Takaisin parempaan: johtamisen strategia kriisin jälkeen

Takaisin parempaan: johtamisen strategia kriisin jälkeen

Elämme mielenkiintoista aikaa. Korona-pandemian saattohoito on käynnissä ja uusi nousu edessä. Mutta minkälaisissa olosuhteissa?

Historia ei auta meitä ennustamaan tulevaisuutta. Tämänkaltaista tilannetta ei länsimainen tietointensiivinen liiketoimintahistoria tunne. Emme tiedä toimivatko entiset liiketoimintamallit, toimintatavat tai verkostot entiseen malliin. Korona on kurittanut globaalia toimintaympäristöä rajusti katkoen vanhat yhteistyöketjut poikki vieden osan toimijoista pysyvästi mennessään. Usvaa on edessä.

Nopein reitti ulos kriisistä

Monta kysymystä on ilmassa. Mikä on nopein reitti ulos kriisistä? Mistä aloitamme? Mikä on oikea suunta? Se mikä on varmaa, on että yrityksen tulee huolehtia kassan riittävyydestä, välttää ylimääräisiä kustannuksia, hyödyntää viimeisintä teknologiaa ja osoittaa empatiaa kaikkia ihmisiä kohtaan, sillä jokainen taistelee selviytymisestään myös yksilönä.

Johtamisen strategia kriisin jälkeen

Strategia, joka saattaisi auttaa meitä kaikkia voisi olla vaikkapa tällainen:

  1. Pyri tunnistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta konkreettiset ongelmat
  2. Rakenna ympärillesi toimivat tiimit (johtajat, työntekijät, asiakkaat, toimittajat)
  3. Luo ongelmien ratkaisemiseen keskittyvä kulttuuri ja systemaattinen työskentelymalli
  4. Pidä tavoite kirkkaana ja huolehdi että jokainen on sitoutunut sen toteuttamiseen

Johtamisen näkökulmasta tarvitsemme siis kykyä keskittyä olennaisimpaan ja kykyä voimaannuttaa henkilöstö hyvän johtajuuden avulla.

Työntekijöiden näkökulmasta avaintekijöitä ovat ongelmatietoisuus ja yhteenkuuluvuus ja systemaattinen tekemisen meininki, jolla pyyhitään turha usva pois linsseistä.

Asiakkaiden näkökulmasta meidän tulee keskittyä auttamaan heitä omissa tavoitteissaan relevanttien tuotteiden ja palveluiden sekä erinomaisen asiakaskokemuksen kautta.

Avoin vuorovaikutus ja rohkea ongelmien ratkaiseminen auttavat siinä, että tavoite pysyy kirkkaana ja että jokaisella on mahdollisuus motivoitua tekemiseen, vaikka lopputulos ei aina olisikaan tiedossa.

Strategian voisi konkretisoida myös toisella tapaa. Olet joutunut oman retkikuntasi kanssa rajuun myrskyyn. Osa porukasta on hävinnyt, varusteet hajonneet. Mitkä asiat silloin ovat tärkeimpiä? Tavoite, toimintaa estävien ongelmien nopea ratkaisu, ihmisten asenne, sitoutuminen, ja eteenpäin meneminen askel kerrallaan. Kyllä se usva vielä joku päivä hälvenee.

Palataanko entiseen?

Mitä tämä tarkoittaa meille lomien jälkeen? Jatkammeko koronaeristyksissä vielä seuraavankin vuoden? Palaammeko entiseen niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Vai tulemmeko tekemään töitä jonkinlaisessa hybridimoodissa, jossa toimintamallit rakentuvatkin uudelleen vanhan ja uuden yhdistelmänä?