Scrum on yhtä kuin ketterä kehittäminen

Ketteryys on tapa ajatella, tapa suhtautua tekemiseen ja odottamattomaan, ei mikään metodi tai tiettyjen toimintojen mekaanista suorittamista. Scrum on erinomainen apu ketteryyden saavuttamisessa tarjoamalla raamit tekemiselle ja toiminnan sekä ajattelutavan kehittämiselle.

Scrum ei ole vain ohjelmistokehityksen työkalu, vaan samoja toimintamalleja ja viitekehystä voi hyödyntää periaatteessa missä tahansa ketterää toimintapaa vaativassa tehtävässä. Scrum sopii työkaluna loistavasti esimerkiksi markkinoinnin tiimille – se tekee toiminnan näkyväksi ja auttaa eri osapuolia ymmärtämään asioiden riippuvuussuhteita ja kiinnittää toiminnan yhteiseen aikatauluun.


Soveltolta Scrum-koulutuksia löytyy sekä avoimina kursseina, että organisaatiollesi räätälöitynä. Tässä muutamia esimerkkejä:

Scrum tutuksi -kurssi:

Tehokas päivän mittainen koulutus, jolla tiimi tai yksittäinen henkilö pääsee vauhtiin Scrumin hyödyntämisessä. Tule aloittamaan kehittymisenne kohti ketteryyttä ja fiksumpaa tekemistä yhdessä käytännön ongelmatilanteita ratkaisemaan tottuneiden asiantuntijoidemme kanssa.

SCRUM TUTUKSI

Koulutus on nyt ensimmäisenä Suomessa tarjolla myös täysin virtuaalisena toteutuksena – lue lisää.

Scrum Master -kurssi:

Tällä kurssilla opit toimimaan muuttuvassa maailmassa, välttämään karikot ja valmentamaan tiimisi työskentelemään fiksusti! Kurssi valmentaa Professional Scrum Master I Assessment -testiin.

SCRUM MASTER  

Scrum Product Owner -kurssi:

Scrum Product Owner on avainasemassa siinä, että näin tapahtuu. Scrum Product Owner -kurssi on ensisijaisesti suunnattu niille, joiden on tarkoitus toimia tuoteomistajan roolissa. Kurssi valmentaa Professional Scrum Product Owner I Assessment -testiin.

SCRUM PRODUCT OWNER  


Mitä Scrum siis on käytännössä?

Scrum on kokoelma periaatteita ja käytäntöjä, joiden avulla tiimit voivat toimittaa toimivia, liiketoimintatarpeita vastaavia tuotoksia lyhyissä sykleissä mahdollistaen nopean palautteen, jatkuvan parantamisen ja nopean mukautumisen muutoksiin.

Mihin Scrumia voi käyttää?

Scrum on suunniteltu ihmisten yhteistyöhön monimutkaisissa ympäristöissä, eikä mikään rajoita sitä vain ohjelmistoprojekteihin, vaan sitä voi hyödyntää vaikkapa organisaatiomuutoksen toteuttamisessa tai vaikkapa “vain” organisaation toiminnan jatkuvassa parantamisessa.

Millainen Scrum-viitekehys on?

Scrum-viitekehys kuvaa muun muassa sprintteihin perustuvan inkrementaalisen työskentelytavan, itseohjautuvan tiimin roolituksen, läpinäkyvyyttä tukevat tuotokset ja tapahtumat, joiden avulla palaute työn tuloksista on nopeasti hyödynnettävissä.


Scrum-koulutukset suomeksi Soveltolta

Scrum on yksinkertainen, mutta samalla erittäin haastava hallita täysin. Varmista hankkeesi onnistuminen ja hanki tarvittava osaaminen Sovelton laadukkailla Scrum-kursseilla tai asiakaskohtaisesti räätälöitynä Scrum-koulutuksilla. Pyydä tarjous tai ota yhteyttä myyntiimme chatilla tai puhelimitse, jos haluat räätälöidä Scrum-koulutuksen juuri sinun organisaatiollesi.

Lisää Scrum-asiaa:

Scrumguides.org

Webinaaritallenne: Scrum – muutakin kuin ohjelmistokehityksen työkalu

Webinaaritallenne: Toimivan sovelluskehitystiimin menetelmät ja prosessit

Sovelton Scrum kurssit -banneri