Scrum on yleisin ketterän toiminnan viitekehys

Scrum on yleisimmin käytetty ketterän liiketoiminnan viitekehys, joka on kehitetty erityisesti auttamaan monimutkaisien, tuntemattomien ongelmien ratkaisemisessa nopeasti muuttuvassa ympäristössä. Se on kokoelma periaatteita ja käytäntöjä, joiden avulla tiimit voivat toimittaa toimivia, liiketoimintatarpeita vastaavia tuotoksia lyhyissä sykleissä mahdollistaen nopean palautteen, jatkuvan parantamisen ja nopean mukautumisen muutoksiin.

Scrum on suunniteltu ihmisten yhteistyöhön monimutkaisissa ympäristöissä, eikä mikään rajoita sitä vain ohjelmistoprojekteihin vaan sitä voi hyödyntää vaikkapa organisaatiomuutoksen toteuttamisessa tai vaikkapa ”vain” organisaation toiminnan jatkuvassa parantamisessa. Scrum-viitekehys kuvaa muun muassa sprintteihin perustuvan inkrementaalisen työskentelytavan, itseohjautuvan tiimin roolituksen, läpinäkyvyyttä tukevat tuotokset ja tapahtumat, joiden avulla palaute työn tuloksista on nopeasti hyödynnettävissä.

 

Scrum-koulutukset suomeksi Soveltolta

Scrum on yksinkertainen, mutta samalla erittäin haastava hallita täysin. Varmista hankkeesi onnistuminen ja hanki tarvittava osaaminen Sovelton laadukkailla Scrum-koulutuksilla!

Katso scrum-koulutukset tästä >>