Yritysarkkitehtuuri ja kokonaisarkkitehtuuri linkittävät liiketoiminnan ja tietohallinnon

Ota kokonaisarkkitehtuuri, TOGAF®9, COBIT®5, ISO/IET 20000 haltuun Sovelton laadukkaissa koulutuksissa!

Tutustu kaikkiin koulutuksiimme >>

Yritysarkkitehtuuri ja kokonaisarkkitehtuuri ovat avain siihen, miten liiketoiminnan ja tietohallinnon välinen yhteistyö saadaan oikeasti toimimaan. Se on strateginen johtamismenetelmä, jonka avulla organisaation toimintaa kuvataan, kehitetään ja muutetaan hallitusti. Yritysarkkitehtuurityö auttaa kuvaamaan organisaation elementit ja niiden suhteen toisiinsa, ja tekee IT:n kehittämisestä kokonaisvaltaista ja ennakoivaa.

Sovelton koulutusvalikoimasta löydät sopivat kurssit, olipa tarpeesi sitten TOGAF®9, JHS179 tai muu yritys-/kokonaisarkkitehtuurin viitekehys.

COBIT®5

COBIT®5-viitekehys antaa hyvän mallin muodostaa punainen lanka IT:n ja liiketoiminnan tavoitteiden välille. COBIT®5-viitekehyksen kuvaa myös hyvä hallintotavan sille miten IT:n ja liiketoiminnan yhteisiä tavoitteita kannattaa mitata, johtaa ja varmentaa. Lue lisää muualla verkossa.

ISO/IEC 20000

ISO/IEC 20000:2005 on ensimmäinen kansainvälinen standardi tietotekniikkapalveluiden johtamiseen ja hallintaan. ISO/IEC 20000 -standardin tavoitteena on edistää kustannustehokkaiden ja laadukkaiden IT-palveluiden tuottamista yhtenäisten ja tehokkaiden prosessien avulla. Perimmäisenä tavoitteena on tuottaa liiketoiminnan ja asiakkaiden tarpeet täyttäviä palveluita. Lue lisää muualla verkossa.