Sertifiointi on kätevä väylä uuden oppimiseen

Sertifiointi on kätevä väylä uuden oppimiseen

Petteri Salonvaaralla on syytä hymyillä, kun hän astelee ulos Sovelton Testikeskuksesta. SQL-serverin MCSA-tutkinnon viimeinen tentti meni ensimmäisellä yrittämällä läpi ja uusi Microsoftin sertifikaatti on nyt ansaittu. Se on järjestyksessään Petterin 23. sertifikaatti ja siten sertifiointitestejä on takana yli 50. Kun Petteriltä kysyy, miksi sertifioituminen kannattaa, on vastaus selvä:

Tämä on minulle mielekkäin ja tehokkain tapa opiskella uudet asiat.

Aihealueen opiskelun aluksi Petteri käy usein sertifiointiin valmistavan kurssin ja opiskelee MOC-materiaalit. Sertifiointitestiin ilmoittautuminen on Petterille tärkeä osa prosessia. Kun tietää testin olevan kolmen viikon päässä, tulee paremmin tartuttua opintomateriaaliin vaikkapa leffan katselun tai punttisalireissun sijaan. Itseopiskelu kirjallisuuden ja labrojen avulla on olennainen osa sertitestiin valmistautumista.

Todellisen syväoppimisen aika on sitten omissa työtehtävissä Elisan Senior Solution Speacialistina. Petterin mukaan IT-alan tehtävissä osaaminen ja asiantuntijuus korostuu. “Tekniikka kehittyy ja jatkuvasti tulee uusia tuotteita, niin ne vaan käytännössä pitää osata tai muuten et ole asiantuntija”, sanoo Petteri.

Petteri tietää, että oman osaamisen kehittämisen lisäksi sertifioinneista on konkreettista hyötyä myös yritykselle. Microsoftin kumppanuustaso määrittyy usein sertifiointien määrän perusteella. Myös potentiaaliset asiakkaat ovat usein kiinnostuneita henkilöstön osaamistasosta ja siihen sertifiointi antaa selkeän vastauksen.

Petteri toivottaa kaikille oppijoille onnea ja muistuttaa, että opiskelu vaatii kyllä kovaa työtä, mutta edut uuden oppimisesta ovat hyvät.

Kun tietää laajasti perusasiat, niin ei tarvitse joka kerta lähteä etsimään tietoa ja googlailemaan.

Varaa itsellesi testiaika