Sovelto ja VMware

Sovelto on VMwaren virallinen koulutuskeskus VATC (VMware Authorized Training Center). Sovelto on myös maailman ainoa paikka, josta saat virallisia VMware koulutuksia suomeksi. Sovelton VMware vSphere koulutuksista vastaa Pertti Pellonpoika, joka toiminut VMwaren virallisena kouluttajana (VCI) jo toistakymmentä vuotta ja omaa kaikki VMware vSphere tenttimällä saavutettavissa olevat sertifioinnit (ml. VCIX, VCAP).

VMware vSphere koulutusten rakenne on selkeä:

  • Jos tarvitset vain yleiskuvan perusteista tai joku ylläpitämäsi palvelin tai sovellus sattuu toimimaan VMware vSphere virtualisointiympäristössä, niin sopiva kurssi on 2 pv VMware Skills for Operators. Kurssilla opit perusteiden lisäksi hyvin käytännössä luomaan ja muuttelemaan virtuaalikoneita. Opit myös ottamaan tilannevedoksia eli snapshotteja, siirtelemään virtuaalikoneita ESXi hostien ja levyjen välillä, hallitsemaan koneiden prioriteettia ja seuraamaan virtuaalikoneiden toimintaa VMware vSphere ympäristössä.
  • Tärkein VMware kurssi on VMware vSphere Install, Configure, Manage 6.7. Kurssilla opit alusta asti pystyttämään koko VMware vSphere ympäristön mukaan lukien ESXI virtualisointialustat, vCenter Server hallintaohjelmiston, teet virtuaalikone mallipohjia, virtuaaliverkkoja, levyjärjestelmäyhteyksiä, pystytät HA ja DRS klusterit jne. Kurssi on saanut paljon kehuja käytännön läheisyydestään ja siitä että kaikki opeteltavat asiat ovat oikeasti ympäristöissä tarvittavia ja että kaikki jokapäiväisessä vSphere ylläpidossa tarvittava tulee myös opittua
  • VMware vSphere Fast Track 6.7 -kurssi on VMware vSphere Install, Configure, Manage 6.7 täydennettynä vSphere Enterprise Plus -version sisältämillä skaalautuvuus ominaisuuksilla. Tällä kurssilla saat varautua pidempiin päiviin, mukana on hyvinkin 7 päivän asiat 5 kalenteripäivässä.
  • VMware vSphere What’s New 6.7 kurssi on tarkoitettu sinulle, jolla on tuntemus VMware edellisestä versiosta, mutta et ole vielä sinut uuden version kaikkien ominaisuuksien kanssa. Kurssilla mm. pystytät vCenter Servereistä vikasietoisen klusterin (VCHA), toteutat virtuaalikoneiden salauksen, vTPM:n, sekä paneudet Network I/O Controllin saloihin.

Kaikille em. kursseille voit nykyään osallistua paitsi paikanpäällä Pasilassa, myös halutessasi Online yhteydellä. Ks. lisätiedot https://www.sovelto.fi/tietoa-kursseista/opiskelun-muodot/online-koulutukset/

VMware koulutukset juuri sinun yrityksellesi – meillä tai teillä

Kaikkia edellä mainittuja koulutuksia pidämme myös asiakaskohtaisena. Kurssi voidaan toteuttaa Sovelton tiloissa Pasilassa tai Tampereella tai voimme myös pitää teidän tiloissanne. Nykyiset pilvipohjaiset harjoitteluympäristöt mahdollistavat kurssin toteutuksen kunhan koneilta nettiyhteys onnistuu.

Pääkurssien lisäksi järjestämme asiakaskohtaisena kaikkia VMware vSphere kursseja. Näistä tärkeimmät ovat:

  • VMware vSphere Optimize & Scale 6.7 -kurssi, joka pureutuu syvemmälle VMware ympäristön skaalautuvuuteen, isojen ympäristöjen ominaisuuksiin sekä ympäristön optimointiin.
  • VMware vSAN on johtava HCI ratkaisu, jolla voit luopua perinteisestä levyjärjestelmästä ja saada kaikki vikasietoisuus ominaisuudet käyttöösi ilman ’Single Point of Failure’ lähdettä. VMware vSAN Deploy & Manage kurssilla opit kaiken tarvittavan vSAN ympäristöjen käyttöönoton ja hallinnan osalta.
VMware VCP sertifiointi

VMware VCP (VMware Certified Professional) on arvostettu virtualisoinnin sertifiointi. Sertifioinnista on hyötyä sekä yritykselle, yrityksen sidosryhmille että tietenkin sertifioinnin suorittajalle itselleen.

VMware VCP sertifiointi edellyttää paitsi testien läpäisemistä, myös VMware virallisen koulutuksen käymistä. Kaikki edellä mainitut kurssit ovat VMwaren virallisia ja käyvät sertifiointivaatimuksiin.

VMware Certified Professional – Data Center Virtualization 2019 (VCP-DCV 2019) -sertifioinnin kurssi vaatimukset ovat seuraavat:

  • Jos sinulla on voimassa oleva VCP sertifiointi niin vahvana suosituksena ja hyvänä valmistautumisena testeihin käy kurssi VMware What’s New 6.7.
  • Jos sinulla on vanhentunut VCP sertifiointi tai sinulla ei ole ennestään VCP sertifiointia niin sertifioinnin vaatimuksena on käydä virallinen 5 pv kurssi esimerkiksi VMware vSphere Install, Configure, Manage 6.7.

Lisää tietoa sertifioinnista löydät artikkelista:

Miten saavuttaa uusi VMwaren sertifiointi VMware Certified Professional – Data Center Virtualization 2019 (VCP-DCV 2019) vähimmällä vaivalla?

VMware testejä voit suorittaa virallisissa Pearson VUE testikeskuksissa, kuten meillä https://www.sovelto.fi/tietoa-kursseista/sertifioinnit/