PL-900 Microsoft Power Platform Fundamentals

Power Platform Fundamentals -koulutuksessa opit miten Power Apps, Power Automate ja Power BI yhdessä mahdollistavat tiedon keräämisen, käsittelyn ja raportoinnin virtaviivaistamisen ja automatisoinnin. Aloita matkasi Power Platform -maailmaan tästä!

1688,00 
+ alv./VAT
PRO-käyttäjille
0 €
Lue lisää

Pahoittelemme mutta tiedossa ei ole seuraavia kurssipäiviä.
Ole hyvä ja ole yhteydessä myyntiin: 0207 571 650 tai asiakaspalvelu@eduhouse.fi

PRO Skills

Oppiminen on matka!

Ostamalla tämän koulutuksen saat lisäksi jatkuvan oppimisen PRO Skills -palvelun käyttöösi. Kun ilmoittaudut vähintään 1-2 kk ennen koulutuksen alkamista, ehdit tarvittaessa opiskella perusteet ja perehtyä johdattaviin oppisisältöihin.

 • Microsoft Fundamentals valmennusohjelmat
 • Virtuaaliset täsmäkoulutukset
 • Jatkuvasti päivittyvä videokirjasto itseopiskeluun
 • Ota haltuun tekoäly, pilvipalvelut, softakehitys ja monet muut teknologiat
 • Learning Coach, kouluttajat ja osaajaverkosto käytettävissäsi

Ostaessasi tämän koulutuksen sitoudut samalla Sovelto PRO Skills jatkuvan oppimisen palvelun tilaukseen jatkuvaveloitteisena. Lue lisää: Tilaus- ja toimistusehdot

Video: PRO Skills Tai tutustu palveluun 

Awesome. I Have It.

Your couch. It is mine.

I'm a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins!

PL-900 Microsoft Power Platform Fundamentals

Tästä alkaa matkasi Power Platform -maailmaan!

Mikä on Power Platform?

Power Platform -tuoteperheen muodostavat Office 365:n Power Apps, Power Automate ja Power BI. Nämä sovellukset ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa. Ne toimivat yhdessä ja erikseen lähes saumattomasti mahdollistaen datan käsittelyn automatisoinnin ja johdonmukaistamisen.Power Platformiin kuuluvien sovellusten suosio on räjähdysmäisessä kasvussa ja osaamisella on tällä hetkellä kova kysyntä. Mikä siis tekee Power Platformista niin kiinnostavan?

Syy on datan määrässä ja sen käsittelyyn tarvittavan ajan ja työn määrässä. Dataa kertyy jatkuvasti ja joka paikkaan. Sen vastaanottaminen, käsittely, luokittelu ja jalostaminen saattaa vaatia suuren määrän manuaalista työtä useissa eri tietojärjestelmissä. Jo pelkästään kirjautuminen jatkuvasti useisiin eri järjestelmiin ja tiedon syöttäminen erikseen joka paikkaan on rasittavaa ja aikaa tuhlaavaa. Power Platformin avulla datan käsittelyä voidaan virtaviivaistaa ja osin automatisoida säästäen aikaa toistuvista rutiinitehtävistä kriittisempiin tarpeisiin.

Power Apps

Power Apps mahdollistaa ilman koodausta rakentaa monipuolisia lomakkeita ja verkkoportaaleita, joiden avulla tietojen syöttäminen ja löytäminen tietojärjestelmistä yksinkertaistuu. Power App voi yksinkertaisimmillaan olla mobiilisovellus, jolla syötetään tietoja SharePointiin, Exceliin tai tietokantaan. Toisaalta se voi myös olla verkkoportaali, jonka avulla asiakkaat voivat tarkastella yrityksen tarjoamia palveluita ja olla yhteydessä kyseiseen yritykseen.

Power Apps voi kommunikoida eri tietojärjestelmien kanssa, joten sen avulla voidaan korvata usean rinnakkaisen eri käyttöliittymän tarve. Se myös mahdollistaa tiedon käsittelyn ajasta ja paikasta riippumatta. Esimerkiksi kaupan myyjä voi asiakaspalvelutilanteessa omalla mobiililaitteellaan tarkastaa  Power App -sovelluksen avulla tuotevalikoiman ja varastosaldon. Ehkä asiakas osoittaa mallituotetta hyllyssä, josta puuttuu tuotetiedot eikä myyjäkään sillä hetkellä nopeasti muista mikä tuote on kyseessä. Tällöin Power App -sovelluksen tukemalla mobiililaitteen kameralla voidaan ottaa kuva tuotteesta. AI Builderilla luotu objektintunnistus tunnistaa tuotteen ja taas saadaan selvitettyä saldot.

Power Apps tarjoaa siis käyttöliittymän tiedon syöttämiseen, muokkaamiseen ja etsimiseen. Sen sijaan, että kirjaudutaan eri välineillä erikseen eri järjestelmiin, niin voidaan hyödyntää nämä eri palvelut yhdistävää mobiilisovellusta.

Power Automate

Power Automate (aiemmin Microsoft Flow) mahdollistaa työnkulkujen (flow) rakentamisen kautta tiedon käsittelyn automatisoinnin. Se pystyy kommunikoimaan yli 300 connectorin kautta eri tietojärjestelmien kanssa. Power Automate voi lukea, muokata ja kirjoittaa tietoa käyttäjän puolesta työnkulkuun määritettyjen toimintojen mukaisesti. Sillä saadaan automatisoitua rutiininomaisia jatkuvasti toistuvia toimia. Työnkulku voi käynnistyä automaattisesti tietyn tapahtuman yhteydessä, esimerkiksi käyttäjän syöttäessä tietoa tiettyyn järjestelmään tai vaikkapa sähköpostin saapuessa. Toisaalta työnkulun voi käynnistää myös manuaalisesti, jolloin se voi suorittaa toimintonsa esimerkiksi Power App -lomakkeessa nappia painamalla.

Power Automatella tuotettava työnkulku voi olla yksinkertaisimmillaan esimerkiksi seuraava. Organisaation verkkosivuilla olevan palautelomakkeen kautta saapuu jatkuvasti suuri määrä palautteita, joiden manuaalinen käsittely on hankalaa. Power Automate voidaan valjastaa ohjaamaan palautteet esimerkiksi kategorian tai palautteen laadun perusteella oikealle vastaanottajalle. Power Automate voi esimerkiksi tallentaa palautteen tiettyyn järjestelmään ja lähettää palautteesta sähköpostilla tai Power App:in kautta push-ilmoituksella tiedon palautteen käsittelijälle. Työnkulussa voi olla lisäksi mukana hyväksyntäprosessi, jolla varmistetaan kaikkien palautteiden oikea käsittely.

Power Automate voi lisäksi hyödyntää AI Builderin tarjoamia ominaisuuksia. Esimerkiksi kielentunnistuksen avulla eri kielillä tulevat palautteet ohjautuvat automaattisesti kyseisen kielen hallitsevalle palautteen käsittelijälle. Ja asenneanalyysimallin avulla AI päättelee tekstistä onko sen sisältö positiivista, negatiivista ja neutraalia, jolloin sisältö voi taas ohjautua automaattisesti oikeisiin jatkotoimenpiteisiin.

Power BI

Power BI -tuoteperhe tarjoaa ilmaisen työpöytäsovelluksen tiedon mallintamiseen ja raportointiin sekä tarpeen mukaan ilmaisen tai maksullisen powerbi.com-pilvipalvelun ja mobiilisovellukset raporttien tarkasteluun. Tiedon mallintamisessa ennen raporttien tuottamista auttaa Power Query -kyselytyökalut ja DAX-funktiot. Raporteissa tiedon esittämiseen voidaan käyttää monipuolisesti muotoiltavia visualisointeja. Laaja kaaviovalikoima, taulukot, tietokortit, KPI:t ja karttaraportit mahdollistavat upeiden raporttien ja niistä koostettujen dashboardien tuottamisen. Ja kaiken lisäksi kokonaisuuden voi jakaa helposti muille käyttäjille Power BI -pilvipalvelun kautta. Raportin lukija saa ajankohtaisen tiedon varmasti toimivassa ja tyylikkäässä muodossa riippumatta siitä missä tai millä välineellä raporttia käyttää. Power BI -palveluun julkaistuja raportteja voi avata internetselaimella ja ilmaisilla mobiilisovelluksilla, jotka on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-laitteille. Eikä raportin lukijan tarvitse osata mitään erikoista. Power BI -raportti on todella helppokäyttöinen.

Yhteenveto

Power App -sovelluksella voidaan kerätä tietoa helppokäyttöisellä sovelluksella ajasta ja paikasta riippumatta. Power Automate tarvittaessa käsittelee syötetyn tiedon ja tallentaa sen oikeassa muodossa oikeaan paikkaan käynnistäen samalla mahdolliset seuraavat vaiheet liiketoimintaprosessissa. Lopuksi kerätty tieto voidaan koota visuaalisesti näyttäväksi raportiksi Power BI:n avulla.

Koulutuksen rakenne

Koulutuksen teoriaosuudet käydään alla olevan tarkemman sisällön mukaisissa moduuleissa. Jokaisen moduulin lopussa on harjoitteluosuus, jossa osallistuja voi harjoitella käytännössä opittuja asioita. Lisäksi moduulin lopussa on pieni osaamiskartoitus, jossa osallistuja voi testata, että onko moduulin avainasiat ymmärretty oikein.

Kenelle

Tämä koulutus on tarkoitettu Power Platformin parissa aloitteleville toimenkuvasta riippumatta. Jos olet kiinnostunut mitä Power Platform tarjoaa sinulle omaan käyttöön tai organisaatiosi eduksi, niin tervetuloa mukaan!

 

Koulutuksen sisältö

Module 1: Introduction to Power Platform

 • Power Platform Overview
 • Module Summary

After completing this module, students will be able to:

 • Identify when to use each Power Platform component application to create business solutions
 • Learn the value of using Power Platform to create business solutions
 • Learn the components and features of Power Platform

Module 2: Introduction to Common Data Service

The Common Data Service allows you to delve into powerful, scalable data solutions in the cloud. Learn what makes the Common Data Service tick and how it can work with the Power Platform to create unique and efficient business solutions.

 • Common Data Service Overview
 • Module Summary

  After completing this module, students will be able to:

  • Descibe the difference between Common Data Service and Common Data Model
  • Explain use cases and limitations of business rules and process flows
  • Explain what environments, entities, fields, and relationships are in common data service

  Module 3: Get Started with Power Apps

  Learn about the value and capabilities of Power Apps, and ways other organizations have leverage this technology to build simple applications for their business.

  • Power Apps Overview
  • How to Build an App Solution

   After completing this module, students will be able to:

   • Learn how other organizations digitize their processes using Power Apps
   • See Power Apps in action and learn options for making your first app
   • Learn about what Power Apps is and its business value

   Module 4: Get Started with Power Automate

   Learn how users can leverage Power Automate to improve business efficiency and productivity.

   • Power Automate Overview
   • How to Build an Automated Solution

    After completing this module, students will be able to:

    • See how Power Automate works and looks from the user’s perspective
    • Build a simple flow
    • Learn the business value and features of Power Automate

    Module 5: Get Started with Power BI

    Learn how organizations can use Power BI to easily clean, display, and understand data to ensure better informed decisions.

    • Power BI Overview
    • How to Build a simple Dashboard

     After completing this module, students will be able to:

     • See how Power BI works and looks from the user’s perspective
     • Learn how to build a simple Power BI dashboard
     • Describe the business value and features of Power BI

      

     Avainsanat: , , , , , , ,

      

     Paikkoja jäljellä:
     Ei paikkarajoitusta
     1688,00  + alv./VAT

     Kokemuksia

     “Hyvin tiivistetty laaja aihe siten, että pääsi kärryille. Myös yksityiskohtaisiin kysymyksiin tuli hyvin tarkennuksia.” - Juha Koivuneva
     “Loistava kouluttaja: osasi asiansa erinomaisesti, kertoi asian kiinnostavasti ja harjoituksia oli sopivasti.” - Katri Meripaasi
     “Oikein hyvä koulutus Power Platform kokonaisuudesta ja pääsimme myös itse hieman tekemään alustalla töitäkin.” - Jari Kähkölä

     Vastuuhenkilö


     Petteri Sjöholm

     Petteri Sjöholm

     Petterillä on yli 15 vuoden kokemus kouluttajana ja konsulttina. Viime vuosina Petteri on keskittynyt ja erikoistunut ensisijaisesti Power BI – ja SharePoint -koulutuksiin. Power BI:n osalta Petteri kouluttaa raporttien tuottajia ja analyytikkoja erilaisiin osaamistasoihin perusteista vaativampaan tiedonmallinnukseen ja visualisointiin saakka. SharePointin osalta Petteri on toiminut lukuisissa SharePoint-käyttöönotoissa asiantuntijana sekä kouluttanut käyttäjiä erilaisiin rooleihin sisällöntuottajista administraattoreihin.

     Microsoft Certified Trainer (MCT), Microsoft Certified Data Analyst Associate, MCITP, MCTS, MCAS Instructor, Microsoft Office Specialist Master Instructor, konsultti. Koulutusalueena mm. Power BI, SharePoint, Power Platform, Office 365, Microsoft Office -sovellukset. Erityisosaamisalueena Power BI ja SharePoint.