PowerPoint värinvalitsimella nappaat kuvasta värin lennossa

PowerPoint värinvalitsimella nappaat kuvasta värin lennossa

Värinvalitsin? Siis mikä? Etkö ole koskaan kuullutkaan? Älä välitä, et luultavasti ole ainoa.  

Ohjelmat ovat nykyisin toiminnoiltaan erittäin monipuolisia, mikä on pääsääntöisesti oikein hyvä juttu. Varjopuolena on, että lukuisten välilehtien, pikavalikoiden ja työkaluvalikoimien takia moni näppärä työkalu jää harmillisesti huomiotta. Sitten on vielä se ainainen kiirekin, ei yksinkertaisesti ole aikaa tutkia eri ohjelmien nippeleitä, ja testata mitä ne tekevät. PowerPointissa yksi tällainen on Värinvalitsin (Eyedropper), joka kaiken lisäksi on piilossa valikon uumenissa. 🎨 

Kuvittele tilanne, jossa haluat käyttää piirroksessasi organisaatiosi logon värisävyä, mutta et kiireessä ehdi etsiä graafista ohjeistusta tai malliesitystä, josta oikeat värisävyt löytyisivät? Tai esittelet tärkeän asiakkaan avainhenkilöille uutta, heille suunniteltua palvelua ja haluaisit tehdä vaikutuksen käyttämällä piirtomuodoissa ja prosessikaavioissa yhteistyökumppanin brändin mukaisia värejä? Logo löytyy yhteistyökumppanin web-sivulta, mutta miten ihmeessä saisit kopioitua siitä tietyn värisävyn esitykseesi? 

Värinvalitsimella voi kopioida värejä esimerkiksi valokuvasta, toisesta piirtomuodosta, logosta tai oikeastaan mistä tahansa esityksen objektista esityksen sisällä – jopa toisesta ohjelmasta. Kopioitua väriä voi sitten käyttää taustavärinä, tehosteen tai tekstin värinä.  

Käytä Värinvalitsin (Eyedropper) -työkalua PowerPoint-ohjelman sisällä näin: 

  1. Valitse ensin se piirtomuoto, johon haluat kopioida värin.   
  1. Etsi Muodon täyttö (Shape Fill) -valikko. Tämä valikko löytyy PowerPointissa monesta paikasta, esimerkiksi Aloitus (Home) -välilehdeltä. 
  1. Valitse valikosta Värinvalitsin (Eyedropper) ja vapauta hiiri.  
  1. Kun liikutat hiirtä näytöllä, kohdistin on pipetin muotoinen ja sen vieressä näkyy väriruutu, joka vaihtaa väriä aina sen taustavärin mukaan, jonka päällä pipetti on.  
  1. Kun pipetin väriruutu on oikean värinen, napsauta hiiren ykköspainiketta. 
  1. Alussa valitsemasi piirtomuodon väri vaihtuu pipetin väriruudun mukaiseksi. 

Huomaa! 

Jos kopioit värin toisesta ohjelmasta, avaa molemmat ohjelmat, sekä PowerPoint että toinen ohjelma vierekkäin näytöllesi. Kun olet valinnut Värinvalitsin (Eyedropper)-työkalun, pidä hiiren painike koko ajan alas painettuna, jotta se on käytössä silloinkin, kun siirrät hiiren toiseen ohjelmaikkunaan. Siirrä hiiri kopioitavan värin päälle ja vapauta hiiren painike. Kokeile, pitäisi onnistua! 🙌

Alla video, josta näet kuinka Värinvalitsin (Eyedropper) toimii PowerPoint-ohjelman sisällä: 

Tutustu aiheen valmennuksiin

Tietotyön tehotreeni: PowerPoint – sujuvat esitykset

Tietotyön tehotreeni: PowerPoint piirtämisen vinkit

Huomaa, että Sovelto Easy-palvelussa saat kuukausihinnalla rajattoman pääsyn Tietotyön tehotreeneihin ja videokirjastoon.