Sertifiointi datakeskusammattilaisille

Datakeskuksen tai konesalin häiriötön toiminta on lähes poikkeuksetta liiketoiminnan kannalta kriittistä. Palveluja tuotetaan liiketoiminnan tarpeisiin ja usein myös suoraan kuluttajille. Läheskään kaikki datakeskukset eivät täytä vaatimuksia esim. saatavuuden, kapasiteetin, turvallisuuden tai tehokkuuen osalta. Tämän alan teknologia kehittyy jatkuvasti ja nopeasti, joten on oleellista ja tärkeää pysyä kehityksen mukana.

Tässä erään osallistujan sekä kurssin kouluttajan kokemuksia ja kuvauksia kursseista:

EPI Data Centre -kursseja nyt myös Soveltossa

Sovelton uusi yhteistyökumppani EPI on vuonna 1987 perustettu globaali datakeskusten asiantuntija, joka toimii yli 50 maassa. EPI tarjoaa sekä suoraan että laajan kumppaniverkostonsa kautta datakeskuksille ja konesaleille suuren valikoiman asiantuntijapalveluita, kuten koulutusta, sertifiointeja ja auditointia. Se on kehittänyt myös Data Centre Operations Standard (DCOS®) -standardin sekä muita datakeskusten toiminnan ja henkilöiden osaamisen laatua mittaavia ja varmistavia frameworkeja.

EPI:n Data Centre Competence Framework (EPI-DCCF) määrittelee datakeskuksissa toimivien ja niitä suunnittelevien henkilöiden toimenkuvia ja osaamisvaatimuksia. Kurssit on suunnattu tämän kehyksen mukaisesti tiettyihin tehtäviin pyrkiville tai tietyissä rooleissa toimiville.

Me Soveltossa olemme iloisia voidessamme ryhtyä jakamaan EPI:n osaamista myös Suomessa. Järjestämme kursseja Sovelton tiloissa Helsingin Pasilassa. Kouluttajina kursseilla toimivat EPI:n kokeneet asiantuntijat. Kurssikielenä on englanti.

Katso tallenne EPI-webinaarista ja kuule lisää kursseista (1h, in English) >>

Sertifioidu osaajaksi

Ensimmäinen kurssi datakeskusammattilaiselle on kaksipäiväinen CDCP – Certified Data Centre Professional. Sen päätteeksi sinun on suoritettava sertifiointitesti (40 kysymystä, hyväksymisraja 27 oikein, aikaa 1 tunti).

Tämän jälkeen voit jatkaa seuraavalle, esimerkiksi kolmipäiväiselle CDCS – Certified Data Centre Specialist -kurssille, jonka päätteeksi on oma sertifiointitestinsä (60 kysymystä, hyväksymisraja 45 oikein, aikaa 1,5 tuntia).

EPI:n sertifioinnit ovat voimassa 3 vuotta, minkä jälkeen voit uusia sen joko päivittämällä sertifikaattisi seuraavalle osaamistasolle tai saman tason uusintakurssilla/itseopiskelulla + testillä. Lisätietoja sertifiointien uusinnasta EPI:n sivulla »

EPI-framework

 

Kurssit Sovelton tarjonnassa

CDCP – Certified Data Centre Professional (EPI)

Datakeskuksen tai konesalin häiriötön toiminta on lähes poikkeuksetta liiketoiminnan kannalta kriittistä. Palveluja tuotetaan liiketoiminnan tarpeisiin ja usein myös suoraan kuluttajille. Läheskään kaikki datakeskukset eivät täytä vaatimuksia esim. saatavuuden, kapasiteetin, turvallisuuden tai tehokkuuden osalta. Tämän alan teknologia kehittyy jatkuvasti ja nopeasti, joten on oleellista ja tärkeää pysyä kehityksen mukana.

2 pv, lähiopetus

CDFOM – Certified Data Centre Facilities Operations Manager (EPI)

Paranna datakeskuksesi tai palvelinsalisi hallinnoitia ja hallintaa! Perehdy uusiin mahdollisuuksiin ja automatisoinnin tuomiin hyötyihin.

3 pv, lähiopetus

CDCS – Certified Data Centre Specialist (EPI)

Oletko jo CDCP (Certified Data Centre Professional)? Tällä kurssilla voit syventää tietojasi kriittisten datakeskusten ja konesalien suunnittelusta ja hallinnoinnista ja sparrata osaamistasi muiden kurssilaisten kanssa.

Kysy!

 

Datacenter epi

Datacenter epi

Datacenter epi