Scrum on yhtä kuin ketterä kehittäminen

Scrum on pitkälti synonyymi termille ketterä kehittäminen. Se on yleisimmin käytetty ketterän liiketoiminnan viitekehys, joka on kehitetty erityisesti auttamaan monimutkaisien, tuntemattomien ongelmien ratkaisemisessa nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

Ketteryys on tapa ajatella, tapa suhtautua tekemiseen ja odottamattomaan, ei mikään metodi tai tiettyjen toimintojen mekaanista suorittamista. Scrum on erinomainen apu ketteryyden saavuttamisessa tarjoamalla raamit tekemiselle ja toiminnan sekä ajattelutavan kehittämiselle.

Mitä Scrum siis on käytännössä?

Scrum on kokoelma periaatteita ja käytäntöjä, joiden avulla tiimit voivat toimittaa toimivia, liiketoimintatarpeita vastaavia tuotoksia lyhyissä sykleissä mahdollistaen nopean palautteen, jatkuvan parantamisen ja nopean mukautumisen muutoksiin.

Mihin Scrumia voi käyttää?

Scrum on suunniteltu ihmisten yhteistyöhön monimutkaisissa ympäristöissä, eikä mikään rajoita sitä vain ohjelmistoprojekteihin, vaan sitä voi hyödyntää vaikkapa organisaatiomuutoksen toteuttamisessa tai vaikkapa ”vain” organisaation toiminnan jatkuvassa parantamisessa.

Millainen Scrum-viitekehys on?

Scrum-viitekehys kuvaa muun muassa sprintteihin perustuvan inkrementaalisen työskentelytavan, itseohjautuvan tiimin roolituksen, läpinäkyvyyttä tukevat tuotokset ja tapahtumat, joiden avulla palaute työn tuloksista on nopeasti hyödynnettävissä.

Scrum-koulutukset suomeksi Soveltolta

Scrum on yksinkertainen, mutta samalla erittäin haastava hallita täysin. Varmista hankkeesi onnistuminen ja hanki tarvittava osaaminen Sovelton laadukkailla Scrum-kursseilla tai asiakaskohtaisesti räätälöitynä Scrum-koulutuksilla. Pyydä tarjous tai ota yhteyttä myyntiimme chatilla tai puhelimitse, jos haluat räätälöidä Scrum-koulutuksen juuri sinun organisaatiollesi.

Lisää Scrum-asiaa:

Scrumguides.org

Webinaaritallenne: Scrum – muutakin kuin ohjelmistokehityksen työkalu

Sovelton Scrum kurssit -banneri