Tekes otti ajan haltuun

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes auttaa yrityksiä muuttamaan kehittämiskelpoisen idean liiketoiminnaksi tarjoamalla rahoitusta ja asiantuntijapalveluja.

Sovelto järjesti keväällä 2010 Tekesin assistenteille Outlook 2007 – Aika haltuun –kesytä kiire – koulutuksen, jonka tavoitteena oli ottaa täydet tehot irti Outlookista ja tehostaa ajankäyttöä.

 

Koulutukseen osallistujat arvioivat viikoittain säästävän 63 minuuttia työaikaansa uusien tehostuneiden työtapojen myötä. Vuositasolla ajansäästö vastaa 1,2 työviikkoa per osallistuja.

 

Kurssilla harjoiteltiin ajankäytön suunnittelua ja priorisointia Sovelton kouluttajan johdolla. Outlookista toiminnallisuuksista otettiin käyttöön muun muassa tehtävien kirjaaminen, jotta työt eivät jää pelkästään muistin varaan. Kaikki koulutukseen osallistujista arvioivat koulutuksen yhtenäistäneen toimintatapoja ja tehostaneen työskentelyä.

 

Kurssipalautteita:

”Oli paljon avoimia asioita, joita nyt osaan käyttää. Käsikirjasta ja omista muistiinpanoista tarkistelen myös asioita.”

”Outlookin käyttö muuttunut tehokkaammaksi.”

”Parempia toimintatapoja käyttöön: sähköpostien ryhmittely kansioihin, vähemmän sähköpostin printtausta, tehtävien lajittelua ja tehokkaampaa aikataulutusta.”

”Äärimmäisen hyviä asioita, pitäisi vaan harjoitella enemmän.”

”Kurssilta sai monia hyödyllisiä vinkkejä. Kaikkia en ole alkanut käyttää vielä, mutta muutamia aikaa säästäviä uusia toimintoja kuitenkin.”

 

tekes