Sovelto ja VMware

Sovelto on VMwaren virallinen koulutuskeskus VATC (VMware Authorized Training Center). Sovelto on myös maailman ainoa paikka, josta saat virallisia VMware-koulutuksia suomeksi. Sovelton VMware vSphere koulutuksista vastaa Pertti Pellonpoika, joka toiminut VMwaren virallisena kouluttajana (VCI) jo toistakymmentä vuotta ja omaa kaikki tenttimällä saavutettavissa olevat VMware vSphere -sertifioinnit (ml. VCIX, VCAP).

VMware vSphere -koulutusten rakenne on selkeä:

  • Jos tarvitset vain yleiskuvan perusteista tai joku ylläpitämäsi palvelin tai sovellus sattuu toimimaan VMware vSphere -virtualisointiympäristössä, niin sopiva kurssi on 2 pv VMware Skills for Operators. Kurssilla opit perusteiden lisäksi hyvin käytännössä luomaan ja muuttelemaan virtuaalikoneita. Opit myös ottamaan tilannevedoksia eli snapshotteja, siirtelemään virtuaalikoneita ESXi -hostien ja levyjen välillä, hallitsemaan koneiden prioriteettia ja seuraamaan virtuaalikoneiden toimintaa VMware vSphere -ympäristössä.
  • Tärkein VMware-kurssi on VMware vSphere Install, Configure, Manage 7.0. Kurssilla opit alusta asti pystyttämään koko VMware vSphere -ympäristön mukaan lukien ESXI-virtualisointialustat, vCenter Server -hallintaohjelmiston, teet virtuaalikone mallipohjia, virtuaaliverkkoja, levyjärjestelmäyhteyksiä, pystytät HA ja DRS klusterit jne. Kurssi on saanut paljon kehuja käytännönläheisyydestään ja siitä että kaikki opeteltavat asiat ovat oikeasti ympäristöissä tarvittavia ja että kaikki jokapäiväisessä vSphere ylläpidossa tarvittava tulee myös opittua
  • VMware vSphere Fast Track 7.0 -kurssi on VMware vSphere Install, Configure, Manage 7.0 täydennettynä vSphere Enterprise Plus -version sisältämillä skaalautuvuusominaisuuksilla. Tällä kurssilla saat varautua pidempiin päiviin, mukana on hyvinkin 7 päivän asiat 5 kalenteripäivässä.
  • VMware vSphere What’s New 7.0 kurssi on tarkoitettu sinulle, jolla on tuntemus VMwaren edellisestä versiosta, mutta et ole vielä sinut uuden version kaikkien ominaisuuksien kanssa. Kurssilla mm. toteutat Identity Federation ominaisuuden, hallitset certificaatteja, luot vSphere Trust Authority ympäristön ja teet päivityksiä vSphere Lifecycle Manager ominaisuudella.

Kaikille em. kursseille voit nykyään osallistua Online-yhteydellä. Ks. lisätiedot https://www.sovelto.fi/tietoa-kursseista/opiskelun-muodot/online-koulutukset/


VMware-koulutukset juuri sinun yrityksellesi – meillä tai teillä

Kaikkia edellä mainittuja koulutuksia pidämme myös asiakaskohtaisina. Kurssi voidaan toteuttaa Sovelton tiloissa Pasilassa tai Tampereella tai voimme myös pitää teidän tiloissanne. Nykyiset pilvipohjaiset harjoitteluympäristöt mahdollistavat kurssin toteutuksen, kunhan koneilta nettiyhteys onnistuu.

Pääkurssien lisäksi järjestämme asiakaskohtaisena kaikkia VMware vSphere -kursseja. Näistä tärkeimmät ovat:

  • VMware vSphere Optimize & Scale 7.0 -kurssi, joka pureutuu syvemmälle VMware-ympäristön skaalautuvuuteen, isojen ympäristöjen ominaisuuksiin sekä ympäristön optimointiin.
  • VMware vSAN on johtava HCI-ratkaisu, jolla voit luopua perinteisestä levyjärjestelmästä ja saada kaikki vikasietoisuusominaisuudet käyttöösi ilman ‘Single Point of Failure’ lähdettä. VMware vSAN Deploy & Manage kurssilla opit kaiken tarvittavan vSAN ympäristöjen käyttöönoton ja hallinnan osalta.

VMware VCP -sertifiointi

VMware VCP (VMware Certified Professional) on arvostettu virtualisoinnin sertifiointi. Sertifioinnista on hyötyä sekä yritykselle, yrityksen sidosryhmille että tietenkin sertifioinnin suorittajalle itselleen.

VMware VCP -sertifiointi edellyttää paitsi testien läpäisemistä, myös VMwaren virallisen koulutuksen käymistä. Kaikki edellä mainitut kurssit ovat VMwaren virallisia ja käyvät sertifiointivaatimuksiin.

Lisää tietoa sertifioinnista löydät artikkelista:

Miten saavuttaa uusi VMwaren sertifiointi VMware Certified Professional – Data Center Virtualization 2021 (VCP-DCV 2021) vähimmällä vaivalla?

VMware-testejä voit suorittaa online tai virallisissa testikeskuksissa.