Sovelto ja VMware

Sovelto on VMwaren virallinen koulutuskeskus VATC (VMware Authorized Training Center). Sovelto on myös maailman ainoa paikka, josta saat virallisia VMware-koulutuksia suomeksi. Sovelton VMware vSphere koulutuksista vastaa Pertti Pellonpoika, joka toiminut VMwaren virallisena kouluttajana (VCI) jo toistakymmentä vuotta ja omaa kaikki tenttimällä saavutettavissa olevat VMware vSphere -sertifioinnit (ml. VCIX, VCAP).

VMware vSphere -koulutusten rakenne on selkeä:

  • Jos tarvitset vain yleiskuvan ja käytännön perustiedot tai joku ylläpitämäsi palvelin tai sovellus sattuu toimimaan VMware vSphere -virtualisointiympäristössä, niin sopiva kurssi on 2 pv VMware Skills for Operators. Kurssilla opit perusteiden lisäksi hyvin käytännössä luomaan ja muuttelemaan virtuaalikoneita. Opit myös ottamaan tilannevedoksia eli snapshotteja, siirtelemään virtuaalikoneita ESXi -hostien ja levyjen välillä, hallitsemaan koneiden prioriteettia ja seuraamaan virtuaalikoneiden toimintaa VMware vSphere -ympäristössä.
  • Tärkein VMware-kurssi on VMware vSphere Install, Configure, Manage 7.0. Kurssilla opit alusta asti pystyttämään koko VMware vSphere -ympäristön mukaan lukien ESXI-virtualisointialustat, vCenter Server -hallintaohjelmiston, teet virtuaalikone mallipohjia, virtuaaliverkkoja, levyjärjestelmäyhteyksiä, pystytät HA ja DRS klusterit jne. Kurssi on saanut paljon kehuja käytännönläheisyydestään ja siitä että kaikki opeteltavat asiat ovat oikeasti ympäristöissä tarvittavia ja että kaikki jokapäiväisessä vSphere ylläpidossa tarvittava tulee myös opittua
  • VMware vSphere Fast Track 7.0 -kurssi on VMware vSphere Install, Configure, Manage 7.0 täydennettynä vSphere Enterprise Plus -version sisältämillä skaalautuvuusominaisuuksilla. Tällä kurssilla saat varautua pidempiin päiviin, mukana on hyvinkin 7 päivän asiat 5 kalenteripäivässä.
  • VMware vSphere What’s New 7.0 kurssi on tarkoitettu sinulle, jolla on tuntemus VMwaren edellisestä versiosta, mutta et ole vielä sinut uuden version kaikkien ominaisuuksien kanssa. Kurssilla mm. toteutat Identity Federation ominaisuuden, hallitset certificaatteja, luot vSphere Trust Authority ympäristön ja teet päivityksiä vSphere Lifecycle Manager ominaisuudella.
  • VMware vSphere: Advanced Administration Workshop 7.0 -kurssi on tarkoitettu sinulle, jolla on jo VMware osaamista, mutta haluat syventävää käytännön osaamista.
  • VMware vSphere: Design 7 -kurssi on tarkoitettu sinulle jonka rooli on arkkitehti tasoa tai tavoittelet siirtymistä administraattorista arkkitehti tasolle.

Kaikille em. kursseille voit nykyään osallistua Online-yhteydellä. Ks. lisätiedot https://www.sovelto.fi/tietoa-kursseista/opiskelun-muodot/online-koulutukset/


VMware vSphere -koulutukset juuri sinun yrityksellesi

Kaikkia edellä mainittuja koulutuksia pidämme myös asiakaskohtaisina. Nykyiset pilvipohjaiset harjoitteluympäristöt mahdollistavat kurssin toteutuksen, kunhan koneilta nettiyhteys onnistuu.

Pääkurssien lisäksi järjestämme asiakaskohtaisena kaikkia VMware vSphere -kursseja. Näistä tärkeimmät ovat:

  • VMware vSphere Optimize & Scale 7.0 -kurssi, joka pureutuu syvemmälle VMware-ympäristön skaalautuvuuteen, isojen ympäristöjen ominaisuuksiin sekä ympäristön optimointiin.
  • VMware vSAN on johtava HCI-ratkaisu, jolla voit luopua perinteisestä levyjärjestelmästä ja saada kaikki vikasietoisuusominaisuudet käyttöösi ilman ‘Single Point of Failure’ lähdettä. vSAN ympäristön suunnitteluun ja käyttöönottoon keskittyy VMware vSAN: Plan and Deploy 7 sekä sen jatkona syvällisempään ylläpitoon VMware vSAN: Management and Operations.

Myös kaikki muut VMware -koulutukset

Em. vSphere sisältöjen lisäksi Sovelton kautta saat kaikki VMware live online sekä ondemand koulutukset, mm NSX ja VCF -koulutukset.


VMware VCP -sertifiointi

VMware VCP (VMware Certified Professional) on arvostettu virtualisoinnin sertifiointi. Sertifioinnista on hyötyä sekä yritykselle, yrityksen sidosryhmille että tietenkin sertifioinnin suorittajalle itselleen.

VMware VCP -sertifiointi edellyttää paitsi testien läpäisemistä, myös VMwaren virallisen koulutuksen käymistä. Kaikki edellä mainitut kurssit ovat VMwaren virallisia ja käyvät sertifiointivaatimuksiin.

Lisää tietoa sertifioinnista löydät artikkelista:

Miten saavuttaa uusi VMwaren sertifiointi VMware Certified Professional – Data Center Virtualization 2022 (VCP-DCV 2022) vähimmällä vaivalla?

VMware-testejä voit suorittaa online tai virallisissa testikeskuksissa.