Hyvä ostaja,

Toivottavasti sivun sisällöstä on apua kiireisessä arjessasi. Sovelto on henkilöstön kehittämisen ja osaamisen kehittämisen eturivin ammattilainen, joka auttaa organisaatiotasi kaikissa koulutus- ja kehittämistarpeissanne. Olipa kyseessä pieni, suuri, yksittäinen tai kokonaisvaltainen koulutustarve, löydät avun meiltä. Tutkimme jatkuvasti uusia työssäoppimismuotoja ja kehitämme palveluitamme tavoitteenamme suomalaista työelämää palveleva sisältötarjonta ja parasta kustannustehokkuutta tarjoavat oppimismenetelmät.

Mitä, jos ulkoistaisitte koulutusten hallinnoinnin ammattilaiselle?

Onko teillä laskettu, kuinka paljon aikaa organisaatiossanne kuluu oman toimen ohella toteutettuihin henkilöstön kehittämistilaisuuksien järjestelyihin? Koulutuksen ostaminen, aikatauluttaminen, osallistujatietojen kerääminen, päivittäminen, tarjoilut ja tilajärjestelyt ovat yksittäisiä tehtäviä, joiden kokonaisuudeksi saattaamiseen kuluu salakavalasti aikaa. Jokainen yksityiskohta ratkaisee onnistuneen tilaisuuden.

Koulutusten ostamisen ja järjestämisen ammattitaito kehittyvät asioita toistaessa. Kun useat henkilöt hoitavat tilaisuuksia harvoin, jäävät volyymiostajan edut ja positiivisten rutiinien syntyminen saavuttamatta.

Koulutusostamisen ja järjestelyiden keskittäminen yrityksessä on hyvä vaihtoehto. Toinen vaihtoehto on vapauttaa kaikkien aika oleellisempaan ja ulkoistaa järjestelyt sellaiselle taholle, joka ostaa, kustantaa, järjestää, aikatauluttaa, varaa, vuokraa ja tilaa koulutukseen liittyviä asioita ammatikseen ja kokopäivätoimisesti. Sovelto ilmoittautuu halukkaaksi koulutuskoordinaattoriksi, -päälliköksi ja osaamisenkehittämisen kumppaniksenne!

Vapauta aikaa oleellisempaan ja pyydä meidät sparraamaan ja juttelemaan vaihtoehdoista! Kerromme esimerkkejä kokemuksistamme.

Lähetä viestiä tai soita: anne.tarkiainen@sovelto.fi / 0400 694988.


Kun koulutustarpeesi on selkeä, pyydä tarjous!

Toisinaan tarpeet ovat selkeitä, toisinaan eivät. Kun tiedätte tarpeenne ja toiveenne, saatte Soveltosta ehdotuksen toteutuksesta hintatietoineen ripeästi esimerkiksi täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen. Jos haluatte sparrausapua suunnitteluun ja toteutukseen, tulemme käymään tai pidämme puhelin/skypepalaverin.

Voit jättää  yhteydenottopyyntösi tarjouspyyntölomakkeen avulla. Nimetyt asiakkuusyhteyshenkilömme auttavat mielellään eteenpäin!

Pyydä tarjous tai yhteydenotto!

Useampia koulutustarpeita? Volyymialennusta? Tilaa Premium Access!

Jos teiltä on tulossa useampi henkilö avoimelle kurssille seuraavan 12 kk:n aikana tai tiedossa on muita koulutustarpeita, suosittelemme ennakkomaksuun pohjautuvaa Premium Accessia maksuvaihtoehdoksi. Verkkokauppamme tuotekorteilla on kerrottu, kuinka monta Access-kredittiä kurssista veloitamme. Korttikoosta ja kurssivalinnoista riippuen volyymialennus voi olla peräti 30-45%. Nimetyt asiakkuusyhteyshenkilömme auttavat mielellään eteenpäin!

Voit tilata Premium Accessin henkilökohtaiseen tai organisaation käyttöön nyt myös Sovelton verkkokaupasta ja säästää vielä enemmän!  Annamme yhden ylimääräisen koulutuspäivän kaupan päälle, kun tilaat verkkokaupasta ja toimit toukokuun loppuun mennessä.

Tilaa Premium Access eli moderni koulutuskortti. Linkin takaa näet korttien kokovaihtoehdot, hinnoittelun ja toimintaperiaatteen.

Paljon kehittämistarpeita? Ennakkomaksu ei sovellu? Kysy Gold Access!

Vaihtuvatko henkilöstönne tietotyökalujen versiot? Tarvitseeko tietty henkilöstöryhmä muuntokoulutusta? Haluatteko kirkastaa tietotyön pelisääntöjä tai toimintatapoja? Onko aika panostaa oppimiskulttuurin edistämiseen?

Kun kehittämistarpeita on paljon ja ennakkomaksu ei sovellu organisaatiolle, Sovelto tarjoaa volyymiostoetua Gold Access -puitesopimuksen muodossa. Mitä enemmän keskität Soveltoon, sitä vähemmän maksat yksittäisestä koulutuksesta! Kerromme mielellämme lisää tapaamisessa, skypessä tai puhelimessa!

Tutustu Gold Access!  Linkin takaa näet puitesopimuksen toimintaperiaatteen.

Kiinnostavatko modernit työssäoppimisen muodot?

Sovelton tarjonnasta löydät perinteiset luokkakoulutukset eli intensiivi-koulutukset, itseopiskelukurssit eli virtuaalit ja edellisten yhdistelmät eli hybridit. Hybridivalmennusohjelmat ovat kestoltaan usean viikon mittaisia. Kunkin hybridiohjelman yhteydessä on kerrottu yksityiskohtaisesti oppimisen etenemisestä sekä oppimiseen varattavasta ajasta.

Tutustu eri oppimismuotoihin!

Microsoft EA-sopimus? Software Assurance (SA) -seteleillä koulutusta veloituksetta!

Onko teillä Microsoftin Enterprise Agreement ja sen myötä veloituksettomiin koulutuspalveluihin oikeuttavia SA-seteleitä käytössänne? Asiasta tietää parhaiten organisaationne lisenssiasiosta vastaava henkilö. Sovelton tarjonnassa on kattava valikoima Microsoftin virallisia Microsoft Official Curriculum (MOC) -kursseja, jotka tunnistat kurssin nimen alussa olevasta numerosarjasta. Verkkokauppamme MOC-kurssien tuotekorteilla on kerrottu, kuinka monta SA-seteliä kurssista veloitamme.

Tutustu SA-setelit! Linkin takaa näet vinkkejä SA-seteleiden sujuvaan käyttöön ja Q&A-osion.

Muutosturva irtisanomistilanteissa

Sovelto tarjoaa työnantajalle helpon tavan toteuttaa muutosturvan työllistymistä edistävä valmennusosuus. Sovelton monipuolinen, avoin kurssitarjonta sopii hyvin pohjaksi yksilöllisille koulutus- ja valmennuskokonaisuuksille. Premium Access on kustannustehokkain tapa ostaa koulutusta ja sen avulla on helppo allokoida sopiva määrä kredittejä kunkin henkilön käyttöön. Sovelto huolehtii ilmoittautumisten käsittelystä, kurssihallinnoinnista sekä yksilöllisestä opintoneuvonnasta. Kaikki tämä hoituu budjetoidusti ja yhdellä laskulla. Premium Accessin avulla työnantaja tarjoaa yksilölle vapauden valita itselleen juuri sopiva koulutuspolku helposti ja sujuvasti!

Muutosturva tarkoittaa, että työnantajan velvollisuus on tarjota irtisanotuille tilaisuus osallistua työnantajan kustantamaan työllistymistä edistävään valmennukseen tai koulutukseen silloin, kun työnantajan palveluksessa on säännöllisesti vähintään 30 henkilöä ja työntekijä on ollut ennen työsuhteen päättymistä yhdenjaksoisesti vähintään viisi vuotta työnantajan palveluksessa. Valmennus tai koulutus voidaan järjestää joko irtisanomisaikana tai työttömyyden alkuvaiheessa. Koulutuksen arvon tulee vastata noin kuukauden palkkaa.

Lisätietoja Muutosturvaan liittyvistä työnantajavelvoitteista


Soveltolta oma yhteyshenkilö? Tavataanko?

Henkilöstön kehittämiseen kannattaa valita parhaat kumppanit ja tukiverkosto. Autamme mielellämme kaikessa ja räätälöimme palvelut halutessanne juuri teidän tarpeisiinne. Meillä on paljon palveluita, tuotteita ja ratkaisuja valmiina, joten eteneminen on sujuvaa ja nopeaa. Jatkuva osaamisen kehittäminen onnistuu parhaiten tuttujen yhteyshenkilöiden kanssa. Joko teillä on oma pelipari ja osaamisen kehittämisen sparraaja?

Anne Tarkiainen, JohtajaOllaan yhteydessä!

Terkuin,
Anne

 

Johtaja, Myynti & Markkinointi
anne.tarkiainen@sovelto.fi
0400 694988

info@sovelto.fi

Muita hyödyllisiä linkkejä:

FutuBot

  • FutuBot perustuu Ikigai-menetelmään ja auttaa yksilöä haarukoimaan tulevaisuutensa suuntaa. FutuBotin avulla visualisoit itsellesi tulevaisuutesi CV:n eli Future CV:n.

OmaSovelto-palvelu

  • Päivitä yhteystietosi tai muokkaa kiinnostuksesi kohteita

markkinointi_kuvituskuva2