palvelutarjoamaan. Ja mitä se tarkoittaa muutoksena, ei pelkästään tekniikkana.”

Pilvikyvykkyyttä ei mitata rahassa

Pilvikyvykkyyden kehittämishanke toteutettiin yhdessä Sovelto Eduhousen kanssa. Koko vuoden mittaisessa hankkeessa oppimisen arvo ei ole mitattavissa rahassa: ”Kun lähdetään mittaamaan oppimista, niin kannattaa miettiä asiaa pidemmällä aikavälillä”, Sanisalo toteaa: ”Yksittäisen kurssien tai koulutusten ostaminen on aika lyhytnäköistä.”

Sanisalo on tyytyväinen PRO Skills -palveluun. ”Sovelto Eduhouse on pystynyt tukemaan hyvin meitä pilvimatkallamme. Meillä on ollut käytössä digitaalinen oppimisympäristö, Learning Coach sekä monipuoliset oppimissisällöt. Ennen kaikkea Sovelto Eduhouse on onnistunut sytyttämään oppimisen nälkää ja onnistumisen elämyksiä monelle tieralaiselle!” kertoo Sanisalo.

Tieralaiset ovat olleet motivoituneita oppijoita, nälkä on kasvanut syödessä ja monet ovat innostuneet oppimaan enemmän kuin alun perin oli suunniteltu. Jarkko Sanisalon mukaan jatkuva oppiminen on tullut jäädäkseen. ”Pitää ymmärtää, että oppiminen on matka. Matkalla tarvitaan evästä ja eväiden avulla on helppo jatkaa taas eteenpäin. Ja joskus on hyvä istahtaa ja miettiä, mihin jatketaan, mutta matkaa kannattaa aina jatkaa!”

Lähde pilviosaamismatkalle

Sovelto PRO Skills -palvelussa pilviteknologioiden oppiminen on tavoitteellista ja vaivatonta.