Sujuvaa tietotyötä läpi organisaation

Sujuvaa tietotyötä läpi organisaation

Väyläviraston HR-partneri Juha Hautala (kuvassa vasemmalla) on kouluttautumisen kannalla. Väylävirastossa (ennen Liikennevirasto) työskentelee eri tehtävissä noin 400 asiantuntijaa, ja heidän päivittäiseen työskentelyynsä sisältyy tietotyön perusohjelmistojen lisäksi myös erityisosaamista vaativia järjestelmiä. Hautala kertoo, että juuri asiantuntijoista koostuvan henkilöstön osaamistason nosto oli keskiössä, kun he etsivät koulutusyhteistyöhön sopivaa partneria.

Yhteistyö Sovelton kanssa alkoi vuonna 2015. Sovelton puolella yhteyshenkilönä toimi johtava asiakkuuspäällikkö Juha Juntunen (kuvassa oikealla). Sovelton räätälöidyillä kursseilla kävi kaikkiaan noin 200 viraston työntekijää.

Olemme tosi tyytyväisiä tuloksiin. Kaikki meni sujuvasti, niin kuin koko projektin nimikin oli “Sujuva tietotyö”.

Sujuva tietotyö -koulutusprojekti alkoi henkilöstön osaamiskartoituksella ja sen pohjalta luotiin kokonaisvaltainen oppimissuunnitelma, jossa keskityttiin Office-ohjelmistojen perus- ja syväosaamisen kehittämiseen. “Oli ensisijaisen tärkeää ensin kuulla henkilöstöltä, millaisia toiveita heillä on oman kouluttautumisensa suhteen”, Hautala kertoo.

Sovelto hallinnoi koko prosessia ja koulutukset järjestettiin Sovelton tiloissa Pasilassa. Sopiva sijainti, ammattitaitoiset kouluttajat ja viihtyisät koulutustilat ovat saaneet henkilöstöltä positiivista palautetta. Ja myös tärkein toteutui eli osaamistason nostaminen ja sen tukeminen läpi organisaation.

Elämä on oppimista niin työssä kun työelämän ulkopuolellakin. Oppiminen on elämän parhaimpia investointeja!

Tutustu Sovelton koulutuksiin