Tietoturva digitalisoituvan maailman keskiössä

Cyber security ja tietoturva nousevat digitalisoituvassa maailmassa aiempaakin tärkeämmiksi elementeiksi, kun yhä suurempi osa yritysten ja yksityishenkilöiden toiminnasta tapahtuu verkossa. Toimiva tietoturva onkin digitaalisen liiketoiminnan perusedellytys ja luottamuksen kulmakivi.

Tietoturvallisuudessa osaamattomuus voi tulla kalliiksi, ja tietoturva kuuluukin organisaatiossa jokaiselle aina ylimmästä johdosta teknisten ratkaisujen toteuttajiin ja loppukäyttäjiin. Luo kilpailuetua ja turvaa liiketoiminnan tärkein nostamalla tietoturva ja cyber security sen ansaitsemalle tasolle.


Kehitä tarvittava tietoturvaosaaminen läpi organisaation

Web-palvelun haavoittuvuudet, tietokantojen tietoturva, PKI ja varmenteet – Sovelto tarjoaa kattavasti tietoturvakoulutuksia eri tarpeisiin. Tutustu laajaan koulutusvalikoimaamme ja syvennä tietoturvaosaamistasi juuri tarvitsemallasi fokuksella!

Tästä löydät joitain poimintoja tarjonnastamme tietoturvakoulutus:

TEKNINEN TIETOTURVA

Tule kokeilemaan, miten hakkeri toimii. Kurssiharjoituksien aikana kokeillaan hakkerin työvälineitä turvallisessa ympäristössä ja tutkitaan hyökkäyksien teknisiä perusteita ja testataan suojautumiskeinoja. Kääri hihat ja tule oppimaan ja kokeilemaan!

TIETOTURVAN PERUSTEET

Tietoturvaan kuuluu kaikkea. Yksi asia, toinen, kolmas jne. – ne kaikki. Tämän kurssipäivän aikana saat helikopterikuvan tietoturvallisuuden teknisestä kokonaisuudesta. Päivän aikana tehdään myös muutama välilasku ja tarkastellaan asioita tarkemminkin.

KÄYTÄNNÖN TIETOTURVATAIDOT ITSEOPISKELUNA

Tietoturva koskee jokaista – sinuakin! Osaatko toimia tietoturvallisesti työssäsi ja käyttäessäsi Internetin palveluja? Opiskele omaan tahtiin 15 napakan videon avulla. Lopussa 20 kysymystä, joilla voit testata ja kerrata oppimaasi. Parissa tunnissa perustaidot haltuun!


Mitä on tietoturva?

Tietoturva käsittää tiedon saatavuuden, luottamuksellisuuden ja eheyden ylläpitämisen läpi liiketoiminnan prosessien. Turvattava tieto voi ilmetä useassa, yllättävässäkin, muodossa. Esimerkiksi työntekijöiden tietämys saattaa tallentua pilvipalveluihin ilman määriteltyjä periaatteita, eikä organisaatiolla välttämättä ole prosesseja vastata lainsäädännön asettamiin tietoturvallisiin vaatimuksiin. Tietoturva koskee tiedon suojaamista myös sen siirtämisen aikana sekä prosesseja, joilla esim. GDPR asettamiin vaatimuksiin datan subjektien oikeudesta pyytää tietojaan datan käsittelijöiltä ja omistajilta vastataan.

Tietoturvallisuuden uhkina esiintyvät useimmiten erilaiset huijausyritykset, tietokonevirukset, puuttuvat menetelmät ja prosessit, verkkoterrorismi, elektronista sodankäynti, henkilökohtaisen yksityisyyden loukkaukset, roskapostit, teollisuusvakoilu sekä piratismi, Tietoturvauhkiksi voidaan luokitella esimerkiksi luvaton pääsy tietoon, tiedon luvaton käyttö tai hyödyntäminen, salaisen tiedon paljastuminen, tiedon sekaannus, tiedon muuntuminen, salaisen tiedon tutkituksi tuleminen, tiedon kopioituminen ja tiedon hävittäminen.

Lue lisää tietoturvasta Wikipediasta.

KATSO KOKO TIETOTURVATARJONTAMME

Mika Seitsonen akso 46: Identiteetti matkalla pilveen – pitäisikö huolestua?

Meillä kaikilla on identiteetti. Digitaalinen identiteetti on kaikilla tunnistautumista edellyttäviä digitaalisia palveluita käyttävillä henkilöillä. Tässä jaksossa Mika Seitsonen avaa taustoja digitaalisten identiteettien kehityskaaresta ja kertoo millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun identiteettien hallinta on siirtymässä yhä suuremmassa määrin pilvipalveluihin. Kuinka suojata omaa identiteettiään? Miten yritys voi huolehtia työntekijöiden identiteettien hallinnoinnista ja turvaamisesta jotta vältytään identiteettivarkauksilta ja -rikkomuksilta?

Kuuntele Soveltoradion jakso 46: Identiteetti matkalla pilveen – pitäisikö huolestua?