Sovelto Easy tukee WWF Suomen työntekijöiden osaamista

Sovelto Easy tukee WWF Suomen työntekijöiden osaamista

WWF Suomen yritysyhteistyön asiakkuuspäällikkö Aino Sirkesalolla on päivittäin käytössä useita toimistotyön perusohjelmistoja, kuten Teams, Word, Excel ja PowerPoint. “Easy tuli käyttöön WWF Suomen henkilöstölle syksyllä 2019”, kertoo Aino ja jatkaa: “Juuri samana syksynä WWF:lle oli otettu käyttöön Microsoft Teams ja monilla oli halu oppia käyttämään paremmin arkipäivän sovelluksia. Sovelto Easy vaikutti meille sopivalta ja saatiin yhteistyösopimuksen kautta se meille käyttöön”, kertoo Aino.  “On tosi upeaa, että meillä on tällaisiakin kumppanuuksia, jossa saadaan käytännön tukea toimistotyöhömme. Se auttaa meitä tekemään ydintyötämme eli luonnonsuojelua tehokkaammin.”

Kun sujuu perushommat wordien ja powerpointtien kanssa, niin voimme keskittyä vaikuttavaan vaikuttamistyöhön!

Aino Sirkesalo kannustaa varamaan kalenterista aikaa opiskeluun. (kuva © Emmi Karhiaho / WWF)

Aino kertoo osallistuneensa heti aluksi Teams-tehotreeneihin ja kokemus oli oikein onnistunut: “Se oli hirveän hyödyllinen, koska kun kyseessä oli uusi ohjelma, niin siihen sai sellaisen kokonaiskuvan, että mitä siellä voi tehdä.” Parasta Easyssä Ainon mielestä on oppimisen joustavuus: “Voi ottaa juuri sen verran itselle kiinnostavasta aiheesta oppia, kuin omaan työtilanteeseen sopii. Materiaalit ovat olleet myös tosi hyviä ja selkeitä.”

“Seuraavaksi haluaisin oppia sähköpostin hallintaan liittyviä asioita”, kertoo Aino ja mietiskelee, voisiko omaa rutinoitunutta tapaa käyttää sähköpostia saada jotenkin vaivattomammaksi.

Katja Lähdesmäki-Josefssonin mielestä opinnot tuovat parhaimmillaan vaihtelua normaaliin arkeen. (kuva © Ari-Pekka Sinikoski / WWF)

Katja Lähdesmäki-Josefsson toimii WWF Suomen projektipäällikkönä ja tarvitsee työssään eniten organisaatiotaitoja ja siihen liittyviä sovelluksia. “Käytän paljon esimerkiksi Planneria ja OneDrivea dokumenttien jakamiseen.” Jokaisella meistä on oma paras tapa oppia. Easyssä huomioidaan monenlaiset oppijat. Lyhytvideot ovat nopea tapa oppia, tehotreeneissä pääsee kysymään kouluttajalla ja oppimaan valmentajan johdolla. Katjalle pelkkä kuunteleminen ei ole paras tapa oppia. “Lukemalla ja näkemällä opin paremmin kuin kuuntelemalla”, kertoo Katja ja kokee, että Easyn opetusvideot ja käytännön esimerkit ovat hyvin oppimista tukevia.

Lyhyet opintokokonaisuudet on helppo sovittaa kalenteriin.

Eniten Katja on saanut iloa Easyn Office 356 -videoista Teams, OneDrive ja Planner. “Mielestäni videoita on ollut helppo seurata, ja ne ovat sopivan lyhyitä pätkiä. Eli helppo sovittaa niitä kalenteriin, kun ei vaadi useamman tunnin ajanvarausta.”

Katja antaa vielä lopuksi oppimisvinkin, joka kannattaa hyödyntää etätyön aikana: “Tarjolla on paljon loistavia verkko-opintoja, joilla voi syventää omaa osaamistaan. Opinnoilla saan ainakin itse hyvää vaihtelua normaaliin viikkotyöhön, jos kalenterista siihen vain löytyy aikaa.”

Noora Käyhkö arvostaa oppimisen vaivattomuutta. (kuva © Ari-Pekka Sinikoski / WWF)

Noora Käyhkö toimii varainhankintapäällikkönä WWF Suomen yksityisvarainhankinnassa. Työssään Noora osallistuu markkinointiviestinnän strategiseen ja taktiseen suunnitteluun. Hänen vetovastuullaan on lukuisia markkinointiviestinnällisiä projekteja.

Noora kertoo, että johtamiseen, tiimityöhön ja projektinhallintaan liittyvät taidot ovat hänen työssään olennaisimpia taitoja. Projektinhallintaa auttaa myös erilaisten ohjelmistojen sujuva osaaminen. Easystä Noora on katsonut ennen kaikkea esiintymiseen ja johtamiseen liittyviä videoita. Nooran mielestä hyvää on se, että opiskelumateriaali on pilkottu lyhyiksi kokonaisuuksiksi. Työnteon lomassa on välillä vaikea varata pitkiä aikoja oppimiseen ja Easyn lyhyet täsmävideot ovat katsottavissa ympäri vuorokauden.

Oppiminen riippuu paljon vireystilasta, oppimiselle kannattaa varata riittävästi aikaa.

Easyssä toimivaa onkin juuri se, että voi ajoittaa oman oppimisen silloin, kun itselle sopii. “Oppimisalustana Easy on helppo ja kaikki sisällöt löytyvät helposti. Eikä tarvitse lähteä opiskelua varten kodin ulkopuolelle!” Noora tuumii, että paperiton opiskelu voi olla myös ekologista. Ei ole turhia materiaalitarpeita, eikä tarvetta liikkua (esim. autolla) opiskelupaikalle.

Sovelto kiittää yhteistyöstä!

Tutustu Easyyn

Tutustu Sovelto Easyyn, jossa saat yhdellä kuukausimaksulla käyttöösi säännölliset online-tehotreenit livenä kouluttajan vetämänä sekä yli 800 täsmävideon kirjaston itseopiskeluun. Lisäksi Easyn asiantuntijapäivystys auttaa sinua O365 -kysymyksissä joka päivä.