PRO Live: .NET: EF – Entity Framework

Tämä sisältyy vuoden jäsenyyteen PRO Skills -palvelussa. Entity Framework (EF) on .NET:n tietokantarajapinta jossa käytetään LINQ-kyselyitä ja tietokannan taulut sekä näkymät kuvataan luokkina sovelluksessa.

588,00 
+ alv./VAT
PRO-käyttäjille
0 €
Lue lisää

Pahoittelemme mutta tiedossa ei ole seuraavia kurssipäiviä.
Ole hyvä ja ole yhteydessä myyntiin: 020 7776 670 tai myyntipalvelu@sovelto.fi

PRO Live: .NET: EF – Entity Framework

Muut .NET -sarjan jaksot:

PRO Live: .NET: Projektit ja Visual Studio
PRO Live: .NET: C# perusrakenteet
PRO Live: .NET: C# Olio-ohjelmointi
PRO Live: .NET: C# Poikkeuskäsittely ja attribuutit
PRO Live: .NET: C# Generics ja struct
PRO Live: .NET: Kokoelmaluokat ja taulukot
PRO Live: .NET: C# Rajapinnat ja lambda
PRO Live: .NET: LINQ
PRO Live: .NET: Task/async/await
PRO Live: .NET: DLL
PRO Live: .NET: EF – Entity Framework
PRO Live: .NET: WPF

Saat käyttöösi kaikki yllä luetellut .NET -sarjan jaksot PRO Skills -oppimisympäristössä vuoden ajan.

.NET: EF – Entity Framework sisältö

  • EF-mallin tekeminen
  • DBContext
  • kyselyiden tekeminen ja suoritus
  • CRUD-toiminnot
  • suorien sql-lauseiden suoritus
  • taulujen väliset liitokset

Tässä jaksossa käsitellään tietokantakäsittely EF:llä.

‘Perinteinen’ ADO.NET -kirjasto on edelleen käytössä tietokantakäsittelyyn, mutta nykyään oletusarvoisesti kannattaa käyttää Entiry Frameworkin (EF) palveluita hyväksi. EF perustuu DBContextiin ja sovellukseen luotuihin Model-luokkiin jotka vastaavat tietokannan tauluja sejä LINQ-kyselyihin. DBContext toimii liimana sovelluksen ja tietokannan välissä.

EF:n käyttäminen vaatii sekä tietokantaosaamista että myös C#:n piirteistä mm. extension-metodit, LINQ, lambda-lausekkeet, olioiden alustustekniikat sekä anonyymit luokat pitää olla hallussa.

EF:n kautta ei tehdä enää perinteisiä SQL-lauseita joita lähetetään tietokantapalvelimelle vaan koko homma perustuu oliomaiseen käsittelyyn. Esimerkiksi rivin päivitys tietokantaan tehdään hakemalla ensin riviä vastaava olio tietokannasta, muutetaan olion ominaisuuksia ja pyydetään DBContext:ilta päivitystä tietokantaan.

EF on oleellinen myös siksi että kaikki koodigeneraattorit (mm. WebAPI-, MVC-projekteissa) jotka avustavat ohjelmoijaa, perustuvat EF-kirjastoon. 

PRO Live

PRO Live on kouluttajan vetämä online-täsmäkoulutus valittuun aiheeseen. Pääset puolessatoista tunnissa kouluttajan johdolla kiinni aiheeseen nopeasti ja sinulla on aikaa myös kysyä juuri sinua askarruttavia asioita. Kouluttaja on koonnut sinulle valmiiksi paketin, josta saat heti hyödyn irti.

 

Avainsanat: , , , , ,

 

Paikkoja jäljellä:
Ei paikkarajoitusta
588,00  + alv./VAT

Vastuuhenkilö


Heikki Raatikainen

Heikki Raatikainen

  • heikki.raatikainen@sovelto.fi
  • LinkedIn

Heikin pitämien kurssien aihevalikoima on ollut vähintäänkin laaja. Pääsääntöisesti kurssit ovat olleet ohjelmointikursseja, mutta myös tietokantojen ohjelmointikurssit ja SQL-kieli kuuluvat valikoimaan. Heikki on paljon mukana asiakasprojekteissa koodaamassa, mistä saatu oppi antaa hyvää kokemusta kurssien pitämiseen.

FM, MCPD, MCTS, MCT, CSM, SCJP, senior-konsultti. C#, C/C++ -kielten, .NET Framework/Coren, Visual Studion, tietokantaohjelmoinnin, Web Back-Endin, Azuren ja yleisen sovelluskehityksen asiantuntija.