Jakso 32: Välähdyksiä tulevaisuudesta

Jakso 32: Välähdyksiä tulevaisuudesta

Tulevaisuuksia on aina monta ja niihin vaikuttaa hyvin, hyvin monet eri asiat!” Näin sanoo Marjaana Toiminen tässä Soveltoradion jaksossa Jari Kotolan haastattelussa. Marjaana on toimittanut Sitran ja Telan toimeksiannosta raportin “Välähdyksiä tulevaisuudesta” ja se julkaistiin kesällä 2017. Marjaana on keskustelut paljon lukuisien eri yritysten edustajien kanssa ja haastatellut paljon asiantuntijoita raporttiaan varten. Mistä raportissa on kyse, mikä on tilanne tällä hetkellä, mihin olemme menossa ja miltä työn tulevaisuus mahtaakaan näyttää – siitä puhutaan tässä 33 minuutin kestoisessa jaksossa.

Vaikka monia työelämän muutoksen ilmiöitä voidaan ennakoida, niin silti yllätyksiä tulee vastaan ja aika lyhyelläkin tarkastelujaksolla – tässä jaksossa puhutaan myös niistä. Keskusteluissa mukana automaatio, robotisaatio, tekoäly, algoritmit, perustulo, ammattien katoaminen ja syntyminen sekä moni muu kiinnostava asia.

Onpa ammattisi mikä tahansa ja suhteesi työhön millainen tahansa, niin kannattaa kuunnella tämä jakso. Marjaanalla on erittäin kiinnostavaa kerrottavaa meille kaikille!

Tagit: #Työ #Työelämä #Tulevaisuus #Murros #Ennakointi

Marjaana Toiminen (LinkedIn)

Mindmill Network

Välähdyksiä tulevaisuudesta, Raportti (PDF)

Steal My Job (Podcast, iTunes)

SkillsFuture, Singapore

Lataa