PowerPoint pitää pintansa – Onneksi olkoon 30-vuotias!

PowerPoint pitää pintansa – Onneksi olkoon 30-vuotias!

Tänä vuonna lähes jokaiselle tuttu PowerPoint-ohjelma täytti 30 vuotta. Ohjelma tunnettiin aluksi nimellä Presenter ja vähän myöhemmin siitä tuli osa Microsoft Office-ohjelmistoa. On arvioitu, että PowerPointilla on n. 500 miljoonaa käyttäjää ja päivittäin esitetään n. 35 miljoonaa PowerPoint-esitystä eri puolilla maailmaa.

(Lähde: http://www.polleverywhere.com/blog/powerpoint-infographic/)

Luotettava keski-ikäinen vai luova teini?

PowerPoint-esityksiä on nähnyt lähestulkoon jokainen: työpaikoilla, seminaareissa, messuilla ja koululaitoksissa. Jo lapsetkin käyttävät PowerPointia, sillä sitä opetellaan käyttämään jo koulussa. Erilaisten esitelmien tukena on usein opettajan vaatimuksesta myös PowerPoint-esitys.

Esityksien tueksi löytyy jo useita muitakin ohjelmia, esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Microsoftin Office365-sovellus Sway, sekä PowerPointin kilpailijaksikin mainittu Prezi. Näillä on varmasti sijansa ja on hyvä, että löytyy vaihtoehtoja erilaisiin esitystilanteisiin. Esitys on aina viestintätilanne, johon vaikuttaa esityksen tavoite, aihe ja yleisö. Esitysmateriaalin avulla halutaan erottautua muista ja hyvä tarina myy hyvin. Tarinankerronnan välineinä edellä mainitut vaihtoehdot ovatkin erittäin varteenotettavia.

Death by PowerPoint – vai ehkä jotain muuta…?

PowerPoint-esityksistä on silti moneksi: se voi olla vaikuttava, hyvin markkinoiva tai toisaalta tiedottava ja asiakeskeinen. Eikä sen todellakaan tarvitse olla tylsä. Jo pelkästään eri diarakenteiden käyttö tuo esitykseen vaihtelevuutta, ja kuvien ja grafiikan avulla visuaalisuutta voi käyttää muistin tukena ja havainnollistajana. Uusimman version Zoomaus-työkaluilla saa esityksestä helposti myös epälineaarisen, dynaamisesti siirtyvän esityksen, mikäli perinteinen diasta toiseen siirtyminen tuntuu yksitoikkoiselta. Office Mix -apuohjelman avulla saa esitykseen tarvittaessa vuorovaikutteisuutta, tai sen voi helposti jakaa Office365-pilvipalvelun avulla.

PowerPoint-esitys sopii loppujen lopuksi useimpiin tilanteisiin, antaa selkeän kokonaiskuvan ja etenemisen voi toteuttaa loogisesti. Jos käytössä ovat vielä organisaation esityspohjat, on ulkoasu aina brändin mukainen ja tunnistettava. Lisäksi esitystä on tekijän helppo työstää ja toisaalta yleisön seurata.

Tuntuu siltä, että perinteinen PowerPoint-esitys pitää pintansa. Joten onneksi olkoon 30-vuotias! Todennäköisesti tulemme näkemään myös tulevaisuudessa sekä niitä tylsiä, mutta myös loistavia, mieleenpainuvia esityksiä. Toivotaan, että jälkimmäisten osuus kasvaisi. PowerPoint-ohjelma sen kyllä mahdollistaa.

Uutena koulutusmuotona täsmätarpeeseen tarjoamme noin tunnin mittaisia online-tehotreenejä, joissa pääset syventymään aina yhteen osa-alueeseen kerrallaan. Näihin kannattaa tutustua!

KATSO POWERPOINT-KOULUTUKSET